kropi 17.02.2010 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Nie mam żadnych doświadczeń-czy nie spowodowałoby to nasilenia szczekactwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 17.02.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Wiesz, ja swoją teorię opieram też tylko na spostrzeżeniach związanych z wizytami wszystkich psów z Kalonki, nawet takich o 3 nogach, u mojej labradorki. Towarzystwo było milczące, z obłędem w oczach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda555 18.02.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Aggi, niezawsze tak jest czasami to towarzystwo jest wyjące jak luba za długo nie wychodzi do ogródka lub uniemożliwające otworzenie bramy bo śpią pod nią i nie bardzo chcą się ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 18.02.2010 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Znalazłem w sieciuni pod hasłem "psie feromony" różne specyfiki, które pono działają uspokajająco na sierście, ale wymagają mniej lub bardziej bezpośredniego podawania - albo jako atomizer w gniazdko, albo szprej. W moim wypadku - nie bardzo widzę możliwość zastosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 19.02.2010 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 ja właśnie od 3 godzin (od 2 rano) mam psi koncert za oknem...normalnie, w takich chwilach nóż się w kieszeni otwiera.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 03.03.2010 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Wszystko fajnie, musiałbym tylko przekonać sąsiada-troglodytę, że to w ogóle jest jakiś problem. Ostatnia próba zakończyła się zwymyślaniem mnie telefonicznie i sms-owo. Koleś jest typowym socjopatą z bardzo małym rozumkiem i dyskusja z nim na temat szczekania przypomina próbę przekonania wiatru, by nie wiał. Z tym, że wiatr nie klnie. Zakupiłem wspomniany antyszczekacz, jednak mikrofonik jest za mało czuły aby aktywować sprzęta gdy stoi na tarasie. Musze pokombinować i wynaleźć jakiś sposób montażu bliżej piesków, bo na sam dźwięk uruchamiany "z palca" wydają się reagować pomimo sporej odległości. Jedno jest pewne - prędzej się dogadam z sierściuchami, niż z ich właścicielem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuxxica 22.03.2010 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 (edytowane) x Edytowane 3 Października 2012 przez Kuxxica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 22.03.2010 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Na dziś sytuacja wygląda tak, że sąsiadowi już całkiem odbiło, gdy inny sąsiad chciał z nim pogadać to się schował do budy - wcześniej ponoć wykrzykiwał, że "psy zostają aż do smierci" - hmm, kusiciel czy co . Ja ćwiczę śierście tym antyszczekaczem - pomaga doraźnie ale globalnie nie bardzo - i czekam na rychłe wprowadzenie się sąsiadów "u dołu". Sąsiadka śpi w stoperach - chyba nie po to się człowiek z bloków wynosił żeby takie metody stosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.03.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Ja w kwestii tłumaczenia niektórych szczeków sierściuchów - a to ptaka zobaczą, a to kota, bażanta, wiewiórkę czy inną zwierzynę, wieczorem lisy i koty łażą a ci stróże na łańcuchu mogą tylko dziamgać Nie mówię o nudzących się biedakach, ale o czujnych obrońcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.03.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 http://pies.onet.pl/41686,14,19,kto_uciszy_psa,artykul_poczytaj.html wiedziałam o tym ale nie tak dogłębnie bardzo dziękuję za artykuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.03.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 I ja dzisiaj kolejna noc nie mialam nie spaną . Burek u sasiadow napierdziela naprawde 24/24 z nudow . U nas jednak luksusowa sytuacja .Burek uczony oglady przed swoich panstwa kijem od szczotki boi sie wszystkiego .Wystarczylo sie rozedrzec i bylo cicho do rana .Ciekawe co bedzie dzisiaj . Dziwi mnie jedno , jak oni moga spac ? W kazdym razie ja zadnego antyszczeku kupowala nie bede . Kropi probowales krzyczec ? Tylko , ze to trzeba tak konkretnie , zeby cala wies slyszala . Bylam tydzien temu u Ciebie po sasiedzku , moglam wstapic i pokrzyczec , takie psy naprawde sa przewaznie lekliwe i moze zadzialac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 29.03.2010 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Krzyczeć owszem próbowałem - ale byłem raczej mało przekonujący . Jakoś mi nie idzie... a jak byłaś to było podjechać, drogi już obeschły na tyle, że nawet normalne auto podjedzie. I to pod sam dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 30.03.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 aj! To mea culpa Kropi. Rrmia z rrmiem tęgo pili u mnie, w towarzystwie długiego i naszej ukochanej Beaty WnętrzArchitekta i gafę strzelilim przyznać trzeba, że mając tak zacną ekipę zgromadzoną nie wyruszyliśmy na poszukiwania Twojego obejścia okropnie mi z tą świadomością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 31.03.2010 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Nie ma co przezywac , nastepnym razem zabierzemy ekipie czarnych chlopcow i pojdziemy robic we wsi porzadki . Najgorzej , ze cieplo i bez futerek juz bedziemy Skonczy sie szczekanie . Tylko nie wiem czy to nie Kropi powinien impreze zasponsorowac w takim ukladzie . Ja dzisiaj robilam powtorke i pewnie obudzilam pol wsi , ale burek sie zamknal . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 31.03.2010 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Rrmisia, wielcem zaineresowana jakimi słowy przemawiasz do burka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 31.03.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 we wtorkowej Rzeczpospolitej na żółtych stronach było kilka artykułów na temat prAawa sąsiedzkiego, polecam.Cytuję fragment Prawną podstawą ochrony, zwłaszcza jeśli nie można zarzucić sąsiadowi naruszenia żadnych konkretnych norm administracyjnych, mogą być przepisy o ochronie dóbr osobistych. Sąsiad musi respektować prawo sąsiedzkie , w tym zakaz immisji, przepisy o ochronie środowiska i przyrody, przepisy prawa budowlanego, wodnego, itp. http://www.rp.pl/artykul/4,454220_Nawet_grillowanie_moze_byc_uznane_za_zbyt_dokuczliwe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 31.03.2010 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Sąsiad musi respektować prawo sąsiedzkie , w tym zakaz immisji, przepisy o ochronie środowiska i przyrody, przepisy prawa budowlanego, wodnego, itp. http://www.rp.pl/artykul/4,454220_Nawet_grillowanie_moze_byc_uznane_za_zbyt_dokuczliwe.html Ta immisja kojarzy mi się wybitnie, khem, reprodukcyjnie (a co najmniej hedonistycznie, by nie rzec - promiskuitywnie ) więc zapowiada się ciekawie - dziś nie mam już głowy do studiowania Rzepy ale dzięki za namiar, jak mi się rozum nieco odmuli to się wezmę. Co do imprezki to byłoby miło , nawet na szybko po Świętach można coś delikatnego skręcić - taras już działa, wczoraj z sąsiadem urządziliśmy skromne acz uroczyste otwarcie sezonu piwkowania pod chmurką... [edit] A tak w ogóle to mam jeszcze u Długiego kapkę browara za bramę, z procentami to już będzie z półtorej palety, damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.04.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 No prosze i znowu czas w trase i na impreze sie szykowac Ja Ci pokaze Kropi jak sie drze ryjca , to i Kulka ciekawosc zaspokoi , bo slychac bedzie i u Niej . Ty to pewnie tak na inteligentnie sie darles A jak moich czarnych sie pod te psy u sasiada wysle , to na jakis czas spokoj bedzie , gwarantuje Z tym , ze to juz platna usluga bedzie Wito 2008 Immisje immisjami , ale jak dla przykladu u mnie , lokalnemu zasiedzialemu i ekhmm mieszkancowi powiedziec , zeby zajal sie psem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 03.04.2010 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 [OT] Aggi, wyczyść skrzynkę bo chciałem Ci priva puścić - jutro mam wolne popołudnie i można by wstępnie coś ten... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 03.08.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Moja teściowa : "psy są po to, żeby szczekały". Tak, bo się złodziej przestraszy... Współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts