chcialbympompe 29.12.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 rwxwJakoś nie wypowiadasz się na temat kosztów instalowania PC a przecież to ty ten wątek założyłeś. Przeglądałem twoje wpisy i podawane koszty. Odniesiesz się do moich kalkulacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.12.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Odwrotnie. Z pompy prostą rurą do końca spirali, a potem spiralą do pc. Żeby ciepłego glikolu nie wychładzać podróżą przez całą chłodniejszą spiralę. Ale ja mam rure powrotna zakopana wyzej. Nie lezy ona razem ze spirala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sciema 29.12.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Muszę dopytać. Z pompy spiralą, powrót prostą rurą? W poście #7 rwxw ladnie opisal Ja to wogóle nie liczę tego co poza kolektorem DZ będzie. Małem mieć piec na pellet i tam też osprzęt byłby potrzebny. A co jak mi wyjdzie 21100zł, a co jak 19500zł, ceny są tak różne- i nie a co popadać w dyskusję. Przy budowie kotlowni wymyślisz sobie jakieś dziwactwo i pal licho wszelkie kalkulacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 29.12.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 tak nietrafiona inwestycje w CO? Odpowiem na twoim poziomie: Skoroś informatyk do dlaczego nie potrafisz zainstalować sobie polskich znaków na OSie, który używasz? PS. W każdym możliwym miejscu szukasz powodów do zaczepki i próbujesz udowadniać swoją wszechwiedzę i nieomylność. Ile ty masz lat? 15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.12.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Odpowiem na twoim poziomie: Skoroś informatyk do dlaczego nie potrafisz zainstalować sobie polskich znaków na OSie, który używasz? PS. W każdym możliwym miejscu szukasz powodów do zaczepki i próbujesz udowadniać swoją wszechwiedzę i nieomylność. Ile ty masz lat? 15? Zabolalo widze. Ja potrafie, ale co bedzie jak Ty nie dasz rady? Bedziesz mial krzaczki i nie doczytasz sie podtekstow w moich postach. Lat mam prawie tyle co napisales dziadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 29.12.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Zabolalo widze Raczej "twoja" nie potrafi zrozumieć "moja". Nawet z podtekstami pisanymi z polskimi znakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.12.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Raczej "twoja" nie potrafi zrozumieć "moja". Nawet z podtekstami pisanymi z polskimi znakami Ludzie Ci pisza o kosztach przez 2 strony watku a Ty i tak obstajesz przy swoim. Po kiego diabla wiec pytasz, skoro i tak wiesz najlepiej. Cos czuje, ze braciak zrobi tez powietrzna, bo dziwnym trafem mu "wyjdzie" duuuzo taniej. Bedzie mial to samo co Ty i obaj bedziecie "szczesliwi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 29.12.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 W pierwszej opcji PC PW: 1.Zasobnik GALMET MAXI 300L - ok 3000zł. 2. Naczynie przeponowe do CWU 25 litrów z uchwytem - ok 180zł. (...........................................) Ceny z wyszukiwarki CENEO Miki Ty się naprawdę nudzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 29.12.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Cos czuje, ze braciak zrobi tez powietrzna, bo dziwnym trafem mu "wyjdzie" duuuzo taniej. Bedzie mial to samo co Ty i obaj bedziecie "szczesliwi". No to mam propozycję. Zapłacę tobie 22kzł za kompleksowe wykonanie instalacji PC u mojego brata. Masz na czysto 2kzł w max. 2 dni. Dniówka 1000zł jest nie do pogardzenia nawet do wziętego informatyka. No to jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.12.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 No to mam propozycję. Zapłacę tobie 22kzł za kompleksowe wykonanie instalacji PC u mojego brata. Masz na czysto 2kzł w max. 2 dni. Dniówka 1000zł jest nie do pogardzenia nawet do wziętego informatyka. No to jak? Widze, ze zaczynasz "dziwaczyc" ostro. Znajdz sobie jakiegos w miare kumatego hydre (nie kazdy zniesie taki "duecik" pewnie, ale sprobowac mozna), kupcie to co wam chlopina wypisze i niech podlaczy ta pompe i zbierze do kupy DZ. Podasz wtedy dokladne koszty materialow i opiszesz dlaczego tak sie myliles w kalkulacji. Ja nie biore sie za rzeczy ktorych robic nie potrafie. U siebie sam nie robilem, to tym bardziej nie bede u kogos. Wole to 1 czy 2k zl przy klawiaturze zarobic, bo to mi chyba lepiej wychodzi i raczki mam czyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 29.12.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Widze, ze zaczynasz "dziwaczyc" ostro. Znajdz sobie jakiegos w miare kumatego hydre (nie kazdy zniesie taki "duecik" pewnie, ale sprobowac mozna), kupcie to co wam chlopina wypisze i niech podlaczy ta pompe i zbierze do kupy DZ. Podasz wtedy dokladne koszty materialow i opiszesz dlaczego tak sie myliles w kalkulacji. Ja nie biore sie za rzeczy ktorych robic nie potrafie. U siebie sam nie robilem, to tym bardziej nie bede u kogos. Wole to 1 czy 2k zl przy klawiaturze zarobic, bo to mi chyba lepiej wychodzi i raczki mam czyste. Dlaczego nie dziwi mnie taka odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.12.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Miki Ty się naprawdę nudzisz Naprawde sie facet ta "nagonka" przejal. Rozbilo go to. "Zmiekl" straszliwie. Pewnie w domu chodzi w worku po wapnie przepasany sznurkiem od snopowiazalki w ramach pokuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 29.12.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Wiecie co Panowie?Trochę się uśmiałem, koszty materiałów - wszystko to "pikuś". Montaż w 2 dni i to jeszcze MAX!!!Ja zajmuję się tym tematem już ładnych parę lat i jeszcze nigdy nie udało mi się zamontować i uruchomić instalacji z pompą ciepła (gruntową) w 2 dni. To jest fizycznie nierealne. Samo napełnianie z porządnym odpowietrzaniem dolnego źródła trwa czasami pół dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.12.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Dlaczego nie dziwi mnie taka odpowiedź? Wiesz wszystko, wiec i to wiedziales.Proste i logiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 29.12.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Wiecie co Panowie? Trochę się uśmiałem, koszty materiałów - wszystko to "pikuś". Montaż w 2 dni i to jeszcze MAX!!! Ja zajmuję się tym tematem już ładnych parę lat i jeszcze nigdy nie udało mi się zamontować i uruchomić instalacji z pompą ciepła (gruntową) w 2 dni. To jest fizycznie nierealne. Samo napełnianie z porządnym odpowietrzaniem dolnego źródła trwa czasami pół dnia. Fachowcowi jak widać zajmuje to dużo czasu. Natomiast Pyxis - jak sam deklaruje: "rzeczy ktorych robic nie potrafie" - robi w 2 dni jeszcze w tym czasie pisząc lewą ręką dwie poprawki do Windowsa 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.12.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Wiecie co Panowie? Trochę się uśmiałem, koszty materiałów - wszystko to "pikuś". Montaż w 2 dni i to jeszcze MAX!!! Ja zajmuję się tym tematem już ładnych parę lat i jeszcze nigdy nie udało mi się zamontować i uruchomić instalacji z pompą ciepła (gruntową) w 2 dni. To jest fizycznie nierealne. Samo napełnianie z porządnym odpowietrzaniem dolnego źródła trwa czasami pół dnia. Jestes malo wydajny moze Chyba nie stoisz i sie przez pol dnia nie patrzysz jak te babelki sobie wylatuja? No moze mam obraz nieco wypaczony, bo u mnie ojciec z 2 synami dzialali. Chlopaki mlode, sprawne i pod ojcowska karna reka bez opizdziania bylo. Jak sam robisz to moze byc dluzej. Kazdy ma swoje tempo pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.12.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Fachowcowi jak widać zajmuje to dużo czasu. Natomiast Pyxis - jak sam deklaruje: "rzeczy ktorych robic nie potrafie" - robi w 2 dni jeszcze w tym czasie pisząc lewą ręką dwie poprawki do Windowsa 8 Czytaj ze zrozumieniem. Ja swojej kotlowni palem nie "dotklem". Pracowala tylko glowa i telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 29.12.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Jestes malo wydajny moze Chyba nie stoisz i sie przez pol dnia nie patrzysz jak te babelki sobie wylatuja? No moze mam obraz nieco wypaczony, bo u mnie ojciec z 2 synami dzialali. Chlopaki mlode, sprawne i pod ojcowska karna reka bez opizdziania bylo. Jak sam robisz to moze byc dluzej. Kazdy ma swoje tempo pracy. Coraz lepiej! Ucz się od Pyxis'a kolego wihajster! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 29.12.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Czytaj ze zrozumieniem. Ja swojej kotlowni palem nie "dotklem". Pracowala tylko glowa i telefon No to nie dotykaj kotłowni u mojego brata. Zorganizuj to przez telefon i masz 2kzł na czysto bez wychodzenia z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.12.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Coraz lepiej! Ucz się od Pyxis'a kolego wihajster! Uuuuu, jaka dziecinna proba "szczucia". Ty naprawde myslisz, ze wszyscy maja umysl 15to latka i mozesz nimi krecic? Nie jestes u siebie na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts