Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kawalerka i kącik sypialny

TJ

Recommended Posts

Witajcie!

Niedługo stane oko w oko z podobno z największym wyzwaniem czyli urządzeniem kawalerki ;) ale schody zaczynają się już teraz ;)

Mieszkanko przynajmniej jak dla mnie ma fajny układ w miare ustawny, jednak mam problem. Chodzi o to że chciałbym aby w mieszkaniu znalazło się łóżko (dodajmy że mam na myśli łóżko a nie rozkładaną kanape ;), i inne "standardowe wyposażenie" (kanapa, stolik do pracy, stolik do jedzenia etc.)

Macie może jakieś pomysły jak to wszystko rozmieścić, tak aby w miare zamaskować łożko, żeby mieć jakiś "cichy kącik", który będzie w miare oddzielony od reszty mieszkania ?

Znalazłęm rozwiązanie "idealne" http://czterykaty.pl/czterykaty/51,57588,4450071.html?i=1 gdyby nie fakt, że nie ma tam okna, więc powstała by ciemnia..

Licze że może Wy macie większe doświadczenie i wyobraźnie niż ja, i cos doradzicie ;)

http://img692.imageshack.us/img692/2428/planmieszkania.jpg

To fajne rozwiązanie, ale wyżej niż 1-1,5 m nie radzę podnosić, jeśli mieszkanie standardowej wysokości. Strasznie duszno, jak się śpi, zimą zwłaszcza :( Chociaż te 1,5 m to już nieźle wydzieli i zasłoni, zwłaszcza z jakąś barierką :roll: :roll:

ja bym łóżko przystawiła do sciany a przejście zrobiła miedzy łóżkiem a szafami. Szafy z drzwiami przesuwnymi z obu stron - dostępne z sypialni i holu.

Ścianka między łózkiem a częscią dzienną z matowego szkła, żeby nie był to ciemny kąt. Od strony kanapy niskie komódki.

Patrząc po wymiarach to z tych 22m2 spokojnie wydzielisz miejsce na małą sypialenkę. Ta aranżacja z muratora jest bardzo fajna. Tak naprawdę to nie wiem po co ci światło w sypialni. Ja tam wolę, żeby w sypialni było ciemno, żeby rano mnie nie budziło słońce. Podejrzewam, że większość czasu będziesz spędzać w salonie, a do łózka będziesz szła spać.