naberia 13.01.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Mi się osobiście najbardziej podoba kuchnia biała z tą trawą. Jest taka... pogodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 13.01.2011 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 dzięki za opinie, też mi sie cała biała podoba tylko nie wiem czy nie będzie za "biało", a może czarny blat? czy lepiej drewniany? ta biało brązowa też mi się podoba i tu mam problem z wyborem między tymi dwiema jak na razie 2 do 0 za białą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 13.01.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 blat drewniany - 1 głos z czarnym będzie elegancko i dostojnie ale jak dla mnie za zimno i studyjnie - sklepowo, a drewniany złagodzi tą zimność bieli i wprowadzi atmosferę domową - takie mam przemyślenia, a za biało nie będzie jak będzie kolorek na ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 13.01.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 blat drewniany - 1 głos z czarnym będzie elegancko i dostojnie ale jak dla mnie za zimno i studyjnie - sklepowo, a drewniany złagodzi tą zimność bieli i wprowadzi atmosferę domową - takie mam przemyślenia, a za biało nie będzie jak będzie kolorek na ścianach i będzie bardziej praktycznie (na czarnem wszystko widać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 13.01.2011 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 czyli mamy białą kuchnię drewniany blat a jaki odcień drewna najbardziej będzie pasować? jaśniejszy czy ciemniejszy? i co między szafki a blat? na jednej ścianie tej ze słupkiem może tapeta jakaś za szkłem, a na tej z kuchenką białe płytki, czy biały lacobel, czy jeszcze coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.01.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Kilka uwag:1. wysoka zabudowa - rozdziel piekarnik i lodówkę wąskim słupkiem. 2. w przypadku stosowania kafelków na ścianie - powinny kończyć się na linii szafek. Możesz te kafle ustawić pionowo i dodać tuż od szafkami dekor. IMHO wzór jest za tradycyjny na nowoczesną kuchnię3. okap - zamieniłabym na ukryty w szafce. Wówczas masz ładną, równą linię szafek po obu stronach kuchni, bez przerwy. Wersja ze szkłem ma jedną zaletę - tapetę możesz sobie wymieniać jak ci się znudzi na nowy wzór. Odmieniasz w ten sposób cały charakter kuchni. Zieleń bambusa - spokojnie, czerwień truskawek - energetycznie, brąz ziaren kawy - nobliwie. Co do wyboru koloru szafek trudno doradzać, bo nie wiem w jakim stylu będzie dom i na ile kuchnia jest widoczna z salonu. Jeśli kuchnię widać z salonu, kolor okleiny powinien nawiązywać do mebli w salonie. Jeśli w salonie nie planujecie białych mebli i chłodnej kolorystyki, biała kuchnia może wyglądać trochę zbyt szpitalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 13.01.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 odcień drewna .. bardzo ciemny, średni, naturalny dąb np wygląda świetnie taki olejowany, tylko bardzo jasny mi jakoś nie gra, choć zależy od całej tonacji mieszkania - stół i meble, podłogi za kuchenką na pewno coś łatwo zmywalne i najlepiej w dominującym kolorze z tej tapety po drugiej stronie, lub w całkiem neutralnym - np farba ta sama co na ścianach wszędzie a bezpośrednio za płytą (pod okapem) zabezpieczyć może szkłem albo... ta sama tapeta jak na projektach, jak nie będzie bardzo agresywna, to raczej nie powinno być za dużo, w końcu to nie są jakieś bardzo długie ciągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 13.01.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 dziękuje bardzo za cenne rady, po nich praktycznie z mężem już podjęliśmy decyzję będzie biała lakierowana i fornirowana wenge czyli słupek i górne szafki białe dół wenge, a blat też biały.Elfir całkowicie się z Toba zgadzam co do płytek one nie pasują, były tylko tak wstawione, przesuniemy także to cargo do środka by rozdzielić lodówkę z piekarnikiema jaki to może być okap schowany w szafce masz jakieś zdjęcie? Salon ma byc właśnie w brązie, bieli, beżach, a dodatki tylko bedziemy zmieniać. Kuchnia jest cała otwarta na salon, i to chyba właśnie przesądzi o tej dwu kolorowej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela04 22.02.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 hej, oj poszliściedo przodu... super. Nas wstrzymały mrozy Z tego co piszesz będziemy mieli podobną kolorystycznie kuchnię, też dwukolorowa (u nas dół - wanilia, góra,korpusy i blaty - orzech). Montaż mamy zamówiony na koniec kwietnia, ale obawiam się, że nie zdążymy z robotą i trzeba będzie przesunąć termin Kominek też zapowiada się ciekawie...czekam na kolejne odsłony pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 22.02.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 widzę, że roboty się posuwają ostro do przodu I wylewki widzę, że są w trakcie Czy ten kominek Wam tak nagrzewa wnętrza, że zdecydowaliście się robić wylewki jak jest tak zimno? Nie boicie się, że popękają? Myślałam, że do wiosny trzeba czekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 22.02.2011 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 wylewki już są zrobione były robione 2 tygodnie temu, jak było kilka dni ciepło, tak więc teraz to już nic im nie grozi (mam przynajmniej taką nadzieję) poddasze jest ocieplone, w kominku się pali i w domu jest kilka stopni na plusie, ja dzisiaj chodziłam w samej bluzce, bo w płaszczu było mi za gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 22.02.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 ło! to chyba nie kilka a kilkanaście stopni w plusie aż zazdroszczę tych wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 23.02.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 no no widzę że już bliżej niż dalej do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela04 23.02.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Gdzie kupowałaś płytki w sklepie czy przez internet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 23.02.2011 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 najpierw w internecie pospisywałam ceny za ile dane płytki mogę kupić, potem poszłam do sklepu i poprosiłam o wycenę, w sklepie podawali mi cenę oczywiście była wyższa niż w necie, wtedy mówiłam, że mogę kupić taniej podawałam za ile i w 90% schodzili mi z ceny i kupiłam za tyle samo co bym kupiła przez internet. Na jednych płytkach mam może z 2 zł drożej niż na necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela04 25.02.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 ja też bardziej skłaniam się do tej formy zakupów, nie ma to, jak na żywo zobaczyć, dotknąć...a z ceną można jak mówisz trochę pokombinować kominek coraz ładniejszy czekam na dalsze postępy pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 27.02.2011 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 teraz właśnie się zastanawiam nad kolorami tego kominka na razie nic się nie będzie działo, ekipa od ociepleń już pojechała, a glazurkarz przyjdzie gdzieś za 1,5 tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 04.03.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 za parapety wyszło 200zł/szt wymiar 150cmx25cm, 4cm szerokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 22.03.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Kamila, przepiękny masz salon!!JA też kupiłam woodentic brown w dużym formacie i nie powiem, ze jestem bez obaw. Ale u Ciebie wygląda rewelacyjnie. Powiedz, czy jest taki krzywy jak straszą? Jaką grubość fugi będziesz miała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 22.03.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witaj Ależ lecicie z robotą! Aż miło popatrzeć! Śliczny kominek - mogę zapytać co to za wkład? i gdzie można taki dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts