Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SzaroCzarnaNagaJama

Recommended Posts

Hej E-molku.:) Piękny taras, stół, ale model najpiękniejszy!!!:D Co do barierek, to Twój pomysł zdecydowanie lepszy. A bezpieczeństwo... hm... mały szkrab jak będzie chciał to i przez mniejsze szpary się przeciśnie, moim zdaniem to 10 cm nie ma żadnego znaczenia.:)

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

z tego co doczytałam, to się przez dwa lata nie nawozi nowej trawy.

To bardzo szkodliwy i błędny pogląd. Doprowadzi do zachwaszczenia trawnika, bo chwasty o wiele lepiej przyswajają składniki pokarmowe niz trawa i na nie nawożonym trawniku trawa zostanie wyparta.

Trawę nawozi się zaraz po pierwszym koszeniu. I robi się to często, ale małymi dawkami - nawet do 5 x w sezonie.

To bardzo szkodliwy i błędny pogląd. Doprowadzi do zachwaszczenia trawnika, bo chwasty o wiele lepiej przyswajają składniki pokarmowe niz trawa i na nie nawożonym trawniku trawa zostanie wyparta.

Trawę nawozi się zaraz po pierwszym koszeniu. I robi się to często, ale małymi dawkami - nawet do 5 x w sezonie.

Dobrze wiedzieć, bo akurat jesteśmy na etapie "walki" z trawnikiem...

dla takich informacji warto czytac forum !!!

• 3 weeks później...
Mirela, dzięki :-) W tym naszym coś wpada w rezonans od jednego transformatora, drugi jest OK. Może jak się mocno przykręci do sufitu będzie lepiej. Sprawdziłam drugi egzemplarz - znacznie cichszy, choć nie jest zupełnie bezgłośny. W razie czego wyląduje w garażu, nie chce mi się reklamować...

nie ma mnie i jeszcze długo nie będzie

o schodach pewnie mogłabym to samo napisać, ale się zobaczy

natomiast dębowe dechy się kleją :) trzymajcie kciuki, zobaczę je dopiero za jakieś 3 tyg

A tu cudza wersja mojego zestawu tarasowego, prawda, że ładnie? mój już mi się tak nie podoba :(

stolarz mi fotkę przysłał

SAM_3215.JPG

Trochę mnie nie było, a wątek jakoś żyje, kto skopiował, mój stół i ławy przyznać się, stolarz fotki mi przysłał, mówi że projekt klientka miała z jakiegoś forum.

Biję się w pierś i przyznaję, że bezczelnie bez zgody właścicielki zgapiłam , splagiatowałam i zmaupowałam w całości projekt, do czego skłonił mnie stół "Santa Cruz" widziany na żywo w Casto ( prawie identyczne ), co oczywiście mnie nie tłumaczy .

Oficjalnie PRZEPRASZAM.Aga.

Edytowane przez AgaG.

Chętnie pasie, kiedy się tych gości pozbywasz? moje plany bardzo lotne, ale generalnie na wybrzeżu przebywam, w rejon K-gu przenoszę się jakoś na weekend, a ile tam zostanę to się zobaczy, więc najbardziej pewnie początek przyszłego tyg by pasował, bądź sam weekend, wówczas twórca mych latorośli do nas dołączy więc mogłabym się samodzielnie wypuścić.

Pisz co Ci pasuje.

nie ma mnie i jeszcze długo nie będzie

o schodach pewnie mogłabym to samo napisać, ale się zobaczy

natomiast dębowe dechy się kleją :) trzymajcie kciuki, zobaczę je dopiero za jakieś 3 tyg

A tu cudza wersja mojego zestawu tarasowego, prawda, że ładnie? mój już mi się tak nie podoba :(

stolarz mi fotkę przysłał

SAM_3215.JPG

A ja odrazu poznałam że to dom AgiG (z drugiej strony jest ta piękna kamienna fontanna :) (płytki zdradziły domek - dużo się zmieniło)