TJ 14.12.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Witajcie! Niedługo stane oko w oko z podobno z największym wyzwaniem czyli urządzeniem kawalerki ale schody zaczynają się już teraz Mieszkanko przynajmniej jak dla mnie ma fajny układ w miare ustawny, jednak mam problem. Chodzi o to że chciałbym aby w mieszkaniu znalazło się łóżko (dodajmy że mam na myśli łóżko a nie rozkładaną kanape , i inne "standardowe wyposażenie" (kanapa, stolik do pracy, stolik do jedzenia etc.) Macie może jakieś pomysły jak to wszystko rozmieścić, tak aby w miare zamaskować łożko, żeby mieć jakiś "cichy kącik", który będzie w miare oddzielony od reszty mieszkania ? Znalazłęm rozwiązanie "idealne" http://czterykaty.pl/czterykaty/51,57588,4450071.html?i=1 gdyby nie fakt, że nie ma tam okna, więc powstała by ciemnia.. Licze że może Wy macie większe doświadczenie i wyobraźnie niż ja, i cos doradzicie http://img692.imageshack.us/img692/2428/planmieszkania.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 14.12.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 a może zrobić to łóżko lub raczej sam materac na jakimś podwyższeniu, coś jakby mała antresola? dzięki temu nie byłoby widać rozgardiaszu poscielowego, a o powstałą ściankę można by "oprzeć" kanapę/narożnik do siedzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TJ 14.12.2009 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Myślałem o czymś podobnym, tylko zastanawiałem się jak i z czego wykonać ścianke, żeby jednocześnie zasłoniła, ale też przepuszczała światło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 14.12.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 nie miałam na myśli ścianki do samego sufitu, a jedynie miejsce do spania na duuuużym podwyższeniu coś w tym styluhttp://img121.imageshack.us/img121/1644/antresola.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.12.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 To fajne rozwiązanie, ale wyżej niż 1-1,5 m nie radzę podnosić, jeśli mieszkanie standardowej wysokości. Strasznie duszno, jak się śpi, zimą zwłaszcza Chociaż te 1,5 m to już nieźle wydzieli i zasłoni, zwłaszcza z jakąś barierką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 21.12.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 w tak małym mieszkaniu ważne są wymiarya tak to "na oko" http://img693.imageshack.us/img693/2428/planmieszkania.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TJ 29.12.2009 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Dobra pomysł ) Jeszcze raz dziękuje za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.12.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 ja bym łóżko przystawiła do sciany a przejście zrobiła miedzy łóżkiem a szafami. Szafy z drzwiami przesuwnymi z obu stron - dostępne z sypialni i holu. Ścianka między łózkiem a częscią dzienną z matowego szkła, żeby nie był to ciemny kąt. Od strony kanapy niskie komódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 30.12.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 ścianka w nogach łóżka, taka do sufitu, mimo że szklana, bardzo zmniejszy przestrzeń a to mieszkanko i tak dziupelka dobrze by było jakąś wizualizację zrobić no i wymiary urealnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 31.12.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Patrząc po wymiarach to z tych 22m2 spokojnie wydzielisz miejsce na małą sypialenkę. Ta aranżacja z muratora jest bardzo fajna. Tak naprawdę to nie wiem po co ci światło w sypialni. Ja tam wolę, żeby w sypialni było ciemno, żeby rano mnie nie budziło słońce. Podejrzewam, że większość czasu będziesz spędzać w salonie, a do łózka będziesz szła spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts