KamaG 24.03.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 no Kamilcia szacun, ale będzie pięknie jestem zachwycona wyborem płytek, no normalnie aż Ci zazdroszczę no to ja Wam dam jeszcze chwilkę i robię nalot coby namacalnie tą dolną łazienkę zwłaszcza obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 24.03.2011 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Dziewczyny dziękuję za miłe słowa ebula glazurnik na płytki nie narzekał, mówił, że ciężej się je kładzie ale tragicznie nie są. Fugi mają około 2mm każdy kto przyjdzie myśli, że to panele lub drewno, przyjechał jeden instalator i pytał się gościa od płytek dlaczego panele na klej kładzie , nie mógł uwierzyć, że to płytki naberia wkład do nordpeis N-20, ja kupiłam w firmie, która mi montowała i obudowywała kominek Kamcia zapraszam, kiedy macie tylko ochotę to przyjeżdżajcie (tylko wcześniej daj znać bym była ), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 25.03.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 co do woodentica, to u nas też ostatnio pan, który montował parapety stwierdził, że nie sprawdzą mi się te panele w łazience:), ja mu że to płytki, to aż pomacał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela04 28.03.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Hej! Ale robi się pięknie. Zazdroszczę, ale tak pozytywnie. Kiedy planujecie się wprowadzać? Chyba niedługo? pa,pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 29.03.2011 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 chcielibyśmy wprowadzić się w czerwcu to tak oficjalnie, a może uda się wcześniej kto wie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela04 29.03.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 przy waszym tempie wszystko jest możliwe całe lato już w nowym domku, byłoby super, czego wam życzę... u nas jak się uda, to raczej koniec lata będzie, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 13.04.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 zachwycająco wyszedł pokój młodego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 06.05.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 ej no gdzieś Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 13.05.2011 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177830-Nasza-winorośl&p=4708978#post4708978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela04 08.06.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Gratuluję przeprowadzki i życzę dużo szczęścia w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.07.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Zachęcałaś mnie bym coś napisała Masz dość klasyczny układ domu, w tym wykusz. Dobrałaś beżowe płytki na hol, ciepłe drewno, białe ściany. I w tym wszystkim masz szarą i to w chłodnym odcieniu bryłę kominka. Przez co kominek dominuje i nawet przytłacza wnętrze. Bo jest najciemniejszym akcentem. Gdyby jeszcze kanapa była ciemnoszara (w ciepłym odcieniu szarości). Ale nie jest. Kurczę, szkoda, że płytki nie są szare Ja wiem, że teraz taka moda na szarości. Ale do szarości pasuje najbardziej biała stolarka, białe listwy. Może gdyby to był bardzo jasny szary? Ale nie. Najbardziej rzucają się w oczy drewniane listwy na obudowie kominka. Nie wiem jaki chcesz osiągnąć styl w domu. Masz otwarte wnętrze z bardzo oszczędną, minimalistyczną kuchnią w nieskazitelnej bieli. Do tego te beże i ciemne drewno w korytarzu i częściowo w salonie. To tego nowoczesna kanapa też w czystej bieli (z resztą śliczna). Prosty kominek. I klasyczne listwy przypodłogowe i beż. I te dwa ostatnie elementy mi po prostu nie pasują Myślę, że bryłę kominka można by przemalować na biało i wykończyć tę wystająca część cegłą licówką w ciepłym, bardzo jasnym, beżowym odcieniu (taka cegła jest właśnie prezentowana we wątku o cegłach we wnętrzach). Wówczas bryła wtapia się w otoczenie a ciepła cegła łączy się optycznie z beżowymi płytkami poniżej. Rozumiem, że chcesz wprowadzić kolor do wnętrza. Ale lepiej to zrobić za pomocą wyrazistego obrazu i dobranych pod niego poduszek, obrusu, kloszy lamp. Osobiście nie przepadam za ogromną ilością półek z płyt k-g, bo wówczas ludzie często ustawiają na nich figurki, wazoniki ze sklepu w stylu "wszystko za 4 zł", a to nigdy nie jest eleganckie. Ja bym w dużej wnęce między klatką schodową a salonem zlikwidowała półeczki, wstawiła szybę z naklejoną folią z nadrukiem w bladej sepii (ta sepia łączyłaby się kolorystycznie z podłogą i cegłą). Zdjęcie może przedstawiać artystyczny portret rodziny. O od tyłu podświetlić. Albo wbudować diody LED w oprawę szyby, to wówczas jest wrażenie, że szyba świeci od wewnątrz. Na rzucie domu salon wygląda na duży, zwłaszcza, że jeszcze go powiększyliście o likwidację podcienia. Może kanapę udałoby się wystawić bardziej na środek. Jest piękna i ładnie wyglądałaby wyeksponowana. Obok niej wówczas postawić małe stoliczki w narożnikach, w kolorze drewna podłogi lub białe. Na stoliczkach można ustawić szkło w malinowym kolorze (jeśli taki ma być dominantą kolorystyczną). Wówczas na ścianie za kanapą jest miejsce na wąską komodę i nad nią obraz. Natomiast ściana z TV może być ciemniejsza. Wówczas TV bardziej się wtapia. Można użyć albo szarości, ale wpadającej w beż, albo tapety w malinowym kolorze (lub innym który został wybrany). Dołem, na całej szerokości, podwieszane szafki lakierowane na biało, jak w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 03.07.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 dziękuje za wpis , ale nie spodziewałam się, że tutaj zrobisz wpis i weszłam tu przez przypadek, zresztą bardzo dobrze że weszłam muszę teraz to wszystko co napisałaś pomału przetłumaczyć z polskiego na nasze i sobie wyobrazić ściany są pomalowane na kolor jaśminowy nie są typowo białe na zdjęciach może tak widać, widzę, że ten kominek nikomu się nie podoba , ale właśnie po to proszę o rady a można było coś zmienić , z tym kamieniem na kominku to muszę w jakimś programie pokombinować i zobaczyć jak to będzie wyglądać, bo nie mogę go sobie wyobrazić. wnętrze domu chciałabym właśnie nowoczesne i minimalistyczne, coś w stylu kuchni między salonem a korytarzem w projekcie jest ściana, ale chcieliśmy uzyskać przestrzeń i dlatego z niej zrezygnowaliśmy, ale musiał pozostać słup, zrobiliśmy więc półki, ale na nich nie zamierzamy nic stawiać, pomysł ze zdjęciem w sepii podoba mi się, muszę tylko przekonać mojego M, kolor malinowy nie musi być, M wybrał taki na kominek, ale to nie oznacza, że taki musi pozostać a kanapę masz na myśli by przesunąć bardziej do przodu w stronę kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.07.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Wpisuję sie do komentarzy. Teoretycznie w dzienniku budowy nie powinno się pisac, by nie utrudniac odszukania informacji, jaką zamieścił inwestor, ani w galerii, by łatwo można było myszkowac po zdjęciach. myślałam o tym, by kanapa była bliżej kominka, ale nie wiem jak tam z komunikacją i wolną przestrzenią. Teraz kanapa stoi bokiem do TV a przodem do kominka - kwestia, jakie macie priorytety Te wnęki po obu stronach kominka można zasłonić szybami z mrożonego szkła i zrobić tam schowek na szkła, kieliszki. http://img217.imageshack.us/img217/4933/p0105111553.jpg tylko koloru ścian nie zmienię w paincie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 03.07.2011 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 jak postawimy narożnik bliżej kominka to będzie mało miejsca na środku pokoju kanapa tak stoi bo inaczej nie da rady , ten salon jest dziwny w ustawieniu, długi a wąski Elfir a co można zamiast tej cegły na kominku, bo jakoś mi osobiście nie leży, źle bym się czuła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.07.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 zawsze możesz dac płytę kremowo-białego marmuru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts