chcialbympompe 25.12.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 proponuje przejrzeć Allegro. Rynek pomp używanych się rozkręca. By było jasne: dążę do uściślenia czy i jak da się zrobić instalację PC za 20tys. zł. W grę wchodzi tylko nowe urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 25.12.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Niestety jak by nieliczyc to nie da rady. Dużo więcej nie wyjdzie ale mimo wszystko więcej. I nie ma siły żeby się udało. Kupując tanią polską pompę jak doliczymy obiegówki , zasobnik i tak wyjdzie koło 16-17 tys. Glikol to kolejne 1.5 tys. Daje to 17.5 - 18.5 tys. a gdzie dz ? Montaż , reszta materiałów instalacyjnych.. Poprostu się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 25.12.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Ale co tu porównywać kotłownia na propanie ze swoim zbiornikiem to też jakieś 15 tys a koszt jednej kwh to 26-28gr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 25.12.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Poprostu się nie da Oj się teraz Pyxis-owi naraziłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.12.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Zaczyna się pojawiać na rynku wtórnym dużo 7-10 letnich pomp ciepła z rejonów Austrii, Szwecji i Norwegii Ale czy warto za 10000zł montować pompę 7-10 letnią ??? To już decyzja odważnego instalatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 25.12.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Powiewa mi to akurat. Jestem zwolennikiem gruntowych pc i taka też będzie stała u mnie w domu , ale musiałbym ją chyba sam złożyć żeby się że wszystkim w 20 k zmieścić. Choć taka opcję też rozważalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.12.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 No to chyba że byś NA PPC sam wykonał dolne źródło plus osprzęt i myślę że w te 20k byś się zmieścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 25.12.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 (edytowane) Dz "tymi ręcami" to mimo wszystko 4-7 k Edytowane 25 Grudnia 2012 przez aDw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.12.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 No plus pompa i zasobnik 300l Wersja oszczędnościowa nie przekroczy 20k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 25.12.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Tak i stawiamy na sucho w kotłowni i grzeje.. Przy taniej gołej pc same obiegówki i glikol dają już 2,5 -3 k. Reszta materiałów (naczynie , miedź, zawory ) też kosztuje. Z hydraulikiem z 1,5 tys wyjdzie. Zasobnik 2,5 tys. Razem 6,5 - 7 tys i drugie tyle dz.. Na pompę zostaje 6-7 tys.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.12.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Po pierwsze za miast glikol spokojnie możesz zastosować solankę zamiast miedzi zgrzewkę dużo oszczędności możesz znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 25.12.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 By było jasne: dążę do uściślenia czy i jak da się zrobić instalację PC za 20tys. zł. W grę wchodzi tylko nowe urządzenie.chcesz nowe i tanie? Prosze. Nawet z inwerterem: http://www.abatronic.pl/pompy-ciepla/dc-inverter-woda-woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.12.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 A tych to znam chinka ale dobra nawet kilka razy od nich różne rzeczy brałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.12.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Oj się teraz Pyxis-owi naraziłeś... Oj, dlaczego. To taka kwota troszke sztuczna. Mysle, ze pompe 6kW bys spokojnie za 23-24 tys mial dzialajaca i zamontowana. Na spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 25.12.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 chcesz nowe i tanie? Prosze. Nawet z inwerterem: http://www.abatronic.pl/pompy-ciepla/dc-inverter-woda-woda A coś co nie ma skośnych oczek? Ecopower wydaje się sensowny ale tania wersja (A) ma jak rozumiem kompresor noname? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.12.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Powiewa mi to akurat. Zapewne, ale przeciez mozna to ujac grzeczniej, nie wychodzac od razu na chama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 25.12.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 A coś co nie ma skośnych oczek? Ecopower wydaje się sensowny ale tania wersja (A) ma jak rozumiem kompresor noname? przecież chinole robią też dobre rzeczy. Będziesz miał kłopot. Dobrej używki nie chcesz. Taniej nowej też nie, bo ma coś chińskiego? Ja myślę że nie ma dla Ciebie pompy. Ewentualnie mogę Ci sprzedać książkę jak zbudować pompę ciepła. Nauczysz się spawać czy lutować, kupisz markowe elementy i złożysz pompę z markowych - nie chińskich elementów. Frajda olbrzymia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 25.12.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Zapewne, ale przeciez mozna to ujac grzeczniej, nie wychodzac od razu na chama. Zapewne , poniosło mnie. Wybacz Ale z chamem trochę się zagalopowales Wesołych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.12.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Zapewne , poniosło mnie. Wybacz Ale z chamem trochę się zagalopowales Wesołych Jeszcze jest opcja, ze chciales wyjsc na "luzaka", ale kompletnie w duga strone to sie odbiera. Mysle, ze jak bym cie nazwal "niegrzecznym", to refleksji by to nie wzbudzilo. Nieraz trzeba adwersarzem troszke "potrzasnac". Bez urazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 25.12.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 przecież chinole robią też dobre rzeczy. Będziesz miał kłopot. Dobrej używki nie chcesz. Taniej nowej też nie, bo ma coś chińskiego? Ja myślę że nie ma dla Ciebie pompy. Ewentualnie mogę Ci sprzedać książkę jak zbudować pompę ciepła. Nauczysz się spawać czy lutować, kupisz markowe elementy i złożysz pompę z markowych - nie chińskich elementów. Frajda olbrzymia. Ja już pompę mam (P-W). Zachęcony przez opinie kolegów, którzy mówili jak to tanio można założyć gruntówkę rozważam zaproponowanie jej bratu, który też ma zamiar zakładać PC P-W. Jednak wygląda na to, ze trudno jest zmieścić się w cenie powietrznej nawet przy samodzielnym wykonaniu DZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts