Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łóżko z wysuwanym drugim materacem

alfa36

Recommended Posts

W koncu muszę podjąc decyzję i kupic synkowi lożko. I pojawia się problem: domek mały, więc jak ktos do nas zjedzie będzie musial spac w pokoju synka lub w salonie. Chcemy więc do pokoju synka kupic lóżko z wysuwanym materacem, lub jakies duze łożko (140 cm). Co będzie wygodniejsze? Szerokie lożko zmiesci się, ale zajmie sporą częśc malego pokoju (12m). Pomyslalam więc, że moze ikea hermes (roklada się) lub ikea odda (wysuwa się). Co będzie wygodniejsze? Marzy mi się też szuflada na dodatkowe posciele). A może fajnie, jak dziecko ma szerokie łożko? Nawet, jesli zajmuje sporo miejsca? Obawiam się, że mlody nie bedzie chcial skladac poscieli, więc na duzym łożku ladnie by posciel zascielił i posprzątane (sama nie ciepię skladac wersalki i po to się buduję, zeby sypialnię miec:)) A jeśli łóżka to co polecacie (najlepiej z szufladą ale nie na kolkach).??

• 5 months później...
Poszukuję sklepu, w ktorym moglabym obejrzec takie łóżko, ewentualnie szukam kogos, kto to łóżko ma: http://www.pietrus.pl/index.php?page=produkt_karol&id=45 Zastanawiam się też nad sofą beddinga Murbo (ikea): http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59874368 Potrzebuję łóżka dla dziecka, ale musi to byc wygodne, bo pewnie jeszcze nieraz sie zdarzy, ze z dzieckiem ktos z nas będzie spal. Pokoik malutki, dlatego na stale duze łóżko byloby niewygodne, stąd moje poszukiwania czegos, co da sie zlozyc. To pierwsze lozko mozna kupic przez net, ale wczesniej wolalabym je zobaczyc, dotknąc, usiąść... Niestety nie dogadalam się meilowo z producentem a na stronie dystrybutorzy nie bardzo aktualni (dzwonilam do 3 sklepow- Kalisz i Poznań i niestety nie ma tam tych lozek).

• 3 weeks później...
Może cos podpowiecie? Wlasciwie juz mialam zamawic łóżko wysuwane dwuosobowe Karol od Piętusa, ale okazuje się, ze nie bardzo odpowiada mi wymiarami. Ma 147x180 lub 157x190 (oczywiscie po jego rozlozeniu). Mąz jest za opcją nr 2, bo uważa, ze łóżko do podwojnego będzie rozkladane sporadcznie, ja natomiast uwazam, ze często... Z kolei, jak będzie to większe, to między rozlozoym lozkiem a biurkiem ledwie zmiesci się krzeslo, nie mowiąc juz o przemieszczaniu się, bo takiej mozliwosci nie będzie. Juz zastanawiam się, czy nie kupic zwyklego lozka o szer. 120x200, ale czy w razie potrzeby zmieszczą się na nim dwe osoby?