szczukot 26.01.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Pytanko - mozna w zwyklej kozie (taka zwkla bez szyby itp) palic eko-groszkiem ?Drewno mi sie konczy a musze czyms dogrzac budowe.Jedyne co na szybko znalazlem w workach to ekogroszek. a jezeli mozna to czy wogole warto ? Bo moze daje dwa razy mniej energii niz drenwo np w takiej konfiguracji. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.01.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 ja w swojej paliłem. I było fajnie bo jedno zasyapnie straczało na 5-6 godzin palania. No i ciepła więcej niż z drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 26.01.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Pewnie,że można . Ja w swojej też palę ( chociaż nie na budowie ) ekogroszkiem, co prawda w celach testowych.I szybki ma A czas palenia jednego załadunku od 12 do 27 h w zależności od potrzeb- ale i tak nikt w to nie uwierzy pzdr. http://images38.fotosik.pl/249/b1375c68d85a8b4emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 27.01.2010 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 można tylko jeśli piec był zaprojektowany do spalania drewna to mogą się poprzepalać ścianki /szybciej dużo/bo temperatura przy spalaniu węgla jest zazwyczaj wyższa niż przy spalaniu drewna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Pytanko - mozna w zwyklej kozie (taka zwkla bez szyby itp) palic eko-groszkiem ? można nawet węglem ukraińskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.01.2010 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 ja w swojej paliłem. I było fajnie bo jedno zasyapnie straczało na 5-6 godzin palania. No i ciepła więcej niż z drewna. Takie jedno zasypanie to ile kg ekogroszku szlo ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts