romapoz 26.01.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Witajcie,w łazience jedna ze ścian będzie w połowie wolna od płytek i zastanawiam się czy zrobić tam cokolik z płytek... no i mam dylemat, bo na podłodze mam ciemny grafit a na ścianach jasnoszary.... Zatem z których płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.01.2010 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 cokolik przyda się, by chronić ścianę przed pobrudzeniem w trakcie mycia podłogi. Myślę, że wąski pasek w kolorze, który nie jest ani kolorem ściany ani podłogi za bardzo bedzie się rzucał w oczy. Chyba, że sciana w kolorze płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo lca 27.01.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Wykonaj cokół w kolorze ściany i dogadaj się z fachowcem aby wytynkował scianę nad cokołem .Jeśli cokół będzie wystawał ze ściany to powstanie półka na kurz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 27.01.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 ja bym zrobila z ciemnych jesli podloga jest z ciemnych. Wizualnie zwiekszy pomieszczenie, ale przede wszystkim cokol ciemny bedzie praktyczniejszy przy uzytkowaniu/mopowaniu podlogi, bo glownie dlatego cokol kladziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 27.01.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 u mnie jest odwrotnie, antracytowe na scianie i jasno szare na podlodze - jedna sciane mam wolna od plytek i tam mam jasno-szary cokol z plytek podlogowych.... tylko ja mam ta sciane w calosci bez plytek. U Ciebie ta sciana jest w czesci zaplytkowana czyli cokol bedzie dolegal do plytek sciennych ... w takim wypadku dala bym jednak ten kawalek cokolu w sciennych plytkach, zeby linia laczenia podloga-sciana wygladala tak samo na calej dlugosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romapoz 27.01.2010 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Dzięki za pomoc. Jak na razie najlepsza wydaje mi się opcja cokołu z płytek ściennych - faktycznie będą się wtedy całościowo łączyć z tymi co na ścianie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 27.01.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Tez mam jedna sciane wolna i dalam cokol z plytek sciennych jasnych, a podloga jest ciemna.Wolna sciana tez jest jasna, a wiec nie "rzuca" sie za bardzo w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka.em.ka 27.01.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Cokolik - zdecydowanie tak ( ślady po mopie na ścianie nie należą do zbyt dekoracyjnych ) Moim zdaniem z płytek, które są na ścianie - podłoga to jedno, ściana drugie. Tym bardziej że połowa ściany będzie w płytkach, do ten dorobiony cokolik w innym kolorze nie wyglądałby zbyt ciekawie. co innego gdyby na ścianach nie płytek...a czy płytki są na wszystkich pozostałych ścianach? jakie płytki są tam ułożone? pewnie do podłogi idą płytki ścienne spełniając rolę cokołu - czemu na jednej ze ścian robić inaczej?? Na płytkach/cokolikach lubi zbierać się kurz - najlepiej jest wyrównać ścianę z płytkami płytą gips-kartonową lub niech glazurnik przymocuje na górze cokołu płaskownik aluminiowy ( lub w kształcie litery L, tak żeby jedno ramie schować za płytkami,a drugie leży na płytkach). bardzo estetyczne i praktyczne za razem ( ale zależy to tez od stylu łazienki - nowoczesna czy stylowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts