Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika budowy Beaty i Arka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 164
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

Witam i gratuluje pięknego domku !

Interesuje mnie elewacja Waszego budynku:kolor oraz ładnie wyglądające obramowanie okien, drzwi oraz bonie.W moim projekcie budynku tych elementów nie było i dlatego zastanawiam się jak to będzie wyglądać po wykonaniu.Coś takiego koniecznie chce mieć moja żona.Patrząc na waszą elewację muszę przyznać,że bardzo mi się to podoba.

W związku z tym czy mogę prosić o podanie na priv adresu na allegro gdzie można kupić te bonie i listwy oraz o numer farby na Waszej elewacji.Będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

Witam i gratuluje pięknego domku !

Interesuje mnie elewacja Waszego budynku:kolor oraz ładnie wyglądające obramowanie okien, drzwi oraz bonie.W moim projekcie budynku tych elementów nie było i dlatego zastanawiam się jak to będzie wyglądać po wykonaniu.Coś takiego koniecznie chce mieć moja żona.Patrząc na waszą elewację muszę przyznać,że bardzo mi się to podoba.

W związku z tym czy mogę prosić o podanie na priv adresu na allegro gdzie można kupić te bonie i listwy oraz o numer farby na Waszej elewacji.Będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

To ja też poproszę... Ale może podaj dla wszystkich, bo myślę, że będziesz pisała częściej na priv :wink:

http://www.styrostyl.pl/

to jest strona z której zamawiałem sztukaterie na dom, bardzo duży wybór. Co do przesyłki to dogadacie sie z szefem super gość, mi wysłał sprdycją PEKES , tydzień czekałem na zamówienie, wszystko zropbione z najtwardszego styropianu, Elementy powlekane są maszynowo specjalnym tynkiem polimerowym zawierającym kompozycję najwyższej jakości białych cementów, wypełniaczy marmurowych,piasków kwarcowych, włókien naturalnych i syntetycznych oraz polimer akrylowy. Poprostu jakość super!!!

podparapetnik P01

listwa L03

bonie B04

po zamontowaniu podparapetników szerokośc parapetów zwiększy sie o gróbość podparapetnika

tynk to GREINPLAST

Tynk silikatowy "Baranek" 1,5 mm nr 1920

na mój domek 20 wiaderek - 4 tyś

listwy i bonie podparapetniki chciałem pomalowac na kolor "krem" wieć kupiłem farbę silikatową białą + 6 oz odcienia, ale kolor listw i boni to już wedle gustu można dobrać. Mi ten odcień spasował. 10 litrów dwa razy malowane. Przed farbą zagruntowane.

• 1 month później...

Witam,

Dziękuję za miłe słowa, domek faktycznie wyszedł pięknie, jeśli to możliwe proszę o przesłanie kilku zdjęć elewacji z naszą sztukaterią w większej rozdzielczości, chcielibyśmy zamieścić je na naszej stronie w galerii.

Sprostowanie Użyte listwy to L02 - http://www.styrostyl.pl/sztukateria_styropianowa_elewacyjna_listwa--1--L02.htm , nie L03

reszta się zgadza :)

Pozdrawiam,

PS. Naprawdę sporo wysiłku włożyliście Państwo w ten dom, ale jak widać po efektach było warto.

• 1 year później...
Witam i zapraszam do komentowania :D

Wszystko pięknie i ładnie pani to opisuje, lecz to co pani pisze o tynkach że są pod malowanie to mnie trochę śmieszy bo niema jeszcze takiego tynku oraz takich fachowca który tynk jednowarstwowy gipsowy położy pod malowanie. W budynkach gospodarczych przejdzie ale nie mieszkalnych. ps. mam nadzieję że tynku gipsowego nie położyła pani także w łazience oraz kuchni. bo jeśli tak to współczuje pani.pozdrawiam Hryniewicki

• 4 weeks później...
Wszystko pięknie i ładnie pani to opisuje, lecz to co pani pisze o tynkach że są pod malowanie to mnie trochę śmieszy bo niema jeszcze takiego tynku oraz takich fachowca który tynk jednowarstwowy gipsowy położy pod malowanie. W budynkach gospodarczych przejdzie ale nie mieszkalnych. ps. mam nadzieję że tynku gipsowego nie położyła pani także w łazience oraz kuchni. bo jeśli tak to współczuje pani.pozdrawiam Hryniewicki

przecież pisała, ze w łazience cmenetowo-wapienne :rolleyes:

Piekny domek macie i ładnie wszystko zrobione. dobrze, że jednak wanna nie jest czerwona :p a ta 2-osobowa super!!! szkoda, że u mnie taka się nie zmieści. no i ominał was najgorszy etap: kopanie, fundamenty, mury...super!!!! Czekam na dalsze postępy :)

• 3 weeks później...
  • 1 month później...