Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak uratować łazienkę - pomocy

reng

Recommended Posts

A może zawieśić lustro w ramie na tym wklejonym? Mi jakoś bardzo nie leży to które jest. A jeśli nie , to odwrócić od niego uwagę np. dużym lustrem zawieszonym gdzieś na ścianie, w prawdziwych ramach. Albo stojacym.Te ramy bym dała srebrne-ale z patyną, takie zgaszone, ściemniałe

Duża , smukła donica z rosliną , albo patykami, czy snopek wikliny stojący w kącie (tę donicę też w odcieniach jak rama lustra, szaro-srebrnych).

Nie wiem czy dawałabym brązy, albo czy tylko brązy- może jeszcze jakiś inny mocny kolor. Same brązy dadzą taki kolonialny wyraz, mi to akurat niezbyt odpowiada.I z kompletami tez bym uważała- ta łazienka jest takim kompletem sama w sobie- jakoś bym to przełamała. Nie wszystko do kompletu.

Kup koniecznie tę matę w Tchibo.

Widzę, że kobietom trudno dogodzić :)

Ty narzekasz, że masz za dużą łazienkę, a ja narzekam, że za mała. Ciekawe która z nas jest w gorszej sytuacji? Jeśli o mnie chodzi to mogę się z Tobą zamienić choćby dziś :) Moja łazienka ma wymiary 2m na 2,5m :(

Też uważam, że dodatkami można zdziałać cuda.

Pozdrawiam :)

Skoro masz taką bazę (jenolity prawie kolor) - którą można potraktować jako tło ,po pozbyciu się stamtąd pralki - skup się na super dodatkach - mogą być i w odważnych kolorach i same bardzo odważne ....zwracające uwagę.

I najważniejsze tę białą ścianę ze skosem pomalowałabym na jakiś fajny kolor -np.ten z dekorów....

Kurde, wchodząc na ten wątek po tytule spodziewałam się jakiejś brzydkiej łazienki... A ta jest ładna, tyle że pusta. Tak jak piszę wszyscy powyżej - DODATKI!!!

A kolor - może jakaś zieleń butelkowa albo taka bardziej oliwkowa? Zależy co lubisz. Pralce można zafundować jakąś zabudowę, żeby nie była widoczna.

Co do kwiatów doniczkowych w łazience - ja akurat nie lubię ich w tym miejscu.

Kurde, wchodząc na ten wątek po tytule spodziewałam się jakiejś brzydkiej łazienki... A ta jest ładna, tyle że pusta. Tak jak piszę wszyscy powyżej - DODATKI!!!

A kolor - może jakaś zieleń butelkowa albo taka bardziej oliwkowa? Zależy co lubisz. Pralce można zafundować jakąś zabudowę, żeby nie była widoczna.

Butelkowa zieleń jest świetna, ale nie nie wiem czy ożywiłaby pomieszczenie. Czerwień byłaby świetna, a sugerowany tutaj fiolet... jako mi by nie pasował, chociaż bardzo go lubię. Prędzej dałabym mocny pomarańcz.

witam, cieszę się ze dostaję od was tyle pomysłów. zapomniałam jeszcze dodoać, że drzwi mam w odcieniu ciepłego brązu, coś jakby złoty dąb tylko ciemniejszy. myślę, że będę szukała dodatków w tym kolorze. taki podobny kolor ma ta mata z tchibo i w dodatku podoba mi się. byc moze jakieś wazoniki z badylkami suchymi. zobaczę, pochodzę po sklepach i sprawdzę co mi się podoba.

Nie no ja też się spodziewałam jakiejś masakrycznej łazienki sprzed 20 lat albo zalanej ew. spalonej :) a tu taka przyjemna, jasna :)

Też bym przełamała jasne płytki ciemniejszymi kolorami - dla mnie brązowy jest niezniszczalny, ale pasuje mi też jakiś ciemny czerwony, bordowy, fioletowy, nawet ciemna pomarańcz... no albo zielenie...

U mnie dolna łazienka też w beżach połączonych z brązem (ciemny orzech)..właśnie rozważam dodanie jakimiś ciemnymi czerwieniami/bordami..

A propo tematu posta - ŁAZIENKA JEST ZDECYDOWANIE DO URATOWANIA !!!!!! :)

M.

Butelkowa zieleń jest świetna, ale nie nie wiem czy ożywiłaby pomieszczenie. Czerwień byłaby świetna, a sugerowany tutaj fiolet... jako mi by nie pasował, chociaż bardzo go lubię. Prędzej dałabym mocny pomarańcz.

Myślę, że problem z tą łazienką nie polega na zastosowaniu białych obudów (moim zdaniem wyglądają ok), lustrze, czy kolorystyce (spokojna, dobra baza), tylko na kiepskim rozstawieniu sprzętów. Szczególnie ta pralka niefajnie wygląda, da się gdzieś wyeksmitować? Zmianiłabym szafkę pod umywalką na większą. Jeśli chodzi o kolory dodatków to obstawiałabym pomarańcz połączony z zielenią (oliwkową), fioletem lub szarością. Brąz wg mnie byłby zbyt zachowawczy.

Dodając kosz na bieliznę, kolejną szafkę, jakieś siedzisko + roślinę wcale nie będzie zyt pusto.

Myślę, że problem z tą łazienką nie polega na zastosowaniu białych obudów (moim zdaniem wyglądają ok), lustrze, czy kolorystyce (spokojna, dobra baza), tylko na kiepskim rozstawieniu sprzętów. Szczególnie ta pralka niefajnie wygląda, da się gdzieś wyeksmitować? Zmianiłabym szafkę pod umywalką na większą. Jeśli chodzi o kolory dodatków to obstawiałabym pomarańcz połączony z zielenią (oliwkową), fioletem lub szarością. Brąz wg mnie byłby zbyt zachowawczy.

Dodając kosz na bieliznę, kolejną szafkę, jakieś siedzisko + roślinę wcale nie będzie zyt pusto.

tak, to jest fakt. niestety gdybym wiedziała pewne rzeczy przed budowaniem, było by inaczej. :/

zrobiłabym projekty kuchni i łazienki na etapie budowy, gdyby wcześniej ktoś mi to powiedział. a szczególnie projekty instalacji. budowaliśmy na wariata, a ekspertem był mój ojciec. mąż był "nie stąd" więc ojciec też załatwiał fachowców, bo wszyscy go tu znają. z hydraulikiem było tak - zastanów się, przychodzą za tydzień... i w kilka dni trzeba było na szybko zdecydować co i jak... :( potem się okazało, że niektóre decyzje były beznadziejne. dla tego pralki nie mogę za bardzo przesunąć.

a co myślicie o tym? podoba mi się kolor, jest ciepły. wenge za bardzo mi nie podchodzi. tu jest cały komplet

http://www.allegro.pl/item866662427_duza_lawka_z_poduszka_rattan_hiacynt_fvat.html

http://img145.imageshack.us/img145/3937/komodahiacyntduza.jpg

http://img197.imageshack.us/img197/4665/koszhiacyntwodny.jpg tylko kosz mi się nie podoba, chciałabym go wcisnąć gdzieś między pralkę a prysznic, a taki otwierany z boku byłby niewygodny