Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MEGA 1000 Materiały budowlane

Recommended Posts

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

podejrzewam, że chodzi Ci o ta firme:

mega-wro-dociepl

I zapewne zamawiasz coś, co oni zamierzają wysłać do Ciebie prosto z fabryki a nie swoim samochodem, dlatego nie masz możliwości zapłaty kierowcy, bo dla nich to obcy kierowca.[/url]

Konkretnie chodzi mi i tą firmę: http://www.allegro.pl/item873459349_thermopor_termoton_25_porotherm_leier_unipor_cegly.html

Trochę się boję wpłacic całośc. Może spróbuje zamówic jeden transport jak będzie ok to dopiero następne.

Na razie dziękuję za odpowiedzi i proszę o więcej.

Pozdrawiam

• 4 weeks później...
Nie wiem jak to teraz wygląda, ale w w październikeu 2008 zakupiłem u NICH wełne ROCKWOOL. Też wymagana była wpłata za cały towar i po dwóch tygodniach dojechał transport 3 palet. Przy zamówieniu dostałem fakture PRO-FORMA, po dostawie faktura doszła pocztą. U MNIE wszystko było OK

Ja w podobnym terminie brałem styropian na cały dom (podłogi, elewacje, fundament) i wszystko było ok.

Tynk silikonowy też z ich własnej mieszalni - w bardzo dobrej cenie i dowolnym, wybranym kolorze oraz grubości ziarna - nawet gdy potrzebowałem dokupić 1 wiaderko (bo się fachowcy bali, że zabraknie) to nie było żadnego problemu - w ciągu tygodnia było do odbioru, bo musieli ściągnąć dla mnie specjalną "bazę".

Oczywiście okazało się, że Panowie z Mega mieli rację i tynku zostało mi niecałe 2 wiaderka (po tym widać, że mają sporą praktykę i potrafią dobrać precyzyjnie ilość).

Marmolit na fundament także od nich.

Z tego co się wtedy dowiadywałem od lat wykonują docieplenia w Oławie, Wrocławiu i okolicach - dlatego mają świetne ceny materiałów prosto z fabryk oraz własną mieszalnię tynków.

• 1 month później...

witam

dziękuję za odpowiedzi.

Zapłaciłem przedpłatą, trochę problemów robili z transportem bo chcieli sobie połączyć z jakimiś transportami powrotnymi z Krakowa ale znalazłem na giełdzie transportowej tańszy transport i gość z Mega1000 już sam umówił się z szefem kierowców. Poza tym małym zgrzytem wszystko ok, również ceny, Mogę natomiast bardzo polecić handlowca z MEGA100 zajmującego się pokryciami dachowymi. miły rzeczowy kontakt, szybka wycena i dostawa tak jak była umówiona.

Pozdrawiam dziękuję za odpowiedzi. Myślę że można zakończyć wątek lub zostawić może ktoś będzie szukał wiadomości na temat tej firmy.

• 1 month później...
Chciałabym poprosić o opinie na temat tynku silikonowego Mega 1000. Chcieliśmy kupić tylko styropian w firmie, ale zaproponowano nam całościową ofertę łącznie z tynkiem w bardzo atrakcyjnej cenie. Boję się jednak zdecydować na tynk, o którym nic nie słyszałam i nie widziałam w żadnym sklepie. A jeszcze do tego wybrać kolor przez Internet. Może ktoś wrzuci jakąś opinię?

• 3 months później...
Ja jestem strasznie nie zadowolony z tej firmy. Nie wiem czy ktoś był w ogóle u nich w tzw. Biurze. Jeden wielki bałagan i do tego bardzo nie miły zapach! Nie mili pracownicy tak jak inni pisali problemy z transportem, bardzo ale to bardzo nie uprzejmy pan wojtek na którego radził bym uważać w tej firmie. Na poczatku wszystko ładnie i pieknie a potem szkoda gadać... Pewnie duzo osób już sie przekonało. Teraz naprawdę jest tyle firm iz człowiek może wybierać tylko warto poinformowac innych od kanciarzy! Nie polecam tej firmy!

witam

dziękuję za odpowiedzi.

Zapłaciłem przedpłatą, trochę problemów robili z transportem bo chcieli sobie połączyć z jakimiś transportami powrotnymi z Krakowa ale znalazłem na giełdzie transportowej tańszy transport i gość z Mega1000 już sam umówił się z szefem kierowców. Poza tym małym zgrzytem wszystko ok, również ceny, Mogę natomiast bardzo polecić handlowca z MEGA100 zajmującego się pokryciami dachowymi. miły rzeczowy kontakt, szybka wycena i dostawa tak jak była umówiona.

Pozdrawiam dziękuję za odpowiedzi. Myślę że można zakończyć wątek lub zostawić może ktoś będzie szukał wiadomości na temat tej firmy.

Z jakiej gieldy transportowej skorzystale?

Dzieki

Pozdr

• 2 weeks później...