Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Energa mnie zabija!Pomocy!

Recommended Posts

nie, może nie zauważyłaś, ale napisałem o liczniku elektronicznym jaki mam, z którego odczytaniem nie mam problemów, to była alternatywa do proponowanego przez retrofooda klasyka z tarczą, myślałem, że może Ci się ta informacja przydać :roll:

Ja nie proponowałem wyłącznie klasyka, napisałem, że ma być taki, ktory zapewnia bieżącą kontrolę zużycia energii przez użytkownika. Może być nawet jądrowy, albo gwiezdny. Albo czterojajeczny.

fakt, może nie proponowałeś, ale podkreślałeś jego walory użytkowe :

Tak, ja po prostu mam zwykły stary, dobry licznik indukcyjny z kręcącą się tarczą, na którym bez problemów odczytuję wielkość zużycia nawet wypiwszy uprzednio 0,7 litra.

myślę, że z mojego też dałbyś radę...

muszę się rozejrzeć za takim czterojajecznym...

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

moje tak

a dlaczego bo jak cos kupuje to w tym samym pudelku jest instrukcja obslugi

bo wez no sobie wyobraz ze 15 lat temu onkio firma nie miala zaduzo przedstawicieli w polsce i mam dzwonic do japoni czy chin i co mam im powiedziedz dajcie mi instruckje bo ja chce wiedziec jak to wlaczyc

?????????????

jakas paranoja

Elfir,prześpij się aby mądrzej wypowiadać się w innych wątkach :D Uwierz,że ja już naprawdę wcześniej dostałam od grona naszych forumowiczów znacznie lepsze recepty na mój post-wołanie o pomoc. :D

Tak jak stwierdziłam wcześniej-kochani jadę z tymi kuleczkami w poniedziałek.Jak wrócę,zdam relację :wink: :D

moje tak

licznika prądu nie kupujesz. On nawet nie jest twoja własnością.

Owszem. Ale każdy i tak za niego płaci, tak jak i za całą resztę sieci i na utrzymanie tych monopolistów, którzy nieźle z tych opłat żyją. A oni są od tego jak doopa od sr.nia, zeby za moje pieniądze ułatwiać mi życie a nie utrudniać.

Że się tak zapytam korzystając z wątku elektrycznego :D

Ostatnio / na przestrzeni miesiąca/dwóch / była jakaś podwyżka cen energii elektrycznej głoszona w massmediach ??

Nie śledzę na bieżąco newsów z branży energetycznej ale oglądając rachunek za energie jaki mi dostarczono zauważyłem że ENION Tauron z przyczajki po cichutku podniosła ceny za energię :

- aktualnie 0,2494 zł/kWh ,

- uprzednio 0,2359 zł/kWh ...

/ bez VAT rzeczjasna /

Wszędzie tak czy tylko u nas na połedniu ??

:-?

niestety Tauron podniosl najwiecej ze wszystkich spolek..

u mnie to samo chociaz bylem w Energia Pro ale teraz sie polaczymy..podwyzke tlumaczyli tym ze do tej pory mieli najnizsze ceny..inne spolki dostaly pozwolenia na podwyzki ale mniejsze

pozdr

rafal

Sloneczko na Grupie Krakowskiej podała ciekawego linka -

http://www.ure.gov.pl/portal/odb/446/3406/Cenniki_i_stawki_na_sprzedaz_energii_odbiorcom_w_gospodarstwach_domowych_w_2010_.html

:-?