satina 08.10.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Madziu haftuję z wzorów zamieszczanych w gazetach np. Hafty Polskie, kanwę czyli taki materiał na którym się haftuje kupuję w pasmanterii.Narazie korzystam z gotowych wzorów ale może kiedyś spróbuję coś sama wymyśleć... ? Wielkość obrazów jest różna największy 50 x 75 cm (pejzaż) a potem to 30 x 40 (kwiaty) i ciut mniejsze też piękne widoki.Proponuję zajrzeć na stronę http://www.haftypolskie.com.plPozdrawiam Satina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 08.10.2004 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 mam kilka obrazów malowanych przez zaprzyjaźnionych artystów( są to ciekawe zakątki mojego miasta, Kazimierza Dolnego, ale malowane przez znajomego , lasy po ktorych jeździmy na rowerach , portrety mój i Kasi ) oraz zrobię galerię -kącik wspomnień - przy schodach prowadzących na piętro- zdjęcia naszych Dziadków,Rodziców ,Nasze i Dzieci w róznych okresach życia (np. ślubne moich Dziadkow -moja Babcia była śliczną kobietą , albo Dziadka w mundurze ułana ...) Odpowiednio podświetle i wiem ,że efekt będzie superancki...... Acha , mam jeszcze obraz Salwadora Dali " Chrystus ukrzyżowany"- kopia z certyfikatem z Muzeum Salwadora Dali podarowany przez brata -Jest piękny ..... Kaśka ma w swoim pokoju dziesiątki zdjęć oprawionych w ramki, ale ramki sama zdobi ,nakleja i maluje....cudnie... Piękne, naprawdę cudowne pomysły! Obrazy i zdjęcia tworzą duszę mieszkania - Magdzia rób i nie pytaj męża , zobaczy efekt , napewno mu sie spodoba... Już mi zapowiedział, że jak tak zrobię, to wyrzuci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 08.10.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Satina wybieramy obrazy do haftowania z tego samego zbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satina 08.10.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 AnetaS nie wiem jak Ty ale ja bardzo lubię to robić, odpoczywam przy tym, relaksuję się. Nie ma to jak piękny wzór ( jako wyzwanie) rozpalony kominek i ja siędząca przy nim i haftująca (jeszcze nie w okularach i siwych włosach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.10.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Już mi zapowiedział, że jak tak zrobię, to wyrzuci Postaw się !!! Kto to widział ,żeby facet wtrącal sie do urządzania mieszkania !!!! Nie pytaj tylko zrób !! Powiedz Mu,że jego Mamusi na pewno sie spodoba ( to zawsze działa , chyba ze nie lubi Mamusi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 08.10.2004 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Już mi zapowiedział, że jak tak zrobię, to wyrzuci Postaw się !!! Kto to widział ,żeby facet wtrącal sie do urządzania mieszkania !!!! Nie pytaj tylko zrób !! Powiedz Mu,że jego Mamusi na pewno sie spodoba ( to zawsze działa , chyba ze nie lubi Mamusi ) O, to jest bardzo śliski temat. Ale Teściowej właśnie się raczej nie spodoba, u nich w domu nie ma obrazów, wisi tylko makatka z papieżem. A czym skorupka za młodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2004 08.10.2004 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Madzia, powiedz mężowi, że byłoby Ci bardzo miło, gdyby zgodził się na powieszenie choć jednego obrazka. Wybierzcie razem taki, który i jemu przypadnie do gustu, a może wtedy Twój mąż przekona się - przyzwyczai do tego, że coś może wisieć na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.10.2004 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Satina i Aneta.Ale wam zazdroszczę.Nie potrafię haftować, a marzę o obrazkach do łazienek (takich z prowansalska nutką).I muszę koniecznie do nich zamówić obrazek z lawendą i motywami zbóż.Mam nadzieję, że do tego czasu znajdę, na razie na starych gratkach robię kolekcje ciuchów dla dziewczynek, bo to mi akurat wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.10.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Magdzia, zacznij od powieszenia starej ikony. Najlepiej niech ktos taką podaruję Twojemu mężowi na urodziny Nalezy ją pokazać tesciowej, podkreslic walory religijno-estetyczno-finansowe I pierwszy krok będzie zrobiony. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 09.10.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Nie wiem czy to przesąd czy nie ale :- na ścianach wiesza się zdjęcia osób które nas już opuściły, zdjęcia żywych stoją na meblach ( biurkach, komodach, etc..PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 09.10.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Jerzysio, ja nie wierze w takie przesady Na scianach mam zdjecia zarowno tych zywych, jak i tych co juz ich z nami nie ma (babcie, prababcie).pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matizka 09.10.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 AnetaS i Sabina, ja tez uwielbiam krzyzykowac. Tyle, ze ... (patrz podpis W ciazy wyszylam wzor na ochraniacz do lozeczka, ale poki byl zaslanial corci widok i sie darla A tak ogolnie w watku Sa wlasnie pokoje, kt zupelnie nie wyobrazam sobe bez obrazkow np. dziecinny. Ale chyba pod wplywem tego watku poszukam czegos na korytarz - o tym nie myslalam. no i nie wierze, ze maz zdejmie, pewnie tak gada M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 11.10.2004 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 ja bardzo lubię to robić, odpoczywam przy tym, relaksuję się. Nie ma to jak piękny wzór ( jako wyzwanie) rozpalony kominek i ja siędząca przy nim i haftująca (jeszcze nie w okularach i siwych włosach) zgadzam się tylko na razie brakuje mi kominka ale w domku który buduje się - będzie. A wracając do tematu to "martwa natura" - trafi do kuchni i jadalni krajobrazy - pewnie do pokoi zwierzaki - przedpokój i klatka schodowa może ścian nie braknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 12.10.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 na ścianach mamy wspaniałe ... puzzle - oczywiście własnoręcznie układane (dwa przedstawiające mapę stylizowana na średniowieczną, jeden z widokiem na Nowy Jork nocą - wraz z budynkami World Trade Center), po wykonaniu remontu holu zamierzam tam powiesić przedwojenne mapy swojej okolicy (oczywiście reprinty)...---coż - lubię historię (w szczególności swojego miasta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 12.10.2004 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Bardzo mi się podobają Wasze pomysły na niebanalne dekoracje ścian. A czy dekorujecie pomieszczenia równiez w inny sposób? Czy będziecie ustawiać jakieś "formy przestrzenne" w stylu rzeźby, figurki, wazony, ceramika? Co powiecie na modne (chyba, bo wszędzie ich pełno) stylizowane na antyczne wazy i dzbany, figurki kotów, stare butelki? CZy takie bibeloty nie zagracją pomieszczenia i nie wprowadzają nieładu? Czy jeśli będziecie je ustawiać, to gdzieś na półeczkach, parapetach, czy będą miały specjalną oprawę, jak oświetloną wnękę w ścianie, czy gablotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 12.10.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 mapy zostana powieszone w antyramach - z indywidualnym naświetleniem na każdą z nich całość dekoracji będzie uzupełniona m.in starą maszyną do szycia (stolik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 12.10.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Magdziu takie rupiecie to moja specjalność. Zrobiliśmy dla nich specjalne półeczki. Zamurowaliśmy jedne drzwi i powstała wnęka dla moich skarbów. Sa tam różne kamienie (ciekawe- wcale nie szlachetne), muszle, kawałki roślnne, stare butelki, falkoniki, taki ogromny bałagan. Do tego w pokoju stare meble, ciemne, z serwetkami własnej roboty (białe richelieu) i kominek z kaflami w róże i jeszcze kryształy (podobno niemodne ale ja je kocham). W sumie taki klimat jak w czasach fin de siecle (mam nadzieję, że tak to się pisze) tj. Zapolska, Przybyszewski, Boy. Chyba tego pokoju w starym domu będzie mi trochę żal ale i tak meble zostaną i planuję ten sam styl w nowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 12.10.2004 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Wciornastku, ale w tym stylu będzie cały dom, czy tylko jeden pokój, taki Twój azyl? My też chcieliśmy na pewnym etapie w jadalni zrobić taki styl trochę eklektyczny, z ciężkimi dębowymi meblami, ale ponieważ mamy większość przestrzeni w domu otwartą, to musimy byc konsekwentni w stylu i wszystko jest takie... nijakie, nie nowoczesne, nie klasyczne, takie neutralne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 12.10.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Obrazy u nas będą w całym domy, natomiast zdjęcia naszej ferajny w tzw. gabinecie, gdzie będzie komputer, biblioteka i ściana ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.10.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 te wszystkie półeczki na bibeloty i same bibeloty -nazywamy z Kaśką - łapaczami kurzu- córcia powoli odchodzi od umieszczania na półkach swoich skarbów , bo mycie i sprzątanie wiązało się z wzięciem każdego przedmiotu do ręki i odkurzenie !!!! a było to niestety bardzo pracochlonne i przestało sie to mlodej damie podobać :lol:m a kurz niestety lubi zakamarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts