WERI 02.01.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Witaj Saskja wszystkiego dobrego w Nowym Roku, zdrowia ,kasy ,miłości i spełnienia marzeń, no i oczywiscie sukcesów hodowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.01.2011 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Hejka Saskja i jak suka załapała, czy już coś wiesz? (...) No albo jakbym miała kasę, to bym zrobiła takie swiatełko, co się samo zapala, gdy wchodze, i gaśnie, gdy wychodzę. kup sobie żarówkę z czujnikiem ruchu, cena +- 80 zł, albo oprawkę do żarówki też z czujnikiem ruchu http://ecoshop.com.pl/index.php?p127,zarowka-60-led-ciepla-czujnik-ruchu lub czujnik ruchu oprawka http://allegro.pl/gniazdo-oprawka-zarowki-czujnik-i1388069354.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joan72 13.01.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. życzenia spóźnione ale szczere.Dawno mnie tu nie było, ale wszystko nadrobiłam i lampy piękne i ozdoby świąteczne piękne.Aaa i piękny nocniczek też widziałam...niestety moja córcia na razie używa ten sprzęt jako kapelusza:DPozdrawiam noworocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 26.01.2011 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Dzięki dziewczyny za życzenia Ja też Wam życzę najlepszego! Gosiek, Joko załapała, jak najbradziej. Ale na razie nic nie widać, coś mało tej zawartości ciąży w ciąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evitare 17.02.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Witam się na początek! Przebrnęłam, przeczytałam od deski do deski - i melduję radośnie, że poczytałabym jeeeeszcze Dzieciaczków zazdraszczam (no i gdzie ten obiecany dziewięciolatek, no gdzie? ), piesków i domku... i tej lekkości pisania, która sprawia, że było mi przez dwie godziny lżej na duszy, przyjemniej, milej i jakoś bardziej wiosennie Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joan72 18.02.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Puk puk, co tam słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 22.02.2011 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Hej dziewczynki i chłopcy Dzięki za miłe słowa Joczko obdarzyła mnie gromadką ośmiu szaraczków i mam teraz ręce pełne roboty. Ale jest fajnie. Joko jest najczulszą mamą, idzie wiosna (to nic, że jeszcze jej nie widac, ale idzie), kupiłam trzy iglaczki do ogrodu i Dante niemal zeżarł jeden z nich, w ogóle bomba! Lada dzien wrzucę jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 22.02.2011 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 A jeszcze obiecany dziesięciolatek - bo to właśnie 10-ka mu stuknęła niedawno - oto dowód: http://i54.tinypic.com/ofq9at.jpg Ten obok mnie w rozpiętej koszuli w kratkę to właśnie ON. Mieszkanie w domu dało mu wreszcie możliwość wyprawienia URODZIN. Jakoś przeżyliśmy, choć nie było lekko A tu jeszcze dzielny wędrowniczek na spacerze pt. "Na wschód słońca", z psami oczywiscie http://i55.tinypic.com/2i8j28j.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evitare 10.03.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Rzeczywiście dzielny, jeśli tak maszeruje "skoro świt" Powinnam się od niego uczyć mobilizacji do porannego wstawania (cóż, kiedy ja typowa sowa jestem....) ALBO... sprawić sobie PSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 10.03.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 No i wreszcie jest 10-o latek:) Co do porannego wstawania. Pies NIC nie daje.. Jako że ja sowa a mąż skowronek.. Mąż wypuszcza psa rano.. Na szczęście pies się w mamę wrodził i do 9 daje nam spać.. a w tygodniu o 7 rano ledwo co sie z wyrka zwleka:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evitare 10.03.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Anagat - ostatnie moje nadzieje na cudowne odmienienie pod wpływem futrzastego pogrzebałaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 10.03.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 No Evitare, jeśli nei wystarczy Ci to, że będziesz bardziej uśmiechnięta.. bo nie da się nie uśmiechnąć na widok brojącego futra. Bardziej cierpliwa.. bo nie da się niecierpliwić długo na psa. Bardziej wyluzowana.. bo nie sposób przejmować się kolejną plamą brudnej łapy na swojej ulubionej bluzce. I bardziej pracowita, bo nie da się długo wytrzymać, jak ci psie kudły wszędzie po mieszkaniu latają. To pies nie jest dla Ciebie. Hehehe.. Ja miałam ostatnio dziki pomysł,żeby mojego prawie Borderka ogolić:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evitare 10.03.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ogolić?? Ale już ci przeszedł ten szalony pomysł...? Hehe, dobrze, że pies nie zdawał sobie sprawy z twoich zamiarów - wizja "wyłysienia" mogłaby go prześladować A tak poważnie - wystarczy mi cierpliwości, i będę zbierać te kłaczki (khe khe), i uśmiechać się, i kochać przede wszystkim też Jak tylko wybudujemy ten dom i będziemy w stanie zapewnić godziwe "pieskowe" warunki Tyle tylko, że myślałam, że może polubię poranne wstawanie... a tu guzik z pentelką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 10.03.