Mmelisa 16.02.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Beatka witam sie w Waszym dzienniku -komentarzach... tylko pytanie, dlaczego tak pozno przyszlam z rewizyta!? Dzisiaj przesledzilam caly Wasz dziennik.. fajnie tak podpatrzec, jak to trwaja prace i jakie jest ich szybkie tempo na zdjeciach...szkoda ze w realu trwa to znacznie dluzej znam to:rolleyes: Te dwa drzewka od tescia! ozeszzz cholera, az sobie pomyslalam, wspanialy czlowiek! 10 lat pielegnowal drzewka i Wam je podarowal.. wspanialy gest Kuchnia piekna.. poczulam delikatny scisk w posladkach gdy zobaczylam blat...:rolleyes:to jest element na ktory i ja od poczatku odkladam..ale z racji rzeczy wazniejszych musialam kase przeznaczyc na pc blat poczeka, tak samo jak brakujace agd Moj maz zakazal mi ogladac czyjes dzienniki bo przez to, przestala mi sie podobac nasza kuchnia ..nie mowie ze nie... Nie ma to jak budowa/wykanczanie na odleglosc.. Wam zostalo znacznie mniej niz mi..ale zycze powodzenia, niech $ wplywaja na konto, co by to moc sobie dalej kupowac i robic Pozdrawiam ps. mam nadzieje ze w te wakacje i ja spedze w koncu pierwsza noc w domku.. moga to byc i materace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.05.2015 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Nareszcie znalazłam czas żeby tu zajrzeć. Przeczytałam Twój Dziennik od deski do deski i ...... nie mogłam się oderwać. Jedno wielkie cudo. Kolorystycznie stonowany, nowoczesny, minimalistyczny, piękny. Gres polerowany i jeszcze w tym kolorze, położony na całość - cudo. Luksfery piękne i oryginalne, ich podświetlenie też bardzo mi się podoba. Parapety!!!! Skrzynki na listy ubawiły mnie mocno - bo nie wiem czy nasz listonosz dałby radę, ze zwykłą ma problem Kuchnia - jednym słowem - bosssssssssska. Lodówkę macie taką samą jak my - miłość od pierwszego zobaczenia. Hokery piękne - będę myślała o podobnych do nas. Bardzo dobre rozwiązanie - zakładanie ogrodu na etapie budowy. Po zakończeniu masz już ładne roślinki dookoła a nie krajobraz księżycowy do zagospodarowania. Araukarię taką jak Wasza widuję codziennie u mojej znajomej w ogrodzie. Ma już 15 lat. Pierwsze 5 lat była okrywana na zimę, potem gdy urosła duża przestali ja okrywać i rośnie. Z niecierpliwością czekam łazienkę (szkoda, że bez tej czerwonej wanny). Beata gratuję pięknego domu, dobrego gustu i na pewno będę tu zaglądać. I mam dwa pytania. Listwy przypodłogowe białe - gdzie kupowaliście i jak się kładły. Śnieżka - czy jesteście z niej zadowoleni, bo też planujemy malować tą farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 28.05.2015 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Nareszcie znalazłam czas żeby tu zajrzeć. Przeczytałam Twój Dziennik od deski do deski i ...... nie mogłam się oderwać. Jedno wielkie cudo. Kolorystycznie stonowany, nowoczesny, minimalistyczny, piękny. Gres polerowany i jeszcze w tym kolorze, położony na całość - cudo. Luksfery piękne i oryginalne, ich podświetlenie też bardzo mi się podoba. Parapety!!!! Skrzynki na listy ubawiły mnie mocno - bo nie wiem czy nasz listonosz dałby radę, ze zwykłą ma problem Kuchnia - jednym słowem - bosssssssssska. Lodówkę macie taką samą jak my - miłość od pierwszego zobaczenia. Hokery piękne - będę myślała o podobnych do nas. Bardzo dobre rozwiązanie - zakładanie ogrodu na etapie budowy. Po zakończeniu masz już ładne roślinki dookoła a nie krajobraz księżycowy do zagospodarowania. Araukarię taką jak Wasza widuję codziennie u mojej znajomej w ogrodzie. Ma już 15 lat. Pierwsze 5 lat była okrywana na zimę, potem gdy urosła duża przestali ja okrywać i rośnie. Z niecierpliwością czekam łazienkę (szkoda, że bez tej czerwonej wanny). Beata gratuję pięknego domu, dobrego gustu i na pewno będę tu zaglądać. I mam dwa pytania. Listwy przypodłogowe białe - gdzie kupowaliście i jak się kładły. Śnieżka - czy jesteście z niej zadowoleni, bo też planujemy malować tą farbą. Witaj Cieszę się, że Ci się podoba Z gresu jestem bardzo zadowolona, nie mam jeszcze kostki przed domem i błoto się nosi ale doszłam już do wprawy w "mopowaniu" z ogrodem to było tak, że teść nas namawiał od pierwszego dnia na sadzenie drzewek i krzewów, dziś miałabym już dojrzały ogród (czasem trzeba słuchać starszych) czerwona wanna bardzo nam się podobała, ale ciężko dobrać płytki do tego koloru Listwy kupowałam w Merkury market - kładły się łatwo - wiercisz, kołki szybkiego montażu, zakładasz listwę maskującą i gotowe