Gosiek33 15.11.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 No nareszcie jesteś Jak pogadasz trochę z nami deprecha precz pójdzie A co do wypasionych domów, to niewiele to zmienia czy ktoś ma wypasiony, czy skromniejszy byle funkcjonalny dom - własny dom, własny ogród, każdy własny pokój, masz całą szczęśliwą psiarnię, bażanciarnię i co tam jeszcze... A ocieplenie znacznie ważniejsze niż byle karnisz. Jak zimno będzie to docenisz A propos karniszy mamy najtańszą szynę plastikową przywierconą do drewnianej łaty i powieszone tam jakieś stare zasłonki z mieszkania http://img189.imageshack.us/img189/4117/zaslonki2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 15.11.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Mnie też wkurza, że mam gołe okna, nie ma docelowego ogrodzenia, ani kostki. I nie wiadomo, kiedy na to wyściułamy... Ale jesteśmy u siebie, dzieci mają gdzie biegać, ja mam swój ogródek.... Twoim dzieciom też pewnie się podoba, że mają gdzie biegać, psiaki szczęśliwe na takiej przestrzeni, a lampy i firanki w końcu się pojawią Tak to już jest, że dzieci muszą zostać bez nas (z babcią, opiekunką) a my wracamy do pracy. Jak się wszyscy przyzwyczaicie do nowej sytuacji to i dół minie. Głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 15.11.2010 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Dzięki, dziewczyny. Od razu lepiej Jestem na zwolnieniu, bo złapałam zapalenie krtani. I tak mi dobrze w tym moim pustym, niedokończonym domku... Pograbiłam sobie liście kaszląc niemiłosiernie a tymczasem JAcuś wsadził łapki po łokcie do wiadra z rozpuszczonymi w deszczówce gwoździami, a mój najnowszy ukochany - Dante - psiak nowy znaczy - zeżarł trochę pianki montażowej. Ale nic to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.11.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 to wesoło masz trzymaj się zdrowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 15.11.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 No i tak trzymaj......... Pamiętaj, że to jest twój DOM i nikt ci tego nie zabierze !!!! a na dopieszczanie będzie czas......jak nie teraz to ........za chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 15.11.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Saskja ...wszelki duch ! Żyjesz !I to byle jak ... widzę ...to nic ...to tak jak ja ...Nie łam się ...przetrwamy. Ja sobie powtarzam, że cały czas człowiek "pod wozem" siedział nie będzie ...w końcu wlezie "na wóz" nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 15.11.2010 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Tak Jeżyku, tej wersji będziemy bronić jak niepodleglosci Poczytałam sobie wczoraj o Twoich kłopotach z kargulami i włos mi się zjeżył na łydkach. Moja deprecha finansowa to pikuś w porownaniu z ludzką bezinteresowną złością na bliźnich. Wiecie, z tym dopieszczaniem to nie chodzi mi tylko o wygląd. To też, oczywiscie, chciałabym, aby było ładnie. Ale przede wszystkim z tej wiecznej prowizorki wynika straszny bałagan. Każde otwarcie drzwi to wirujące dziubdzinki styropianowe; wnosimy je na ubraniach i we włosach. Wiatrołap cały w piachu i błocie, bo wokół domu rozkopane. Chłopcy włażą w butach do wiatrołapu i tam zmieniają buty na kapcie - na kapciach błoto wnoszą do domu. W salonie brak mebli - więc to, co miałoby w nich być, filmy dvd, video, piloty itd. - leży wiecznie na parapetach. W łazience brak mebli - więc to, co powinno w nich być, leży w pudełkach, do ktorych dobiera się codziennie Jacuś i pudełka są po tygodniu do wymiany, a kosmetyki poodkręcane, szczotki połamane itd. Najgorsze jest to, że w dążeniu do porządku nie mam sprzymierzeńca, bo same chłopy wokół. Dla nich to ie jest problem, są albo za smarkaci, albo zbyt zmęczeni harówą na rusztowaniu, aby sie przejmowac taki błahostkami. No a ja tak marzyłam o porządku w moim nowym domu... A teraz znów marudzę, bo piję największe swiństwo swiata - miksturę z siemienia lnianego (na krtań) Ohyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 15.11.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Rozumiem cię Saskja. Mam tę samą przypadłość. Wprawdzie jeszcze nie mieszkamy, ale co jestem nabudowie, to mnie strzela. Niby majstry porządne, ale to drzwi ciągle uwalone, to łapy na szybie, nie wspomnę juz o nowych fugach. Jeszcze nie dokończone, a ja już się zastanawiam, jak je wyczyścić. Olaboga Pokaż nowego psiurka, pleaseeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 15.11.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Saskja ...u mnie za tę niepodległość to przynajmniej jest czym toaścik wznieść - zapraszam !Bo u ciebie bryndza ...berbelucha z siemienia!Cos ty przewiniła, że jeszcze cię "siemię dorwało":p A może nakapałabyś sobie do niego troszkę ...żubrówki co ? Też pomaga ! I odkaża ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 16.11.2010 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Nic z tego, Jezyku. Ja jeszcze jestem karmiąca matka, nie dla mnie żubróweczki, naleweczki, winka i w ogóle. Glut lniany i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 17.11.2010 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Ha ha ha, Wczoraj wydałam pieniądz na doniczki. Niewielki pieniądz, niewielkie doniczki, a jaka głupia, wielka radość Później cyknę fotkę, będzie jeszcze jedna radość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 17.11.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Ha ha ha, Wczoraj wydałam pieniądz na doniczki. Niewielki pieniądz, niewielkie doniczki, a jaka głupia, wielka radość Później cyknę fotkę, będzie jeszcze jedna radość No widzisz ? Nie potrzeba ci wiele ! Ma ci się na życie skoro wydawanie pieniędzy przynosi ci jeszcze radochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 17.11.2010 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 (edytowane) Ano masz rację, to dowód, że nie mam prawdziwej deprechy, tylko zwykłą chandrę A to moje donisie w jadalni: http://i54.tinypic.com/sovapy.jpg http://i55.tinypic.com/2mqjm2u.jpg Edytowane 17 Listopada 2010 przez Saskja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.11.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 17.11.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Nooo ładne ! Wsiowe takie ...też by mi pasowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 17.11.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Łane, oj łane te doniczunie......................... witam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 17.11.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 ooo jakie boskie doniczki!!! gdzie kupiłaś? moze na necie gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joan72 17.11.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Witam:welcome: Przeczytałam calusieńki dziennik, więc przyznaję się, że byłam i czytałam:yes: Podoba mi się kuchnia( kolory jak dla mnie idealne:)) i pieski mi się podobają no i cały domek mi się podoba:D My obecnie czekamy na pozwolenie na budowę. Będziemy budować też z poddaszem( stodólkę czyli delikatny c131a wariant I), Też mamy trójkę dzieci (córka 11 lat,synek 9 lat i córcia półtora roku), też na kredyt, no i na razie mamy JEDNEGO ślepego psa ( po zbudowaniu domu KIEDYŚ, to myślę, że piesków to nam przybędzie:yes: co najmniej o jednego, tylko mąż na razie nic o tym nie wie, hehe). A co do deprechy...Mąż miał wypadek- przeciął sobie piętę piłą- miał szwy przez trzy tygodnie, ja miałam stłuczkę( wiozłam dzieci do szkoły i wymusiła mi pierwszeństwo babka na skrzyżowaniu i rzuciło mnie na trzeci). Na szczęście nic poważnego dzieciom się nie stało...ale samochód do kasacji...A kasiorki na nowe autko brak, tym bardziej że ubezpieczyciel zwleka z oszacowaniem ile pieniążków za nasze stare auteczko, buuuuu. A za tydzień mąż idzie do szpitala na operację, na którą czeka już prawie rok...mam nadzieję, że wyczerpałam limit nieszczęść na ten rok (a właściwie jesień), chociaż do końca roku to jeeeeeeeszcze, że aż się boję co może się jeszcze wydarzyć...A pogoda za oknem do bani! Miałam pocieszać a ja się tu wypłakuję....Przepraszam. To może chociaż napiszę,że doniczki superaśne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 18.11.2010 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Joan72, a wiesz, od razu lepiej mi się zrobiło. Czasem człowiek się wypłacze, ulży mu, a inni posłuchają i się w głowę podrapią: "czym ja się właściwie przejmowałam, inni to dopiero mają problemy". Dzięki! Dziewczyny, donisie zwykłe z Castoramy. Były różne kształty, była nawet koneweczka do tego. Ale ja byłam późno wieczorem i większość z tego, co stało na półkach, było obtłuczone. Bo wybrałabym chyba owalną zamiast tej kanciastej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.11.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Na chandrę dobrze robią ładne drobiazgi http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=30904&d=1290074142 niedawno sobie też kupiłam kilka takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts