Zbigniew100 05.02.2010 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 namieszała nam troszkę ale chyba kobitka ma rację ja też muszę to przetrawić Tobie to chociaż waga leci w dół .Mi nie za bardzo -no też druga strona że mam do zgubienia nie za wiele (choć nie daję sobie z tym nie za wiele rady )ale najważniejsze że próbujemy Szkoda mi tych mięśni , i tak ich było niewiele i jeszcze mają być spalane ? No ale jak spalić tłuszczyk ? i kiedy się go spala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 05.02.2010 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 A ja już dzisiaj; 5 - delikatne rozbudzenie z przytulankiwem - kiwi - 1/2 godziny ćwiczeń A6W śniadanie - płatki owsiane , otręby pszenne, suszone owoce +1/2 litra mleka 1,5 % praca - kawa czarna+ 2 tabletki słodziku - herbata zielona II śniadanie 9 - ryba wędzona z bułką razową - herbata zielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.02.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 A ja już dzisiaj; 5 - delikatne rozbudzenie z przytulankiwem - kiwi - 1/2 godziny ćwiczeń A6W śniadanie - płatki owsiane , otręby pszenne, suszone owoce +1/2 litra mleka 1,5 % praca - kawa czarna+ 2 tabletki słodziku - herbata zielona II śniadanie 9 - ryba wędzona z bułką razową - herbata zielona Zbysiu, jak dasz mi troche tutaj skrobnąc, albo w Twoich komentach to mogę Ci troszkę podpowiedziec w sprawie tego tluszczu, miesni, cwiczen, bialka i diety Bardzo jestes zmotywowany, ale trzeba troche pomodyfikowac A te mordegi A6W to wywal natychmiast!!! Wiem, wiem ... polecaja, trabia ze takie cuda czyni. Ale nie Tobie Jesli gotow jestes na rewolucje czyli wywalanie kolejnych mitow, to daj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 05.02.2010 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Witam. Pisz do woli , tylko tak coby zrozumieć. A6W ćwiczę ale tak x3 z czasem, to jest zakładam na 120 dni, no i po to coby brzuch wciągneło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.02.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Witam. Pisz do woli , tylko tak coby zrozumieć. to moze popoludniu ... bede bezposrednio po treningu, wiec z motywacja na maksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.02.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 A6W ćwiczę ale tak x3 z czasem, to jest zakładam na 120 dni, no i po to coby brzuch wciągneło. a jak Ci powiem, ze jak sie dobrze do A6W przylozysz, to nic Ci sie nie wciagnie a zawsze moze sie w obwodzie poszerzyc, to uwierzysz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 05.02.2010 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Nie uwierzę . Przecież ja mam nadmiar obwodu. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.02.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Zbyszku, od czegos trzeba zaczac wiec zaczne od Twojego jadlospisu i najwazniejszych wskazowek. Pierwsze co rzuca sie w oczy, to zbyt mala ilosc bialka, a ta ktora przyjmujesz jest o zlych porach w stosunku do Twojego rytmu dnia. Zacznij inaczej: 1. Pierwszy posilek przed cwiczeniami powinien sie skladac z umiarkowanej ilosc weglowodanów złożonych np. platkow owsianych, kromki chleba z pelnego przemialu. Weglowoadny te sa o niskim IG, czyli ich spozycie nie powoduje gwaltowengo wzrostu cukru we krwi, a tym samym wyrzutu insuliny. Weglowodany zlozone daja Ci energie na dluzej, a poziom cukru jest w miare staly, bez naglego wzrostu a potem spadku co nastpepuje w przypadku spozywania wegli prostych. I wlasnie taka energia jest Ci potrzebna na poczatek dnia. Jesli decydujesz sie na platki owsiane z mlekiem, dorzuc jeszcze kawalek chudego twarogu. Dlaczego twargu? Bo twarog stanowi zrodlo bialka wolnowchlanialnego. I wlasnie takie bialko przyjmuje sie rano na sniadanie, albo jako nasz ostatni posilek na kolacje! 2. Do dwoch godzin od sniadania mozesz zaplanowac wysilek fizyczny. Bedziesz mial do niego wystarczajaca energie, a spozyte bialko ochroni Twoje miesnie przed rozpadem. Z uwagi na Twoje wysokie BMI zasadne aby to byl wysilek typu aerobowego, nie wiecej niz 40 - 60 minut a przed nim (jesli masz na tyle czasu) np. 30 minut wysilku silowego. Nie ma sensu katowac sie na rowerze czy biezni przez 1,5 czy 2 godziny. Narazasz sie wtedy na nieuchronny katabolizm miesni. Forsowanym miesniom nie dostarczasz potrzebnej dawki bialek i wegli, wiec nie maja paliwa do koniecznego odzywienia 3. Konieczny (jak amen w pacierzu) jest posilek PO treningu!!!! Musi sie skladac z bialka szybkowchlanialnego i wegli o WYSOKIM IG. Takim bialkiem jest mieso kurczaka, ryby, a weglami o wysokim IG np. ryz. Tego posilku nie mozna zastapic sokiem wielowarzywnym!!! cdn jak przetrawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 05.02.2010 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Dzieki. Ze wzgledu na charakter pracy zawodowej w chwili obecnej nie jestem w stanie zaplanować ćwiczeń 2 godziny po śniadaniu. Zostają tylko wieczorem 18 -22 Pytanie czy ćwiczyć przed śniadaniem, tak jak dotychczas , jeśli tak to co? Lubię ser więc nie będzie problemu. Białko po też nie stanowi większego problemu tyle że wszyscy zalecają ostatni posiłek 3 godziny przed snem . No ale powiedzmy 18,30 do 19,30 ćwiczenia, białko , 22,30 sen . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.02.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Dzieki. Ze wzgledu na charakter pracy zawodowej w chwili obecnej nie jestem w stanie zaplanować ćwiczeń 2 godziny po śniadaniu. Zostają tylko wieczorem 18 -22 a moze da sie tam wcisnac np. 30 minut aerobow: rowerek, bieznia, skakanka? Pytanie czy ćwiczyć przed śniadaniem, tak jak dotychczas , jeśli tak to co? Lubię ser więc nie będzie problemu. Po wstaniu jest zawsze sniadanie! Potem albo do pracy, albo cwiczenia aerobowe Białko po też nie stanowi większego problemu tyle że wszyscy zalecają ostatni posiłek 3 godziny przed snem . No ale powiedzmy 18,30 do 19,30 ćwiczenia, białko , 22,30 sen . Bialko wolnowchlanialne (ktore zawiara kazeine) mozesz zjesc nawet na 1,5 godziny przed snem. Ale, kazdy cwiczacy wieczorem ma ten sam dylemat. Przeciez po treningu nalezy przyjac bialko szybkowchlanialne (bez kazeiny ) Gdy trenuje wieczorem moim posilkiem tuz po cwiczeniach jest zawsze odzywka bialkowa z mala iloscia wegli. Mam swiadomosc, ze bialko z tej odzywki wchlonie sie w czasie ok. 30 minut. I o to chodzi! Miesnie nalezy odzywic jak najszybciej po wysilku i bialkiem ktore zostanie szybko wchlonione. Po przyjedzie do domu czasami "dopycham" sie mala iloscia twarogu (aby moje miesnie w nocy nie glodowaly, a wydzielany hormon wzrostu dawal sygnal do dalszego spalania tluszczu) i w ciagu godziny zasypiam A teraz troche o kultowej A6W Prawda jest, ze do spalenia tkanki tluszczowej potrzebna jest przede wszystkim dieta, oraz cwiczenia aerobowe, interwalowe i silowe. Wszystkie te czynniki maja wywolac deficyt kaloryczny. Aeroby powoduja spalenie kalorii tu i teraz, trening silowy spala kalorie podczas samego cwieczenia, ale rowniez nawet kilka dni po ustaniu treningu. Natomiast brzuszki nie daja organizmowy bodzca do chudniecia. Swiadomi trenerzy zaczynajac prace z klientem, ktory oczekuje efektow chudniecia i zmiany swoich obwodow, wrecz odradzaja ciezkie brzuszkowe treningi w pierwszych tygodniach aktywnosci. Czas na treningi wola zagospodarowac na aerob, interwaly i silowke. Wiedza, ze ostro cwiczone brzuchy, bez innego treningu spowoduja szybkie wzmocnienie miesni w obwodzie a tym samym "wypchniecie" tkanki tluszczowej do przodu. Efekt jest taki, ze owszem miesnie brzucha mamy coraz silniejsze, ale obwod wiekszy. Taki efekt jest dosc czesto spotykany u panow na silowniach katujacych sie brzuchami i silowka na "miesnie podrywu" ... szeroka klata, duzy biceps i zaraz pod nimi wielki brzuch ... A6W nadaje sie doskonale dla osob o niskim wskazniku tkanki tluszczowej, ktore chca pokazac rzezbe kaloryfera BTW przez powyzsze nie chce napisac, aby nie cwiczyc miesni brzucha wcale. Cwiczyc ale madrze i miec na uwadze, ze przy Twoim wskazniku BMI cwiczenia powinny byc ukierunkowane glownie na spalanie, a nie na rzezbe ktorej i tak teraz nie zobaczysz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 05.02.2010 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Już zapomniałem o A6W. Ale fajnie jest czuć jak się plecy zaczynaja odrywać od podłogi. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 06.02.2010 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Wstałem rano i co ...A6W ćwiczyć nie wolno , pomachałem rękami , parę skłonów, jakie ruchy i tyle.Przy A6 było jasne , tyle razy prawą nogą, tyle lewa . Proste. Muszę cos poszukać, zrobić jakiś zestaw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 07.02.2010 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 (edytowane) poszperałem trochę w internecie i tak sobie myślę, że poranne ćwiczenia to zrobimy tak; Rozgrzewka i tz, ćwiczenia obwodowe. Oczywiście delikatnie , tak dla rozciągnięcia mięśni. Wieczorem zostaje godzina orbiteka, tylko od 18,30, około 2 godziny po obiedzie . Staram się aby po ćwiczeniach mieć jakieś chude mięso na zagrychę. Zonka się zdziwiła ale jej wytłumaczyłem ,że tak trzeba. Mocno była zdziwiona. Dzisiaj mamy ładnie - 11,5 kg Edytowane 10 Kwietnia 2010 przez Zbigniew100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 11.02.2010 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Dzisiaj cieżki dzień. Jak zrobić coby nie zjeść pączka. Znaczy trzeciego pączka bo dwa już poszły. Ten pomiar z niedzieli to jakiś nie z tej ziemi . Mineły trzy dni i ciągle ważę więcej niż w niedzielę wieczorem ????? Może to sprawa ilości wypitej wody. W pracy to zawsze jest około 2 l, a w niedzielę było mniej. Zobaczymy co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 11.02.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Wiedza, ze ostro cwiczone brzuchy, bez innego treningu spowoduja szybkie wzmocnienie miesni w obwodzie a tym samym "wypchniecie" tkanki tluszczowej do przodu. Efekt jest taki, ze owszem miesnie brzucha mamy coraz silniejsze, ale obwod wiekszy. Taki efekt jest dosc czesto spotykany u panow na silowniach katujacych sie brzuchami i silowka na "miesnie podrywu" ... szeroka klata, duzy biceps i zaraz pod nimi wielki brzuch ... leżę Zbigniew100 dwa pączki!!!! Na Boga chłopie!!! otrzymujesz naganę Ps. mimo to podziwiam za motywację i chęć zmian, które jak widz stają się już widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 12.02.2010 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Dokupiłem sprzęt; http://image.ceneo.pl/data/products/1252556/productToCategory.jpg Skoro czeba ćwiczyć mięśnie. Mój biedny orbitek nie wytrzymał. W naprawie. http://lh6.ggpht.com/_Ec00jHbfhQk/S3VpUqCmIaI/AAAAAAAABL0/qiU4EFNy5PE/12022010.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 12.02.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Zbigniew100 przepraszam, że wpisuję się tutaj, a nie w komentarzach. Bardzo dobry zakup... super. I ku przestrodze.....proszę zobacz, jak wyglądał chłopak, który odchudzał się, nie dbając o mięśnie. Fakt schudnął bardzo dużo ....ale ?? http://www.sfd.pl/Czas_si%C4%99_pokaza%C4%87!Gumis_%3D_Carire%2C_nowe_foty_str._22-t400028.html nie mogę wkleić w całości, więc proszę skopiuj Trzymam niezmiennie za Ciebie kciuki pozdrawiam Amadi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 12.02.2010 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Zbigniew100 I ku przestrodze.....proszę zobacz, jak wyglądał chłopak, który odchudzał się, nie dbając o mięśnie. Fakt schudnął bardzo dużo ....ale ?? http://www.sfd.pl/Czas_si%C4%99_pokaza%C4%87!Gumis_%3D_Carire%2C_nowe_foty_str._22-t400028.html Dzięki za zdjęcia. Motywacja wzrasta. Ja mam mniej do zrzucenia. Co ważne nie widziałem problemów ze skórą. Acha muszę zrobić sobie zdjęcia "pamiątkowe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 12.02.2010 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Zbigniew100 I ku przestrodze.....proszę zobacz, jak wyglądał chłopak, który odchudzał się, nie dbając o mięśnie. Fakt schudnął bardzo dużo ....ale ?? http://www.sfd.pl/Czas_si%C4%99_pokaza%C4%87!Gumis_%3D_Carire%2C_nowe_foty_str._22-t400028.html Amadi Dzięki za zdjęcia. Motywacja wzrasta. A , i zdjecia muszę sobie zrobić, na "pamiątkę " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 16.02.2010 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Czas leci a waga w dół jakoś nie ma zamiaru. Moje poranne ćwiczenia; Trening obwodowy złożony jest z 8-12 ćwiczeń, a każde angażuje do wysiłku inną grupę mięśniową. Jedno ćwiczenie zajmuje 20-40sek. . Ne wolno wykonywać przerw między nimi. To bardzo istotne. Jedyni po zakończeniu obwodu możemy zastosować 5 minutową przerwę. Aby ćwiczenia były efektywne, musimy wykonywać je 2-3 razy w tygodniu. Na początek rozgrzewamy ciało ... Przed ćwiczeniami musimy odpowiednio rozgrzać mięśnie. 1. Krążenie ramion w tył i przód (15-20 razy) 2. Stajemy w rozkroku, unosimy ramiona do góry i wykonujemy skłony tułowia (15-20 razy) 3. Podobnie jak w ćwiczeniu 2. z tym, że skłony wykonujemy w bok. (15-20 razy) raz w jedną raz w drugą stronę. 4.Stając w rozkroku wykonujemy opad tułowia z ramionami w bok i wykonujemy skręty tułowia (15 razy). 5.Krążenie bioder( jak przy hoola -hoop) w obie strony, 15-20 razy. 6. W lekkim rozkroku, z ramionami opartymi na biodrach, robimy półprzysiady, przenosząc ciężar na lewą i prawą nogę. 10-15 razy. 7.Klęk podparty, podczas którego uginamy ramiona. 10-15 razy. 8. Leżąc na plecach naprzemiennie unosimy nogi (10 razy każda noga) 9. Stając w rozkroku wykonujemy skręty głowy, kręcąc nadgarstkami. 10. Wykonujmy 20 pajacyków. Trening obwodowy (ATC) Klatka piersiowa. Pompki na kolanach (15 razy) Leżąc przodem podpieramy się. Nasze dłonie są oparte na podłogę na szerokość barków. Opuszczamy tułów sięgając klatką piersiową do podłogi. Następnie prostujemy ramiona. Po dojściu do wyprostu ramion, wykonujemy to ćwiczenie kolejny raz. Barki (15 razy) Siadając na krześle, mamy opart plecy i ramiona ułożone wzdłuż tułowia. Wykonujemy uniesienie ramion bokiem w górę. Nadgarstki (do środka) unosimy do linii barĸów.. Zatrzymujemy je w tej pozycji 2 sek. po czym wracamy do pozycji wyjściowej. Biceps (15 razy) Stajemy w lekkim rozkroku, chwytamy w ręce obciążenie (np. książka), następnie wykonujemy zgięcie przedramion, aż wykonamy cały ruch, bez zatrzymywania w dolnej lub górnej pozycji. Triceps (15 razy) -pompki Ćwiczenie polega na opuszczaniu i unoszeniu tułowia. Nogi oparte na podłodze. Prostujemy do końca ramiona. Opuszczamy powoli, unosimy natomiast szybciej. Prostownik grzbietu. - unoszenie tułowia -(15 razy) Leżąc przodem odginamy tułów za siebie. Wytrzymujemy tak kilka sek i wracamy do pozycji wyjściowej. Brzuch "brzuszki" (20 razy) Leżąc na podłodze, uginamy tak nogi aby staw biodrowy i kolanowy utworzyły kąt prosty. Stopy opieramy na krześle. W tym ćwiczeniu należy jak najmocniej napiąć mięśnie brzucha bez unoszenia do góry tułowia. Odrywamy więc od podłoża tylko górną część pleców. Uda -przysiady (15 razy) Stajemy w rozkroku. Zachowując prostą postawę wykonujemy przysiad. Nie odrywamy pięt od podłoża. Łydki (20 razy) Potrzebne nam będzie w tym ćwiczeniu obciążenie np gruba książka. Podpieramy się ręką i stając na krawędzi podwyższenia rozciągamy mięśnie łydek. W czasie drugiej serii w każdym ćwiczeniu wykonuję maksymalną ilość powtórzeń. Jeżeli jest czas i siły to robię trzy serie. Po ćwiczeniach śniadanie. Wieczorem orbitek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts