Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na psa urok albo kto kogo wykończy...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 600
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć,

śliczne te Twoje psiaki. Jednak piszę w nieco innej sprawie. Zaintrygowały mnie te rośliny na żywopłot, masz już jakieś zdjęcia? Czy te ałycze rzeczywiście tak szybko rosną? No i ostatnie pytanie, czy można je posadzić jesienią? Przepraszam za ilość pytań, ale baaardzo mnie zainteresowały. Pozdrowienia

hej Saskja szczeniaczek słodzizna, cudności prawdziwe , ja się domagam więcej zdjęć szczeniorów

a tak poza tematem wybierasz się może na światówkę w tym roku, jest dość blisko bo w Paryżu :)

my zgłosiliśmy jednego psiaka i mam nadzieję że uda się nam tam być , jakby co to klikaj moze dane nam będzie się spotkać :)

no i czekam też na foty domowe , ogrodowe itp,itd...

pozdr

• 2 weeks później...

Klesia - na razie u mnie ałycza to same patyczki, to się sadzi mocno przycięte, aby rozkrzewilo się na boki. Takie sadzonki z gruntu to tylko wiosną, a jesienią możesz sadzic sadzonki z pojemników, ale to za drogo by wyszło na cały żywopłot.

Weri, tak, będziemy w Paryżu z Dantem. O ile pamiętam, wystawiamy 10 lipca, a Ty?

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...

Ale mnie tu dawno nie było.

Byłam w Paryżu, Dante był 2., czyli ma nieoficjalny, bo nieistniejący, ale jakże miły dla ucha tytuł Młodzieżowego Vice Zwycięzcy Świata :-)

Saskję wczoraj ukąsiła żmija zygzakowata, ledwieśmy suńkę uratowali. Teraz boję się chodzić po działce, nie mówiąc o tym, że boję się puszczać dzieci nawet do zabawy w piachu.

Ze spraw domowych - domek został pokryty styropianem i warstwą kleju czy jak to się zwie, natomiast na tynk nie wystarczyło ani czasu wakacyjnego, ani pieniądza (co ten Franek ze Szwajcarii wyprawia!!!).

Ja osobiście na elewację (najchętniej oliwkową) to jeszcze bym mogła poczekać, ale baaardzo chciałabym już mieć cywilizowaną bramę i furtkę, bo zdarza sie, że Dantemu udaje się otworzyć to "tymczasowe" dziadostwo i zwiewa na "polowanie".

Gratulacje!!!!!!!!! to wielki sukces :yes: - Dante - wicemistrz Świata :wave:

Ale ta żmija :sick:

wygooglowałam

Zachowanie Tryb życia dzienny. Chętnie przebywa pod kamieniami, krzewami lub wśród korzeni drzew. Najczęściej ucieka przed napastnikiem, atakuje w sytuacji, gdy jest osaczona. Najpierw jednak zazwyczaj głośno syczy, stosunkowo rzadko kąsa.

Moje suki też osaczają węże... ale to zaskrońce są więc niebezpieczeństwa nie ma. U Ciebie to chyba przypadkiem się ten drań znalazł a Saskia go wytropiła?

Faktycznie skoro dom obłożony styropianem i klejem zaciągnięty, to może kilka lat tak postać, a ogrodzenie ważne jest :)

Witaj,

Gratuluję tytułu :D

Co do tego uciekania, to prawdopodobne są 2 sytuacje:

1) myśliwi po swojemu "uporają się z psem"-co nie jest nawet dla mnie do pomyślenia, ale tak robią.

2) ktoś poda na policję i przyjadą wlepic mandat.

Tak wiec jak Gosiek zauważyła, : ogrodzenie ważne jest ;)

hi Saskja wielkie gratulki , 2 miejsce jest bardzo dooooobre, ale zawsze człowiek ma lekki niedosyt jak już zajdzie tak daleko .nam niestety tak dobrze nie poszło , ale i tak byliśmy mega zadowoleni z wyjazdu , zawsze to spotkanie towarzyskie z szaleńcami z całego świata, miło było choć bez problemów się nie obyło

Dziękuję Wam za gratulacje :-)

@ Moose - Psów mam cztery, trzy szare i jeden czarno-niebieski :-)

Dziewczyny, co do żmij, to u nas tego jest mnóstwo, ale ja naiwnie sądziłam, że na mojej działce nie bywają, bo przecież psy robią patataj cały dzień, a żmija nie powinna lubić drgań. U sąsiada były już w tym roku chyba cztery albo i więcej. Rok temu drugiego sąsiada - on nie mieszka, tylko działkę ma i konie tam czasem trzyma - ukąsiła w rękę. No a w tym roku naszą 'Sasię' biedną.

• 3 months później...