freetask 26.02.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 nie, może nie zauważyłaś, ale napisałem o liczniku elektronicznym jaki mam, z którego odczytaniem nie mam problemów, to była alternatywa do proponowanego przez retrofooda klasyka z tarczą, myślałem, że może Ci się ta informacja przydać Ja nie proponowałem wyłącznie klasyka, napisałem, że ma być taki, ktory zapewnia bieżącą kontrolę zużycia energii przez użytkownika. Może być nawet jądrowy, albo gwiezdny. Albo czterojajeczny. fakt, może nie proponowałeś, ale podkreślałeś jego walory użytkowe : Tak, ja po prostu mam zwykły stary, dobry licznik indukcyjny z kręcącą się tarczą, na którym bez problemów odczytuję wielkość zużycia nawet wypiwszy uprzednio 0,7 litra. myślę, że z mojego też dałbyś radę... muszę się rozejrzeć za takim czterojajecznym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 26.02.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 moje tak a dlaczego bo jak cos kupuje to w tym samym pudelku jest instrukcja obslugi bo wez no sobie wyobraz ze 15 lat temu onkio firma nie miala zaduzo przedstawicieli w polsce i mam dzwonic do japoni czy chin i co mam im powiedziedz dajcie mi instruckje bo ja chce wiedziec jak to wlaczyc ?????????????jakas paranoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 26.02.2010 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Elfir,prześpij się aby mądrzej wypowiadać się w innych wątkach Uwierz,że ja już naprawdę wcześniej dostałam od grona naszych forumowiczów znacznie lepsze recepty na mój post-wołanie o pomoc. Tak jak stwierdziłam wcześniej-kochani jadę z tymi kuleczkami w poniedziałek.Jak wrócę,zdam relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.02.2010 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 moje tak licznika prądu nie kupujesz. On nawet nie jest twoja własnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.02.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 moje tak licznika prądu nie kupujesz. On nawet nie jest twoja własnością. Owszem. Ale każdy i tak za niego płaci, tak jak i za całą resztę sieci i na utrzymanie tych monopolistów, którzy nieźle z tych opłat żyją. A oni są od tego jak doopa od sr.nia, zeby za moje pieniądze ułatwiać mi życie a nie utrudniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 27.02.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Że się tak zapytam korzystając z wątku elektrycznego Ostatnio / na przestrzeni miesiąca/dwóch / była jakaś podwyżka cen energii elektrycznej głoszona w massmediach ?? Nie śledzę na bieżąco newsów z branży energetycznej ale oglądając rachunek za energie jaki mi dostarczono zauważyłem że ENION Tauron z przyczajki po cichutku podniosła ceny za energię : - aktualnie 0,2494 zł/kWh , - uprzednio 0,2359 zł/kWh ... / bez VAT rzeczjasna / Wszędzie tak czy tylko u nas na połedniu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 27.02.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 niestety Tauron podniosl najwiecej ze wszystkich spolek..u mnie to samo chociaz bylem w Energia Pro ale teraz sie polaczymy..podwyzke tlumaczyli tym ze do tej pory mieli najnizsze ceny..inne spolki dostaly pozwolenia na podwyzki ale mniejszepozdrrafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 27.02.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 niestety Tauron podniosl najwiecej ze wszystkich spolek.. u mnie to samo chociaz bylem w Energia Pro ale teraz sie polaczymy..podwyzke tlumaczyli tym ze do tej pory mieli najnizsze ceny..inne spolki dostaly pozwolenia na podwyzki ale mniejsze pozdr rafal Sloneczko na Grupie Krakowskiej podała ciekawego linka - http://www.ure.gov.pl/portal/odb/446/3406/Cenniki_i_stawki_na_sprzedaz_energii_odbiorcom_w_gospodarstwach_domowych_w_2010_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 27.02.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 i ten od wody i ten od pradu jest moj i nikogo wiecej a ze zaniego place co roku to inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 27.02.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 i ten od wody i ten od pradu jest moj i nikogo wiecej a ze zaniego place co roku to inna sprawa ale do kogo Ty piszesz?, taki button "cytuj" jest, używaj go please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 28.02.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Nam jakiś rok temu wymienili licznik energii na elektroniczny i jesteśmy zadowoleni, o dziwo spadły rachunki za prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 28.02.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 do elifer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts