chemik666 13.01.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witam.Planuje zrobic taki sufit w pokoju.Nie ma tam stropu tylko sufit podwieszany.Ktory i tak jest do wymiany.W zwiazku z tym mam kilka pytan: -Czy najpierw musze zrobic sufit podwieszany i dopiero moge montowac panele?-Czy moge od razu skrecic drewniany stelarz do tych paneli??-Jesli bedzie od razu na drewnianym ruszcie to jak z paraizolacja?normalnie pod panel folia paroizolacyjna?i na to wełna i na wate znowu folia w celu ochrony waty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.01.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 to masz sufit podwieszany już czy nie? u mnie jest tak - wełna, folia, panele panele są przykręcane do wieźby ciepło nie ucieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik666 13.01.2010 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Tak w obecnej chwili mam,ale jest do calkowitego usuniecia wełna zawilgotniala,i płyta.Dlatego sie zastanawiam czy jak juz go zwałe to musze od nowa robic z płyta czy moge od razu stelarz drewniany zrobic i do niego panele.Moj lan jesty taki patrzac od dołu:-panel-folia paro..-drewniany stelarz-wełna-i jeszcze raz folia paro w razie przecieku dachu?dobrze kombinuje?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.01.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 wydaje mi się, że dobrze kombinujesz ja mam ciut inaczej, bo dach mam deskowany mam: panel folia wełna deski papa blachodachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik666 13.01.2010 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 A myslicie ze to dobry pomysł od gory nakryc wełne tez folia paroizolacyjna?w razie przecieku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.01.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 a co masz na wieźbie?deskowane są czy foliowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik666 13.01.2010 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Deskowanie i na tym tylko papa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio0711 13.01.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Wełny nie wolno pokrywać z wierzchu folią paroszczelną, tylko ewentualnie paroprzepuszczalną. Przecież ta wilgoć z wełny musi mieć którędy uciec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik666 13.01.2010 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 wiem wiem,sory zle napisale.czyl imozna?a ogolnie moge zrobic tak jak napisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts