koleszka79 21.01.2010 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 marekmarecki i krzysiek21 dzięki za podpowiedzi i jakieś słowa otuchy,Paty-żal mi ciebie chłopie masz ciężkie życie zapewne!ja wiem że Polska to jest piękny kraj do wydawania pieniędzy ale po co ludzie Wasze mierne domysły i hahy hihi?poprosiłem o podpowiedzi a nie polemikę nie na temat pozdrawiam życzliwych ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 21.01.2010 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 ,Paty-żal mi ciebie chłopie masz ciężkie życie zapewne! ... Toc baba Ci ona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 29.01.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 witam wszystkich,jako że jest to forum ludzi poważnych chciałem sie Was poradzić.Mianowicie chcę wrócić do Polski i założyć jakiś mały interes świadczący usługi ogólno remontowe.Jest sens?Pochodzę z regionów Polski B jak to mówią w Warszawie politycy,więc zleceń starał bym się szukać głównie w regionach bardziej zamożnych.Wystarczy być zaradnym i mieć trochę doświadczenia?Nie pożrą mnie podatki? Za każdą odpowiedź-podpowiedź będę wdzięczny. pozdrawiam i mam nadzieję że się przyjmę na forum budowlanka kaputt w RP - nie ma nowych inwestycji bo kredyt drogi i banki zaostrzyły scoring. Ludziom pensje obniżyli a moc już pozwalniano. 2010 to będzie lipa okropna w tym kraju. Ruszy za 3-4 lata jak się banki odkują. Ceny od razu skoczą bo sie trzeba odkuć - nowe barany będą się budowały te koszmarki dworkowe to strzyżenia czas nadejdzie, he,he,he. Frajerstwo co Ci głupoty gada olej - taki to kraj ciemniaków cfaniaczkowatych co jeszcze cegłę 3 x drożej rok temu kupowli - to był czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 02.02.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 budowlanka kaputt w RP - nie ma nowych inwestycji bo kredyt drogi i banki zaostrzyły scoring. Ludziom pensje obniżyli a moc już pozwalniano. 2010 to będzie lipa okropna w tym kraju. Ruszy za 3-4 lata jak się banki odkują. Ceny od razu skoczą bo sie trzeba odkuć - nowe barany będą się budowały te koszmarki dworkowe to strzyżenia czas nadejdzie, he,he,he. Frajerstwo co Ci głupoty gada olej - taki to kraj ciemniaków cfaniaczkowatych co jeszcze cegłę 3 x drożej rok temu kupowli - to był czas. Normalnie żenada ręce i nogi opadają i aż strach się bać wykonawcy z takim podejściem do swojego fachu. Proponuję aby wszystkie "barany", "owce" i pozostała zwierzyna do strzyżenia unikała takich wykonawców. Więc reasumując praca w naszym kraju była jest i zawsze będzie dla fachowców i rzetelnych wykonawców. Pozostali jak np. partacze amatorzy strzyżenia baranów faktycznie niech do kraju nie wracają. Niech strzygą barany brytyjskie, skandynawskie, niemieckie i wszelkie inne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 02.02.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 budowlanka kaputt w RP - nie ma nowych inwestycji bo kredyt drogi i banki zaostrzyły scoring. Ludziom pensje obniżyli a moc już pozwalniano. 2010 to będzie lipa okropna w tym kraju. Ruszy za 3-4 lata jak się banki odkują. Ceny od razu skoczą bo sie trzeba odkuć - nowe barany będą się budowały te koszmarki dworkowe to strzyżenia czas nadejdzie, he,he,he. Frajerstwo co Ci głupoty gada olej - taki to kraj ciemniaków cfaniaczkowatych co jeszcze cegłę 3 x drożej rok temu kupowli - to był czas. Normalnie żenada ręce i nogi opadają i aż strach się bać wykonawcy z takim podejściem do swojego fachu. Proponuję aby wszystkie "barany", "owce" i pozostała zwierzyna do strzyżenia unikała takich wykonawców. Więc reasumując praca w naszym kraju była jest i zawsze będzie dla fachowców i rzetelnych wykonawców. Pozostali jak np. partacze amatorzy strzyżenia baranów faktycznie niech do kraju nie wracają. Niech strzygą barany brytyjskie, skandynawskie, niemieckie i wszelkie inne. Pozdrawiam inwestor naprawde jestes ze wsi i chyba raczej malutkiej z kompleksami wielkimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 02.02.2010 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Wrócił już czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 11.02.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 też się żyje cieniutko bez dobrej pracy. Tak samo jak w Polsce. Wszędzie są biedni i bogaci. tak naprawdę to fajnie zarabiać na Zachodzie, ale wydawać w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 11.02.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 inwestor naprawde jestes ze wsi i chyba raczej malutkiej z kompleksami wielkimi Tak... bardzo trafną ocenę wydałeś . Jestem z małej wsi z wielkimi kompleksami. Na dodatek nigdy nie byłem i nie pracowałem poza granicami naszego kraju, nie prowadziłem firmy ani nie kierowałem ludźmi i tak w ogóle jestem wieśniakiem, któremu słoma wyłazi z butów co to na słowo zagranica pada na kolana. Wiesz moim zdaniem i z mojego doświadczenia wiem, że jeśli coś sobą reprezentujesz, coś masz konkretnego do zaoferowania, nie nastawiasz się na szybki zysk ,ale chcesz budować swoją markę pozytywnie i długofalowo to nie ma większego znaczenia czy pracujesz w Polsce, Wielkiej Brytanii, czy w Szwecji itp. Od wielu lat w Polsce jest duży problem z zatrudnieniem pracownika który coś potrafi. W firmach jest wiele wakatów dla ludzi którzy coś potrafią. Na rynku jest wiele miejsca dla firm solidnych i rzetelnych. Bez najmniejszych problemów po wyrobieniu sobie marki uzyskują zamówienia. Bez znaczenia jest czy to jest kryzys czy hossa. Miejsce pracy nie ma większego znaczenia. Liczy się zupełnie co innego. Więc odpowiedź na pytanie to nie kwestia koniunktury w Polsce ale kwestia tego kto chce wracać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 12.02.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 No i na Majorce to chyba raczej zastój budowlany? Może jeszcze trochę w Palmie. Byłam tam jak mówi reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madula 26.03.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 też się żyje cieniutko bez dobrej pracy. Tak samo jak w Polsce. Wszędzie są biedni i bogaci. tak naprawdę to fajnie zarabiać na Zachodzie, ale wydawać w Polsce. Dokladnie. Jesli zarabiamy za granica a wydajemy w Polsce to widac roznice. Natomiast jesli zostajemy na stale za granica, chcemy wynajac lepsze mieszkanie czy wziasc kredyt to juz jest mniej rozowo. Wg mnie pytanie wracac nie wracac nie powinno odnosic sie tylko do pieniedzy. Tak naprawde zaradny czlowiek czy ze znajomosciami poradzi sobie i tu i tam. Kwestia rodziny, zycia spolecznego, szczescia - tez sa bardzo wazne. Moge byc bogata, ale omijam 'imieniny u cioci', spotkania ze znajomymi sprzed lat, z sasiadem zza plota. Mozna wpasc kilka razy w roku na wesele czy chrzciny ale i tak to niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 26.03.2010 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Ja tam wracam do wierzb placzacych, grusz, milorzebu japonskiego, dziecieliny i paly. Po ponad czterech latach poniewierki. Jak spiewa P. Kukiz: "Bo to moj kraj, moj rodzinny cudny kraj, ja kocham ten kraj ponad wszystko!". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 26.03.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Trzeba decyzje przeanalizowac, ale i tak wszystkiego nie przewidzisz. Moze po kilku latach pobytu za granica stwierdzisz, ze nie jest tam zle. Zalezy jak Ci sie tam wiedzie. Osobiscie, sprzedalam mieszkanie i wracam do Polski, ale wcale nie jestem pewna tej decyzji. Np. moj maz w ciagu ostatnich 2 dni zalatwil tu (za granica) operacje oka, dowoz taksi na koszt ubezpieczalni, bo sam nie moze wrocic samochodem, dostal kwitek na kawe i lunch, zeby bylo smieszniej dla mnie tez jako osoby towarzyszacej. (NL) http://images35.fotosik.pl/131/343d84476ea2e311med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 26.03.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 paly. A cóż to za roślinka? Da się ją wyhodować kole domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 26.03.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 A cóż to za roślinka? Da się ją wyhodować kole domu? Nie wiem, pewnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 14.04.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Analiza Charliego jest tylko w połowie prawdziwa. Po to żeby się ruszyło musi być w ogólności lepiej, a nie tylko w bankach.Bank że siętak wyraże to pierwsze ogniwo, bo musi wesprzeć nowe miejsca pracy, i ostatnie, bo wystawi klienta z jego majątku za pomocą komornika.Natomiast prawda jak wiemy leży pośrodku.Pośrodku, poweważ zapewne Kolega_zapewne rocznik_79 nie sprecyzował do końca swoich pobudek, przesłanek, zamierzeń i celów.Jeżeli ma to być koniec tułaczki poprzez zagnieżdżenie to polecam Dolny Śląsk, stamtąd blisko do całej Europy. Zawsze można będzie wracać na niedzielną mszę.Poza tym warto pomyśleć o Kasie Rolniczego Ubezpieczenia Społaecznego, na chwilę bieżacą jest nieco tańsza niż zwykły ZUS, a szara strefa jest wiecznie żywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabnianin 16.04.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Hej no wlasnie grazi bo Holandia tak ma rozwiniety i bogaty system swiadczen socjalnych,w Polsce jak do przychodni pojdziesz przypadkiem to juz od drzwi jestes intruzem-czyli kosztownym chorym.Pozdrawiam wlasnie buduje dom i komu to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 24.04.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Wracać to można jedynie do kogo. Jak jestBo do czego to niestety nie ma......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts