cinzento 05.01.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Jak by zle wyciął to szpara była by patrząc z góry a ja jak do tej pory rozumiem,że płyta poprostu nie dochodzi do blatu. Standardowe wycięcie pod płyte to 56x49 i ciężko aby to schrzanić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_de 05.01.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 W instrukcji Siemensa jest wyraznie napisane, ze nie wolno uzywac silikonow. Niestety tylko w wersji niemieckiej: "Sie dürfen das Kochfeld und die Arbeitsplatte nicht mit Silikon verfugen. Das Kochfeld ist zu diesem Zweck bereits mit einer Dichtung augestattet." do tego jest jeszcze obrazek z "przekreslonym silikonem"... Za to do uszczelniania daja wlasnie odpowiednia miekka uszczelke, co ma moim zdaniem sens, bo szklo na brzegach lezy miekko na blacie i tak jak ktos wspomnial wyzej moze niemilo trzaskac przy blacie. Uszczelka jest na tyle szczelna, ze silikon jest i tak juz zbedny. Tak się składa, że ja też z instrukcji siemensa cytat zapożyczyłem... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 05.01.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Zawsze wycina sie mniejszy otwor niz ma wymiary plyta inaczej by wpadla . U mnie odstaje od blatu plyta jakies 1mm, lezy na czarnej uszczelce, patrzac z boku to zlewa sie kolorystycznie (plyta z uszczelka) i nie widac jakiejs szpary. Patrzac z gory, to niemozliwe, zeby byla szpara, w tym wypadku jest zle wyciety blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_de 05.01.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Zawsze wycina sie mniejszy otwor niz ma wymiary plyta inaczej by wpadla . U mnie odstaje od blatu plyta jakies 1mm, lezy na czarnej uszczelce, patrzac z boku to zlewa sie kolorystycznie (plyta z uszczelka) i nie widac jakiejs szpary. Patrzac z gory, to niemozliwe, zeby byla szpara, w tym wypadku jest zle wyciety blat. no nie zawsze, w płytach wpuszczanych w blat otwór jest większy od płyty... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 05.01.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Zawsze wycina sie mniejszy otwor niz ma wymiary plyta inaczej by wpadla . U mnie odstaje od blatu plyta jakies 1mm, lezy na czarnej uszczelce, patrzac z boku to zlewa sie kolorystycznie (plyta z uszczelka) i nie widac jakiejs szpary. Patrzac z gory, to niemozliwe, zeby byla szpara, w tym wypadku jest zle wyciety blat. no nie zawsze, w płytach wpuszczanych w blat otwór jest większy od płyty... pzdr. To sa wyjatki w plytach, bo i do takich plyt nie kazdy rodzaj blatu sie nadaje, jak na razie standardem sa te o ktorych mowa wyzej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 14.06.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Odświeżam temat. O moich doświadczeniach z montażem kuchni robionej na wymiar pisałam w tym wątku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?237596-Odbi%C3%B3r-kuchni-robionej-na-wymiar-czyli-czego-nie-da%C4%87-sobie-wm%C3%B3wi%C4%87&highlight=kuchnia+wymiar W międzyczasie reklamowaliśmy kilka frontów. Wizytę złożył nam przedstawiciel handlowy, który potwierdził moje przypuszczenia - na frontach znajdował się nalot (film), którego nie byłam w stanie usunąć zalecanymi środkami do pielęgnacji tego typu powierzchni. Pomógł jedynie Cif, ale po jego zastosowaniu powstały rysy (przedstawiciel wpadł na ten pomysł). Dziwił się, że montażyści przecierali fronty denaturatem i rekomendowali go jako najlepszy środek do czyszczenia. Ostatnio podczas użytkowania płyty indukcyjnej szlag mnie trafił (zezłościłam się na siebie, że wcześniej tego nie zauważyłam). Przesyłam zdjęcia: Płyta wisi nad blatem. Szpara wynosi ok 1,5 do 2 mm i jest rajem dla wszelkich drobinek. Czy Wasze płyty też tak odstają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 14.06.2015 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Między blatem i płytą jest uszczelka dlatego płyta odstaje. Nie ma się co złościć, normalna sytuacja:) Gdyby uszczelkę przyklejono bliżej krawędzi, szpara nie byłaby tak głęboka. Jak Ci mocno przeszkadza obleć sylikonem dookoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekofiber.ketrzyn 27.09.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 To zdjęcie mojej płyty. Podobna sytuacja bo monter mówi, że jest ok. Sama podstawa płyty leży dobrze chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.09.2015 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 zupełnie nie mam takiej szpary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 29.09.2015 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Też nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 29.09.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Mam wrażenie, że to troll:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts