Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A nie zgadzaj się :) Mam porównanie trzech najbliższych szkół i rewelacji tam nie ma. Widza wuefistów, a jej praktyczne wykorzystanie nie zawsze idą w parze.

W domu dzieci mają ograniczony czas na tv/komputer z czego nie są oczywiście zadowolone. Jak chce jechać do koleżanki dostaje rower :) Fast foodów nie widzą na oczy, no może poza szkolnymi wycieczkami i odpukać są szczupłe.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TMK widzę, że masz wyrobione zdanie na temat n-li wf, szkoda, że takie. Moje dziecko na szczęście trafiło do nauczyciela, który nie robi "rozciągania przed biegiem", do nauczyciela, dzieki któremu kocha wf i ruch. A tak w ogóle nie zwalajmy wszystkiego na szkołę, nauczycieli, spójrzmy też krytycznie na siebie i swój styl życia... bo "dom" dla dziecka jednak jest najwiekszym autorytetem.

TMK widzę, że masz wyrobione zdanie na temat n-li wf, szkoda, że takie.

Oj... wyrobione nt konkretnych ludzi, nie o całości. Dawno, dawno temu w szkole średniej zawsze mieliśmy trzy rzeczy do wyboru - kosz, siatka lub siłownia. Teraz pod tym względem i tak jest o niebo lepiej.

Dobra koniec gadania, bo nas Zbyszek pogoni stąd :)

Edytowane przez TMK

• 2 weeks później...
Jak tam progres? U mnie absolutne zero zmian - ciagle jakies bole zeba, kregoslupa, formalnosci na budowe i kredyt, a teraz sie jeszcze okazalo, ze ojcem bede (planowo) :D Tylko jakos wszystko w jednym czasie - dzis mam podpisac umowe z firma budowlana, a nie mam jakiegos krotszego wzoru - w necie same wielostronicowe.

• 2 weeks później...
Jak sie robisz glodna, to jedz, byle nieduzo. Nie doprowadzaj sie do glodu, bo tylko spowalniasz metabolizm i przestawiasz sie na gromadzenie zapasow.

Ja na szczescie nie musze niz zrzucac. Moja zonka to dietetyk, wiec pilnuje mnie na biezaco. Zycie mniej smakuje (brak tluszczu, cukrow prostych itp) ale troche zdrowiej.

Ta rada powyzej jest srednia. Jak zona uklada jadlospisy dla pacjentow, to jednym z parametrow jest oczywiscie ilosc kcal. I byli tacy, co chcieli mnniej niz zona zalecala. I co sie okazywalo ? Nie uwierzycie. Te osoby ciagle tyly ! A czemu ? Bo podjadaly miedzy posilkami. A to tak sie wydaje, ze nic sie nie je, a w realu wychodzi duzo wiecej.

Fantom

ps. A ja caly czas jestem kontrolowany na takiej profesjonalnej wadze co podaje ile wody, miesni itp. Tam tez widac spoczynkowa ilosc energii jaka jest potzrebna "jak nic sie nie robi".

Ta rada powyzej jest srednia. Jak zona uklada jadlospisy dla pacjentow, to jednym z parametrow jest oczywiscie ilosc kcal. I byli tacy, co chcieli mnniej niz zona zalecala. I co sie okazywalo ? Nie uwierzycie. Te osoby ciagle tyly ! A czemu ? Bo podjadaly miedzy posilkami. A to tak sie wydaje, ze nic sie nie je, a w realu wychodzi duzo wiecej.

A czym sie rozni moja rada od twojego spostrzezenia? Moja rada, to nic innego, jak 5 posilkow co 3h, najlepiej o stalych porach sumujacych sie kalorycznie do zapotrzebowania energetycznego danej osoby oraz niedoprowadzanie do glodu. Popatrz w historie tematu.

A czym sie rozni moja rada od twojego spostrzezenia? Moja rada, to nic innego, jak 5 posilkow co 3h, najlepiej o stalych porach sumujacych sie kalorycznie do zapotrzebowania energetycznego danej osoby oraz niedoprowadzanie do glodu. Popatrz w historie tematu.

Otóż to :)

Mam problem z przeliczeniem własnego dziennego zapotrzebowania kalorycznego, albo za dużo się ruszam (rower, ogród, siłownia). Generalnie od 3 tygodni podjadam dodatkowo odżywkę węglowodanowo białkową (400 kalorii w porcji) i mimo wszystko nadal waga trochę leci, teraz -14kg od stanu, nazwijmy go, krytycznego ;) Chyba, że teraz w szybszym tempie spala się reszta tłuszczu, bo obwody klatki i ramienia powoli rosną.

Jak dobrze policzyć zapotrzebowanie?