Snieżkę jak najbardziej polecam Pozdrawiam ps Też śledzę twój dziennik od dawna, bo technologia niespotykana i nowatorska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.05.2015 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Ale miło czytać takie rzeczy Mam jeszcze pytanie o ten piękny stół jadalny - jeśli możesz gdzie kupiliście i jaki ma blat?? Czarne szkło?? Czegoś w tym stylu szukam do nas. I czy możesz mi powiedzieć jaki jest prześwit pod narożnikiem (piękny jest oczywiście), chodzi mi o to czy odkurzacz typu iroomba pod niego wjedzie). Obejrzałam Twoje ostatnie zdjęcia - sadzenie/przesadzanie roślinek w padającym deszczu to super sprawa, nie wypraży ich ostre słońce, mają wilgotne i chłodne powietrze - więc i czas na aklimatyzację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 29.05.2015 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Ale miło czytać takie rzeczy Mam jeszcze pytanie o ten piękny stół jadalny - jeśli możesz gdzie kupiliście i jaki ma blat?? Czarne szkło?? Czegoś w tym stylu szukam do nas. I czy możesz mi powiedzieć jaki jest prześwit pod narożnikiem (piękny jest oczywiście), chodzi mi o to czy odkurzacz typu iroomba pod niego wjedzie). Obejrzałam Twoje ostatnie zdjęcia - sadzenie/przesadzanie roślinek w padającym deszczu to super sprawa, nie wypraży ich ostre słońce, mają wilgotne i chłodne powietrze - więc i czas na aklimatyzację. Hejka wszystkie blaty w kuchni i ten jadalny też to granit nero assoluto - w jednym kawałku na całej wyspie o długości 2.9m - robione na wymiar. Chciałam na 3.3 ale nie było takiej dużej płyty granitowej. w jednym kawałku. Prześwit pod narożnikiem jest minimalny ok 8-10cm - będzie ciężko żeby coś tam wjechało - jedynie cieniutka ssawka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.05.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 wszystkie blaty w kuchni i ten jadalny też to granit nero assoluto - w jednym kawałku na całej wyspie o długości 2.9m - robione na wymiar. No pewnie, przecież pisałaś i zdjęcia widziałam, zaćmienie jakieś mam Szukam prostego, "normalnego" stołu jadalnego, rozkładanego, czarne szkło. A znajduję jakieś dziwadła z powykręcanymi nogami albo - o zgrozo - w kwiatki czy inne wzorki, a ja mam alergię na wzorki No niestety narożniki z funkcją spania są takie niziutkie. Zostajemy więc przy narożniku bez funkcji spania. Ps. Zapomniałam napisać, że to zdjęcie (obraz) w kuchni to super trafiony pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 31.05.2015 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Szukam prostego, "normalnego" stołu jadalnego, rozkładanego, czarne szkło. A znajduję jakieś dziwadła z powykręcanymi nogami albo - o zgrozo - w kwiatki czy inne wzorki, a ja mam alergię na wzorki moje typy http://images56.fotosik.pl/1589/ae20bb09f41d28a6gen.jpg http://images57.fotosik.pl/1588/a8c980d236d92678gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 31.05.2015 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Ten pierwszy mamy na liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 12.06.2015 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Fajne te drzwi. W ogóle jesion jest bardzo ładnym materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 16.06.2015 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Witaj ! Beato mam pytanie odnośnie środków do impregnacji gresu polerowanego. Mam kupione takie same i nauwa mi się pytanie - czy impregnować przed czy po fugowaniu ? mam rozbieżne opinie w tej sprawie. W teorii niby lepiej przed - w przypadku brudzącej fugi nie nastąpi przebarwienie płytek bo bedą już zabezpieczone impregnatem. Jak zrobiliście u siebie ? Impregnacja po fugowaniu i umyciu płytek na lux czy najpierw mycie na lux potem fugowanie i znowu mycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 16.06.2015 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 WitamMy zaimpregnowaliśmy po fugowaniu i później mycie na lux, fuga nie zrobiła śladów (na szczęście )Sprzedawca i producent rekomendowali impregnacje przed fugowaniem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.06.2015 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Beatko też mam pytanie. Jak się Wam sprawuje lodówka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 17.06.2015 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Witam, gratuluję kolejnych postępów w budowie. Oglądając zdjęcia w dzienniku widzę, że Wasza działka ma dość spory spadek. Dlatego mam pytanie - w którym miejscu była mierzona wysokość domu i ile wynosi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 17.06.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Witam My zaimpregnowaliśmy po fugowaniu i później mycie na lux, fuga nie zrobiła śladów (na szczęście ) Sprzedawca i producent rekomendowali impregnacje przed fugowaniem !!! a czy pamiętasz może nazwę producenta i kolor fugi jaką używaliście ? skoro nie brudziła więc pewnie jest warta polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 17.06.2015 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 a czy pamiętasz może nazwę producenta i kolor fugi jaką używaliście ? skoro nie brudziła więc pewnie jest warta polecenia. CE 43 (Spoina uniwersalna, elastyczna)(1 x 25 kg) x 96,75 zł http://images10.fotosik.pl/993/c831749d65c14a57gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 17.06.2015 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Witam, gratuluję kolejnych postępów w budowie. Oglądając zdjęcia w dzienniku widzę, że Wasza działka ma dość spory spadek. Dlatego mam pytanie - w którym miejscu była mierzona wysokość domu i ile wynosi? Witam Dobrze zauważyłeś, spadek jest dość duży , choć był już niwelowany od poziomu "zero" gotowa podłoga 6.60m z tyłu domu od ziemi około 7.60m z przodu domu od ziemi około 7 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 17.06.2015 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Beatko też mam pytanie. Jak się Wam sprawuje lodówka?? Jeśli chodzi o jej zalety to : chłodzi i mrozi super, wodę wyciągniętą z lodówki na niskim nastawieniu nie da się napić, łupie w zęby, barek bardzo się przydaje w ciepłe dni, można szybko sięgnąć po piwko lub wodę, wydzielone strefy sprawdzają się i można ustawić inną temperaturę szuflad, podajnik wody i lodu jest udoskonalony, łopatki włączające wodę i wylot lodu są lepiej rozwiązane i pracują precyzyjne (w starszym modelu, który miałam była guma, którą się przyciskało i nie zawsze to dobrze działało ) z panelu łatwo i szybko można zmienić temperatur lodówki czy tez zamrażarki , szybkie zmrożenie przydatne jest na imprezkach zakrapianych i nie tylko wady - widać każdy odbity palec, ale bardzo łatwo się czyści , nie jest najcichsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.06.2015 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Jeśli chodzi o jej zalety to : chłodzi i mrozi super, wodę wyciągniętą z lodówki na niskim nastawieniu nie da się napić, łupie w zęby, barek bardzo się przydaje w ciepłe dni, można szybko sięgnąć po piwko lub wodę, wydzielone strefy sprawdzają się i można ustawić inną temperaturę szuflad, podajnik wody i lodu jest udoskonalony, łopatki włączające wodę i wylot lodu są lepiej rozwiązane i pracują precyzyjne (w starszym modelu, który miałam była guma, którą się przyciskało i nie zawsze to dobrze działało ) z panelu łatwo i szybko można zmienić temperatur lodówki czy tez zamrażarki , szybkie zmrożenie przydatne jest na imprezkach zakrapianych i nie tylko wady - widać każdy odbity palec, ale bardzo łatwo się czyści , nie jest najcichsza Dzięki Kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weemili 20.06.2015 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Witam,piękny domek i wnętrze wszystko precyzyjne Muszę na spokojnie jeszcze raz przejrzeć cały Twój dziennik.Mam pytanie odnośnie drzwi u kogo były zamawiane,w jakiej cenie skrzydło z osciezncą??jJśli mozna prosiłabym o namiary☺Dziękuję z góry za informacje Edytowane 20 Czerwca 2015 przez weemili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 21.06.2015 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Witam,piękny domek i wnętrze wszystko precyzyjne Muszę na spokojnie jeszcze raz przejrzeć cały Twój dziennik.Mam pytanie odnośnie drzwi u kogo były zamawiane,w jakiej cenie skrzydło z osciezncą??jJśli mozna prosiłabym o namiary☺Dziękuję z góry za informacje ������ Witam Drzwi zamówiliśmy w firmie DREWMAX Robert Wieczorek DREWMAX ul. Wieluńska 21 97-438 Rusiec 601 070 190 E-mail: [email protected] [email protected] nik z allegro : drewmax-rw My wybraliśmy drzwi dębowe z ościeżnicą sosnową fornirowaną dębem na całą grubość muru, + klamka + montaż - 1600zł do wyboru były opcje drzwi sosnowe 1400zł drzwi sosnowe fornirowane - jesion , dąb 1500zł drzwi jesionowe , dębowe 1600zł Pozdrawiam Edytowane 21 Czerwca 2015 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts