Piczman 17.02.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Szkoda że nie można kupić samego modułu. Ładnie zrobione i zapakowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 17.02.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Na fotce z realizacji także nie widać aby była tacka ociekowa!! http://www.wito.com.pl/webespresso.php/PageId,1153,lang,.html. Czasami zdjęcia są celowo tak robione, żeby wszystkiego nie było widać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 17.02.2011 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Szkoda że nie można kupić samego modułu. Ładnie zrobione i zapakowane Można kupić Cena 2749 zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 27.02.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 a 8% czy 23% ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 27.02.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Na fotce z realizacji także nie widać aby była tacka ociekowa!! http://www.wito.com.pl/webespresso.php/PageId,1153,lang,.html. A skraplać się będzie napewno Popatrz na to zdjęcie z tej strony : http://www.wito.com.pl/gallery/_1262349840_1434559204_ZAMOSC%20DAYTONA%20GWC%20%20D.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni_veron 27.02.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Dzięki Henok Ja szukałem i nie znalazłem... Napisz co jeszcze na tej fotce widzisz? Bo ja nie za dużo... A odprowadzenie skroplin nadal nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 27.02.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Dzięki Henok Ja szukałem i nie znalazłem... Napisz co jeszcze na tej fotce widzisz? Bo ja nie za dużo... A odprowadzenie skroplin nadal nie widzę. Zbyt wiele rzeczywiście nie widać, ale od spodu najwyraźniej jest możliwość podłączenia odpływu skroplin. Ten odpływ ma znaczenie latem podczas wykorzystania GWC do schładzania powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 28.02.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Zbyt wiele rzeczywiście nie widać, ale od spodu najwyraźniej jest możliwość podłączenia odpływu skroplin. Ten odpływ ma znaczenie latem podczas wykorzystania GWC do schładzania powietrza. A czy az tak wielki problem dorobic sobie takie odprowadzenie skroplin????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 28.02.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 A czy az tak wielki problem dorobic sobie takie odprowadzenie skroplin????? Jeśli za grube pieniądze kupisz taki wymiennik bez odpływu, a po jego wykonaniu stracisz gwarancję, to jest to problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 28.02.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 trzeba tak zrobic zeby nie ingerowac w konstrukcje opaski zaciskowe, tasma izolacyjna heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 28.02.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 A istnieją może gotowe, fabryczne tacki przeznaczone do zbierania takich skroplin?Czy trzeba jak zwykle samemu wyrzeźbić ?Muszę już w tym roku dokończyć to swoje GWC . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 28.02.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 A istnieją może gotowe, fabryczne tacki przeznaczone do zbierania takich skroplin? Czy trzeba jak zwykle samemu wyrzeźbić ? Muszę już w tym roku dokończyć to swoje GWC . Przeciez w klimatyzatorach sa takie tacji, to napewno da sie kupic..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 28.02.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 A istnieją może gotowe, fabryczne tacki przeznaczone do zbierania takich skroplin? Czy trzeba jak zwykle samemu wyrzeźbić ? Pisałem o tym wcześniej: Chłodnice glikolowe mają w swych obudowach odprowadzenie skroplin, np. http://www.pwpot-promont.com.pl/produkty_technika_lamelowe_CWK.html . Tak to wygląda : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 25.03.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Kiedys byl temat sterowania temperatura - on/off pompy.No i znalazlem cos takiego : http://mselektronik.istore.pl/pl/cyfrowy-termostat-elektroniczny-model-rtsz-7v4.htmlNie trzeba stosowac dwoch niezaleznych termostatow. Taki jeden ladnie nam zalatwia temat sterowania na niskich i wysokich temperaturach otoczenia (w zime i lato). A kasa nie za duza.Znacie inne steroniki tego typu jeszcze ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 25.03.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Mój kosztował ze 300 zł jak pamiętam .To jest super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 25.03.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 A to ciesze sie, ze moglem pomoc nastepcom Wprawdzie szukalem akurat steronika do cwu ale przy okazji trafilem na ten sprzet. I chyba oba sterowniki tam kupie (i do cwu i do gwc) Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 25.03.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Ja mam taki: http://mselektronik.istore.pl/pl/dwukanalowy-regulator-temperatury-rtsz-6v2-2.html Zalatwia temat sterowania pompką cyrkulacyjną CWU i pompką GWC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.03.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Mam pytanie odnośnie umiejscowienia czujnika temperatury. O ile czujkę do CO umieszcza się od strony północnej o tyle do GWC mając duże okna od południowej myślę że powinno się go umieszczać od strony południowej. Mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 25.03.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Dałbym to też od północy .Okien nie zasłaniasz jak na zewnątrz powyżej 25 C ?Jeśli tak to i GWC nie da rady schłodzić . Kup klimę i po problemie albo rolety ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.03.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Nie Piczman, mi nie chodzi o lato, latem to i tak obojętne bo niemal zawsze będzie GWC pracował, mi chodzi o to że jak słońce wczesną wiosną przygrzeje na ten czujnik który ustawie np. na +15oC żeby się GWC wyłączył to zyski od słońca będę miał całe, inaczej GWC będzie mi chłodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts