helaq3 12.02.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 nie oznacza to tylko dziurkowany- jak kupujesz pompę do cwu i różni się ona tylko tym że jest z nierdzewki to znaczy że jest tylko z "nierdzewki?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.02.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 (edytowane) Trochę pociąłem wasze wypowiedzi, z góry przepraszam , ale: 1. racja, nie ma ocieplać, powinien być wręcz obojętny termicznie. 2. "producent dopuszcza".... no cóż, wolalbym żeby "dedykował" albo "zalecał". To mi wygląda na coś w stylu; "jak już bardzo chcesz, to możesz, nie ma przeciwwskazań." 3. nie chcę tego dotykać, to ma leżeć pod deskami/panelami. Zawsze wydawało mi się, że potrzebuję czegoś o minimalnym oporze cieplnym, nie zwracałem uwagi na wygłuszanie. Na ile jest to istotne? Skorygujcie mnie jeśli się mylę: Izo floor thermo http://www.arbiton.com/strony/1/i/408.php?SID=aea2ed6ddd93b580d469de20d36d45ee producent deklaruje opór cieplny na poziomie 0,6 Pianomat 3 mm wychodzi ok. 0,75 (3mm dzielone przez 0,04 deklarowanego współczynnika przewodzenia ciepła. Gdyby robili takie o gr. 1,6 mm to byłby cool. Wychodzi 0,075 a nie o,75 Fantom Fantom Edytowane 15 Lutego 2011 przez szczukot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts