AgaJeżyk 07.01.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Mam, znalazłam http://i582.photobucket.com/albums/ss263/wiolasz/Rodzinka/DSCF0554.jpg Pewno, że cudna ! Moja wielorasowa spanielka też rasowością nie grzeszy a najkochańsza na świecie. Zreszta ... spędziła ze mną 16 lat ... szmat mojego życia. Jak tu nie kochać kundla ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 07.01.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Ależ kundel to tez rasa to Kundel Mieszaniec Dzis przeczytałam, że to najzdrowsza rasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 07.01.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 No podobno najzdrowsza... moja psina, choć bez papiera, to jednak skrzywienie genetyczne ze względu rasy ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 07.01.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 07.01.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 problemy.... kobiece no i raka złapała... wet powiedział, że przy tej rasie, to jak u ludzi katar ... narazie wycieli co trzeba (guzy tu i tam) i się obserwujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 07.01.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Dziewczyny, te wasze wielorasowce, to cudności !!!! Zresztą dla kochających psiaki to kazdy jest piękny i kochany !!!!! Czyż nie??? PS. A moja właśnie leży na fotelu, przy ławie przy której siedzę, pysk oparła o blat i powarkuje na czekoladkę Fe!!!! Nie dostaniesz !!!!! To moja! Tak to wygląda http://foto1.m.onet.pl/_m/d5594fafe49dbf4f574f6005ae800341,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 07.01.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 problemy.... kobiece no i raka złapała... wet powiedział, że przy tej rasie, to jak u ludzi katar ... narazie wycieli co trzeba (guzy tu i tam) i się obserwujemy Bacznie obserwuj. Raczysko "zjadło" bokserkę mojej siostry ... żałoba w rodzinie ... nawet ojciec się rozpłakał. Wędrowało po niej kilka miesięcy a na koniec ...płuca. Podawaliśmy chemię - było troszke lepiej, ale potem zaczęła się dusić. Koszmar. Pewnie cię zdołowałam - sorki. Ale obserwuj bacznie. Gdybyśmy zdecydowali się na chemię wcześniej ...może byłoby inaczej. Uwielbiam buldusie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 07.01.2010 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Wszystkie cudne, wielorasowe i jednorasowe. Ja nie mam nic przeciw kundelkom, mam tylko wiele przeciw ich rozmnazaniu, bo od czasu do czasu pomagam szukac domu dla jakiejś bidy dogorywającej w schronisku, która przypomina wyżła, ale nie ma papierka, i to wystarczyło, aby ktos wyrzucił ją z samochodu, przywiązał do drzewa itd. Jakoś tak dziwnie się sklada, że tych z papierami taki los nie spotyka, a jesli już, to ze schroniska są adoptowane niemal natychmiast. Ale wychowałam się z kundelkami, moja najukochańsza sunia - towarzyszka dzieciństwa była kundelkopekińczykiem, najbrzydszym stworzonkiem pod słońcem. Nigdy jej nie zapomnę. A co do zdrowia kundelków, to się nie zgadzam. Owszem, są rasy baaardzo zmanipulowane genetycznie przez człowieka w celu uzyskania nienaturalnie wielkiej głowy, cofniętego nosa itd. I te rasy faktycznie mają powazne problemy zdrowotne. Ale większość psów rasowych nie jest ani zdrowsza, ani chorsza od kundelków. Tylko ich choroby są lepiej poznane, opisane, sklasyfikowane i weterynarze o nich wiedzą. Z kundelkami często nikt nie idzie do weta, dogorywają sobie na łańcuchach, sporo ich ginie np. pod kołami i nie wiemy, czy nie zachorowałyby za jakiś czas, no a poza tym nie sporządza się dla nich statystyk typu - najczęstsza choroba, najczęstsza wada genetyczna itd. Jarek - pytałes o schody. Tralki i wszelkie dodatki wybierałam z katalogu firmy, która je robiła, ale czy robią sami, czy sprowadzaja skądś, to nie wiem - zajrzyj pod adres http://www.schodyzdrewna.pl/ Może znajdziesz tam odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 07.01.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Wszyscy wklejają to ja też pokażę mojego śpiocho-leniwco-kanapowca Moja 16-tka Hawcia http://img257.imageshack.us/img257/2100/p1010034l.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 07.01.2010 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Ale ma śliczny siwy pyszczek. Zawsze mnie rozczula siwizna u psów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 07.01.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Siwizna wyłazi teraz w zastraszającym tempie. Jeszcze 4 lata temu miała prawie brązowy pychol. Teraz cały siwy ... czas mnie przeraża kiedy na nią patrzę ... Bierze już tyle leków, że podajemy jej zerkając na kartkę ... jak staruszce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 07.01.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 I zrobiło się psiejsko-czarodziejsko. Ja też kocham wszystkie psy. Od dzieciństwa je uwielbiałam. Nigdy nie przeszłam obok żadnego nie głaszcząc go (ku przerażeniu mojej mamy). W dzieciństwie miałam ukochana sunię Maję - kundelkę w typie teriera tybetańskiego. Po jej śmierci (pokleszczowe zapalenie opon mózgowych) rodzice nie chcieli zgodzić się na następnego psa. Teraz sobie to odbijam - mam trzy A tu moje "wnuki": http://lh3.ggpht.com/_qAvdwl7BULY/SqQLhWURLbI/AAAAAAAAANs/iciAqFNYGTc/s720/DSC_2733.JPG http://lh4.ggpht.com/_qAvdwl7BULY/SqQLvFmfxGI/AAAAAAAAAOk/_vLJBv_a4wo/s720/DSC_2746.JPG http://lh3.ggpht.com/_qAvdwl7BULY/SqQJbJX6D7I/AAAAAAAAAFg/X_iSCBm-oW0/s720/DSC_2610.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 07.01.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 AGP ...bo się rozpłaczę ... Małe mopiki ? Cuuuudne !!!!!!!! Hmmm - a gdzie kudły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 07.01.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Kudły urosną. W zasadzie to już urosły, bo zdjęcia są z września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 07.01.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 A ile tego przychówku - bo tu widać dwa sztuki ? Zamymłałabym je Saskja nas zaraz przegoni Psiarnię ma w dzienniku - jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 07.01.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 No popatrz Saskja coś z tym psim urokiem musi być bo zobacz ile tych piesków się tu nalazło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 08.01.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 A ile tego przychówku - bo tu widać dwa sztuki ? Zamymłałabym je Saskja nas zaraz przegoni Psiarnię ma w dzienniku - jak nic Sześć ich było Takie słodziaki, że tylko miziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 08.01.2010 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Ja Was nie przegonię Ja wirtualnie miziam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 08.01.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Ślicznoty To PON`y? to teriery tybetańskie przepraszam za ot ale nie mogłam się powstrzymać AGP - cudne te Twoje psiaki napiszesz mi coś więcej o tej rasie ( nie ukrywam, że nie znanej mi wcześniej) może nie tutaj, może na pw może jakieś linki www z wiedzą wszelką, bo szukam, ale nic sensownego nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 08.01.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 przepraszam za ot ale nie mogłam się powstrzymać AGP - cudne te Twoje psiaki napiszesz mi coś więcej o tej rasie ( nie ukrywam, że nie znanej mi wcześniej) może nie tutaj, może na pw może jakieś linki www z wiedzą wszelką, bo szukam, ale nic sensownego nie znalazłam jokka, zapraszam na moją stronę http://www.acala.pl Jeśli będziesz miała jakieś pytania - ślij na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts