Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi zlicowane ze ścianą

wubek

Recommended Posts

• 2 years później...

Barausse drzwi licowane? Ok - to załączam zdjęcia z montażu drzwi... Szkoda słów. z daleka wyglądają ładnie - ale jak się bliżej podejdzie... szpary, prześwity, brak zlicowania ze ścianą. Wytłumaczenie Barausse to.... ma pan białe ściany i białe drzwi więc szpary wizualnie się powiększają.... ŻENADA. I reklamacje nie pomagają. 25 tys za drzwi - a wyglądają z bliska jak z bazaru.

Przed uszczelka.jpg.JPGPrzerwa bez uszczelki.JPGświatło 3.jpgzdjęcie 2.jpgUszczelka 3.jpg

Barausse drzwi licowane? Ok - to załączam zdjęcia z montażu drzwi... Szkoda słów. z daleka wyglądają ładnie - ale jak się bliżej podejdzie... szpary, prześwity, brak zlicowania ze ścianą. Wytłumaczenie Barausse to.... ma pan białe ściany i białe drzwi więc szpary wizualnie się powiększają.... ŻENADA. I reklamacje nie pomagają. 25 tys za drzwi - a wyglądają z bliska jak z bazaru.

[ATTACH=CONFIG]282595[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]282596[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]282597[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]282598[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]282599[/ATTACH]

Myślę że to raczej kwestia montażu i regulacji. Choć aby być pewnym trzeba by dokonać kilku pomiarów...

Edytowane przez Robespierre

[ATTACH=CONFIG]282595[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]282596[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]282597[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]282598[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]282599[/ATTACH]

O matko, współczuję...Nie odpuszczaj, niech je regulują, muszą to poprawić! Jak dla mnie, ich tłumczenie jest skandaliczne!!!

Edytowane przez martahp

Rzeczywiście nie wygląda to najlepiej... I to za taką cenę... A nie mają jakichś drzwi "pokazowych" w jakimś salonie? Bo rozumiem, że widziałeś gdzieś drzwi, które były dobrze wykonane? Ja bym reklamował dołączając zdjęcia dobrze wykonanych drzwi. Tylko żeby się nie tłumaczyli potem, że u Ciebie tak nie wyszło, bo powietrze było za rzadkie... :o

• 5 weeks później...

W salonie drzwi oczywiście obejrzałem, bo są na wystawie... tylko zamontowane na ścianie... a więc żadnego oświetlenia z tyłu nie ma.

Dostałem odpowiedź na reklamację, że drzwi w takiej formie (bez uszczelek jak mi powiedziano) z reguły są montowane w ciemnych pomieszczeniach typu piwnica, garderoba, itp. Dodatkowo zostało mi powiedziane, że gdyby firma wiedziała, że będą okna za drzwiami to by mi odradzili takie drzwi....Ręce mi opadają... przecież na zamówieniu jasno określiłem do jakich pomieszczeń są drzwi...no chyba, że standardowo zakłada się, że pokoje są bez okien...:/

No nic.... sprawa trafiła do rzecznika konsumentów.. zobaczę czy coś to da...

Edytowane przez neveragain

• 3 weeks później...

Dobry kabarecik, dziękuję za linka. Pośmiałam się,np. z tego:

" Im większy pokój tym większe drzwi" :lol2::lol2:

Wracając do mojego niesprecyzowanego pytania: czy wymyślono drzwi normalne (prawe lub lewe) co by się otwierały jednocześnie do zewnątrz i do wewnątrz? Tak z ciekawości wnikam.

Masz w zanadrzu jakieś inne kabareciki dotyczące mieszkań? Dobrego humoru nigdy dość....

• 2 weeks później...

Tak, wymyślili. Widziałem w salonie włoskich drzwi we Wrocławiu. Nie pamiętam nazwy producenta niestety.

Ja mam drzwi ukryte otwierane tylko na jedną stronę (do wyboru która strona przy zakupie). Ogólnie drzwi ukryte uważam że są super, niemniej ważny jest prawidłowy montaż... więc tutaj uważaj...