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 hehe.. pomysł przeszedł godzinę po 1.5 h odkurzaniu tysiąca wykładzin , które mam w tym pieruńskim wynajmowanym domu..grrr.. ale w sobotę , jak tylko wrócę z dyżuru, pomysł powróci:D:D\ Żebym to tylko mogła wszystkie te wykładziny podpalić.. mmmmm:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupiradelko 10.03.2011 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Przeczytałam dziennik z zapartym tchem. My jesteśmy tuż przed budową wymarzonego domu. Papiery już są, czekamy na decyzję banku. Początek budowy zbiegnie się z narodzinami pierworodnego. Ja też psiara jestem. Narazie mieszkamy z mężem u teściów i o psiapsi możemy zapomnieć. Teście nie tolerują zwierząt w domu. Jak tylko wylądujemy na swoim to sprawimy sobie labradora. Działka spora (2,5tys metrów kwadratowych), więc psisko będzie miało gdzie biegać. Nam też marzy się hodowla, więc może z czasem... Domek super... Gratuluję przeprowadzki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 21.03.2011 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Patrzcie, ilu psiarzy jest na tym dobrym, pięknym świecie A u nas stuknął roczek od przeprowadzki i wiecie co? To, co nie było zrobione rok temu, nadal nie jest zrobione. Sprawdza się powiedzenie, że prowizorka jest wieczna. Ale i tak jest PIĘKNIE! No i wiosna przyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 21.03.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Saskja, Ty nam tu zdjątka dawaj.. a nie tak.. Pieski dawaj, albo wnętrza dawaj.. albo cokolwiek:) Osobiście chcę Twoje szaraczki malusie pooglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 24.03.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Witam:) suuuper mi się czytało Twój dziennik, pomimo, że do krótkich nie należy... domek mi się spodobał, ale najbardziej psiunie! ( o dzieciach nie wspomnę, bo przecież każdy wie, że są naj naj naj) ja też psiara, na razie mam jednego buldozia angielskiego, ale jak się wyprowadzimy na wieś to będą jeszcze dwa( ciut bardziej obronne ), Niestety kupiliśmy go z pseudo hodowli i nasz psiunio jest bardzo bojaźliwy:( mamy jednak nadzieję, że może trochę się zmieni jak będzie w stadzie), pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Olszewski 25.03.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 (edytowane) WITAM !!!! Na początku serdecznie witam właścicielke wątku i cudnych psiaczków i dzieciaczków !!! hmmm... czytanie watku pochłonęlo mnie całkowicie !!! .... siedziałam do 3 nad ranem i czytałam i czytałam i oglądałam i podziwiałam i teraz nie moge przestac myslec o .... WEIMARACH !!! Zaczne od początku moze .... za 3 miesiace wyprowadzamy sie do właśnie wybudowanego naszego domku !!! .... czekalismy na ten moment sporo czasu ale wreszcie się udało ... ale jak tylko zaczeliśmy sie budowac to oboje z męzem wiedzilismy,że kolejnym członkiem naszej rodziny oprócz nas +2 dzieci+kota+ zółwia będzie ..własnie pies a z czasem moze i hodowla !!! ... i to na pewno pies mysliwski !! ...a mysliwski dlatego ponieważ mąz jest hmmm ... myśliwym .... pierwotnie wybór padł na wyżła niemieckiego z racji tego,ze kolega męża jest ich hodowcą a mąz nade wszystko lubi polowania na ptactwo (wiem brzmi to okrutnie ale tak jest i nic na to nie poradzę) i do pełni szczęscia brakuje mu własnie psa o podobnym zamiłowaniu jakie on ma Przeczytałam Twój wątek i zakochałam sie w Weimarach !!! ... oczywiscie od razu swoją miłością podzieliłam sie z mężem i jemu tez skradły serce ... co tu duzo mówić ... SA POPROSTU PIEKNE I DOSTOJNE !!! Śmiejemy sie nawet,ze jeden z pokoi chyba podświadomie szykowalismy z mysla o psiakach (oczywisice już mówimy o nim jako "psi pokój") bo nie dośc ,że jest obok kotłowni i z niezaleznym wyjsciem na dwór to od razu został wypłytkowany ... mąz ma zamiar sam układac psa na potrzeby własnie polowań na ptactwo i zapewne będzie musiał sie w tym temacie podszkolić My mieszkamy w Wielkopolsce i stąd moje pytanie ... czy znasz moze jakies hodowle tej rasy w okolicach Poznania , Wrzesni, Kalisza ???... chociaz nie wykluczone ,że jak juz sie ogarniemy w nowym domu i ogrodzimy to nawiążemy bezpośredni kontakt z Tobą Saskjo i pokochamy któregoś psiaka - słodziaka z Twojej hodowli i stworzymy mu dom !!! ... hihih z własnym pokojem nawet Tyle na teraz bo pędze do pracy ... a jeszcze córce naleśniki obiecałam Pozdrawiam i do usłyszenia a raczej sklikania Edytowane 25 Marca 2011 przez Tomasz Olszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 26.03.2011 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Witam nowe czytaczki ! Co do hodowli w okolicach, o które pytasz, to nic nie przychodzi mi do głowy. Wszystkie hodowle są zebrane na stronie Internetowego Klubu Wyzła Weimarskiego, tam sobie poszukaj. Tylko mądrze wybieraj, zwracaj uwagę na warunki odchowywania szczeniat, na socjalizację, na liczbę miotów w roku, na powtarzanie kryć tym samym psem. To są w pewnym urposzczeniu takie wyznaczniki pozwalające odróżnić hodowlę pd rozmnażalni. A tu jedno z moich małych: http://i55.tinypic.com/24vjpy1.jpg Mają teraz 5 tygodni A co u nas tak ogólnie? Posadziliśmy dzis kilkanaście roślinek, które staną się żywopłotem. Ałycza. Jutro ciąg dalszy sadzenia. Jak sie zazieleni, zapodam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts