mynia_pynia 30.12.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Bez jaj Internet to moje narzędzie pracy, mój nałóg i moje życie. Jak trzeba będzie to sobie maszt od telefoni komórkowej na działce postawie , ale sieć będzie śmigać jak ta lalal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 30.12.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 no to zacznij już kombinować coś innego może jakiś wimax. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 30.12.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 pawlok na horyzoncie jest kolejny hit transferowy: miasteczko TP Wiem Posprzedawali biurowce w warszawce, nie mówiąc o terenie gdzie po budynkach wiatr hula... I tak to w wyniki prywatyzacji ze strategii ostatniego "polskiego" prezesa Rzepki mówiącej o budowie polskiego telekomu - jako firmy działającej w europie środkowej mamy jedynie oddzialik france telekomu... No ale kogo to obchodzi - twórcy prywatyzacji mają się dobrze - patrz Buzek,a klienci niekoniecznie... Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 31.12.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Tak wygląda gospodarka rynkowa. I nie żebym tęsknił za poprzedniczką , ale jak to w życiu - nie ma rzeczy której nie da się sp.....yć. Takie same problemy dotyczą wszystkich dużych firm przesyłowych posiadających infrastrukturę. TP jest po prostu za duża - klienta masowego ma daleko w ... i będzie mieć coraz dalej. Sprywatyzować trzeba było - tylko że z głową. Teraz Regulator (UKE) może TP nadmuchać - zabierze jej kable? W starym ustroju wystarczył jeden dekret teraz się nie da - i pomysłów też brakuje. Może gdyby doprowadzić do upadłości - ale to też chyba trzeba by było namówić Putina żeby został u nas premierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 12.04.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Wimax Wimax... czy ktos z Was korzystał z Wimax Ery? U mnie jedynym rozwiazaniem jest radiowka ale... - sygnal ma przechodzic przez linie obsadzona drzewami ktore do roku czasu moga sygnal zakłócać - nie chce zainwestowac w anteny itp 500 zl by po roku przestało to normalnie działać.Tp brak , probowalem play - mobilnego - masakra w doslownym slowa tego znaczeniu.Spróbuje plusa albo ere :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio0711 12.04.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Sama obecność słupka telefonicznego nic nie znaczy. Może on stać nawet i w naszym ogrodzie a i tak może nie być warunków technicznych. Jeśli do słupka doprowadzony jest kabel np. 20-parowy i podłączone jest do niego 20 abonentów, to skąd ma się wziąć wolna para dla nowego abonenta? Trzeba by dokładać kabel do samej centrali (czasem kilka km). Podobnie przerabiał mój sąsiad. Było to kilkanaście lat temu gdy tepsa telefonizowała okolicę. Nie zamówił linii - "bo po co, komu tam telefon potrzebny, jak będzie potrzebny to się założy". Całe szczęście po naszych namowach zmienił zdanie, ale to było już po zakopaniu kabla do słupka. Kabel był na styk - robotnicy odkopali go na około 200m i zmienili na większy.... Z resztą obecnie w okolicy liczba domów zwiększyła się 3-krotnie, oczywiście 2/3 z nich nie ma telefonu, bo skąd. Tak samo walczy brat, mieszka 50 metrów od centrali, przy bramie w chodniku jest studzienka kanalizacji teletechnicznej, ale też brak możliwości technicznych - pojedyncze pary ciągną tylko od słupka (w kanalizacji tylko przewody centrala-słupek), a słupek jest 200 metrów dalej, po drodze wybrukowane podwórka i ogrody. Radiowy internet niestety jest przeważnie znacznie bardziej zawodny od kablowego (z niewielkimi wyjątkami) pod względem awarii (kabel to często pare lat bez żadnej awarii) jak i transferów. Oczywiście mówię okolicznych radiówkach po WiFi. Inaczej ma się sprawa z WiMax czy CDMA - te technologie zapewniają bardzo stabilne połączenie, transfery tez przyzwoite i dość stałe. Natomiast o mobilnych dostępach po GSM/3G nie wspomnę. Te super-hiper szybkie transfery to tylko w zasięgu odpowiedniej technologii (centrum większych miast przeważnie), reszta kraju to 10% tej wartości, a śmieszne limity rzędu 3 GB wystarczają na dosłownie 3-4 dni (jak dla mnie, czasem wykorzystałbym w 1 dzień). Także GSM tak, ale do laptopa, którego używa się często np. w terenie, podróży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts