Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Przemyślany Mileny i Jacka

Recommended Posts

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
Witaj CoBee.

Nasz dach wyniósł nas : materiały 24 700 zł + robocizna 12 800 zł czyli łącznie 37 500 zł

Jeżeli chodzi o przekroje belek to my zwiększyliśmy je z 50 na 70 (nasza więźba miała wymiar 140x70)

Pozdrawiam

Witam,

Czy dobrze zrozumiałem ?

belki stropowe macie 15x7cm? (czy strop będzie sztywny waszym zdaniem?)

krokwie 14x7cm ? (wg prokjektu M42c mam 5x16cm)

jaką blaszke macie ?

• 3 months później...
  • 1 month później...

Witam! Mam pytanie - ponieważ w obecnej chwili jesteśmy na etapie SSZ i z wiosną chcemy ruszyć dalej bardzo mnie ciekawi koszt elektryki, hydrauliki i tynków wewnętrznych. Jeśli to nie problem to czy moglibyście mi w przybliżeniu podać ile was to kosztowało? Z góry bardzo dziękuje!

P.S zielona łazienka jest cudna...zresztą cała reszta tez robi wrażenie :)

Pozdrawiam Monika

Witam! Mam pytanie - ponieważ w obecnej chwili jesteśmy na etapie SSZ i z wiosną chcemy ruszyć dalej bardzo mnie ciekawi koszt elektryki, hydrauliki i tynków wewnętrznych. Jeśli to nie problem to czy moglibyście mi w przybliżeniu podać ile was to kosztowało? Z góry bardzo dziękuje!

P.S zielona łazienka jest cudna...zresztą cała reszta tez robi wrażenie :)

Pozdrawiam Monika

Witamy kaktusikm,

Dziękujemy za "wizyte" i za miłe słowa :) Ta zielona łazienka też jest dla nas cudna i cieszymy się, że podoba się innym.

Tynki wyniosły nas: materiały 2700 zł a robocizna 7000 zł

Hydraulike robili nam znajomi i za robocizne zapłaciliśmy 3000 zł (inst.wodne + C.O), a za materiały inst.wodne-2300 zł (w tym rurki, kolanka, kurki itp.), CO- 16 000 zł (w tym grzejniki, kocioł, rury, pompy, rozdzielnie). Jeżeli chodzi o elektryke to mój tata nam ją robił także za robocizne nic nie zapłaciliśmy, natomiast za materiały wydaliśmy 4600 zł (w tym przewody, puszki,różnicówka, przełaczniki, gniazdka

Pozdrawiamy

• 4 weeks później...
Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze kilka pytań dotyczących płytek colour pop tubądzina. Czy kafelkarz narzekał na jakość tych płytek? Czy kolor na żywo jest tak intensywny jak w katalogu (pytam bo nie widziałam nigdzie aranżacji na żywo, widać nie są zbyt popularne)? Czy na żywo wyglądają rzeczywiście ładnie?

Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze kilka pytań dotyczących płytek colour pop tubądzina. Czy kafelkarz narzekał na jakość tych płytek? Czy kolor na żywo jest tak intensywny jak w katalogu (pytam bo nie widziałam nigdzie aranżacji na żywo, widać nie są zbyt popularne)? Czy na żywo wyglądają rzeczywiście ładnie?

Na żywo płytki są śliczne i na każdym robią wrażenie. Nam się podobają i nie możemy się na nie napatrzeć. Myśle, że z utrzymaniem czystości nie będzie źle. Miałam okazje umyć je z tego pierwszego brudu czystą wodą i ładnie się prezentowały. Na połysku nie było żadnych smug. A co do jakości płytek to my braliśmy je w II gatunku i płytkarz nie narzekał. Powiedział, że są lepsze od tych co braliśmy w I gatunku do drugiej łazienki.

• 2 months później...
  • 1 year później...
Witaj! Tak wiec kominek bedzie przesuniety na ściankę przy kuchni,powiększenie kotłowni kosztem małej łazienki,no i koniecznie spizarka ktora musi być,likwidacja mniejszych okien w pokojach,dach będzie podniesiony do 35stopni ponieważ chcę koniecznie dachówke w kolorze antracytowym (już mamy wycenę):roll:

To chyba wszystko :roll: Materiały na ściany również mamy zakupione tak jak Wy :lol: :lol: Pozdrawiam cieplutko

Witam.

Możesz przesłać kilka fotek z kątem nachylenia dachu 35 stopni.

Dziękuję i pozdrawiam

Agnieszka

[email protected]