retrofood 29.01.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ludziska przyłącze kablowe jest 100 razy mniej awaryjne od napowietrznego. Że o estetyce już ie wspomnę. a może 1000 razy ? dysponujesz jakimiś danymi czy tylko Ci sie tak zdaje, ze w ziemi się nie kopie ? włącz TV. ile z tych linii które od tygodni przez opady śniegu są nieczynne to linie kablowe podziemne ? Trafiłeś kulą w płot. Ci z przyłączami kablowymi nie maja prądu dokładnie tak samo jak reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 29.01.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ja byłem przekonany,że mam linie napowietrzną.Dopiero jak się wszytko przeciągało i zadzwoniłem do zakładu energetycznego to okazało się,że mam kablową .Sprawdziłem też w umowie.Koszt jaki poniosłem to wynajęcie koparki,koszt kabla około 17 metrów.Wychodzi generalnie drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 29.01.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 ja się nie pytam, kto nie ma prądu, tylko które linie są popsute. naprawiają napowietrzne czy zakopane w ziemi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.01.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 ja się nie pytam, kto nie ma prądu, tylko które linie są popsute. naprawiają napowietrzne czy zakopane w ziemi ? to co, jak se kabel zakopiesz, to napowietrzne cię nie ruszą??? Oj, ruszą, ruszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 29.01.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Przecież kabel w ziemi nie idzie od zakładu bezpośrednio tylko od jakiegoś słupa da? Więc jak słup wywali albo zerwie kable w okolicy to niby skąd ten prąd w kablu? Czary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 29.01.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 na każde A jest też B.jednio wolą tak inni nie.Mnie ZE chciał na słupy namówić( albo zmusić jak kto woli) ... gdzie musiałby postawic ich 3-4 i każdy w innej granicy więc aby ułatwić IM robote i przespieszyć termin chcieli abym sam załatwił zgody.A ziemny był w granicy działki... tylko przez droge ( dojazdowa ubita) przeprowadzić .. co wymagało zgody właścicielki ( siostry)i trwało to o wieki szybciej i nie mam słupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 29.01.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Jest jakiś sposób na to by na przekór warunkom przyłączenia wydanym przez ZE zamiast słupa zrobić kabel zakopany w ziemi? Sąsiad tak ma, można od niego pociągnąć... ale jak to zrobić formalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.01.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Sądząc po tym co sie stało tej zimy - lepiej wszytskie kable prowadzić pod ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 29.01.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 w warunkach nadawali mi ciagle napowietrzna.. interweniowal ten co przetarg wygrał.... lepsze chody ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.01.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 w warunkach nadawali mi ciagle napowietrzna.. interweniowal ten co przetarg wygrał.... lepsze chody ma I to jest to. Człowiek stara się czasem o kobitę, chodzi latami... i nic. A tu przychodzi jakiś ... a ta od razu wskakuje mu do łóżka. Dlatego trzeba robić tak jak pasuje i się podoba. O gustach jałowa dyskusja. A potem cieszyć się tym, co się ma, a nie zaglądać przez firankę do sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 29.01.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 retrofood.... mnie to przyspieszyło o jakis roczek minimum:)a jedyna róznica jaka było to taka że zapłaci lem ZE więcej za 1 Kw mocy.. bo ziemny droższy o jakies 10 zeta chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.01.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 2. Kablem ZE dalej nie pójdzie jak do płotu, więc de facto płacisz i ryzykujesz TY. Ciekawe ze u mnie doszli do domu. Mam w murku tarsowym licznik schowany. Do niego przyłacz ziemny wykonany przez ZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 29.01.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Sądząc po tym co sie stało tej zimy - lepiej wszytskie kable prowadzić pod ziemią. no, i zacząć trzeba od sieci WN czy SN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.01.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 2. Kablem ZE dalej nie pójdzie jak do płotu, więc de facto płacisz i ryzykujesz TY. Ciekawe ze u mnie doszli do domu. Mam w murku tarsowym licznik schowany. Do niego przyłacz ziemny wykonany przez ZE. Miałeś farta jak nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.01.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Sądząc po tym co sie stało tej zimy - lepiej wszytskie kable prowadzić pod ziemią. no, i zacząć trzeba od sieci WN czy SN? obydwie nie od macochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 29.01.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ja osobiście wybrałbym kabel w ziemi. Walczyłem z Enionem 1,5 roku, ponieważ musieli przebić się pod drogą, ale się udało. Teraz nie mam 30m warkocza, który wisiałby mi nad głową. Wybór jednak należy do Ciebie, ponieważ niektórym to może nie przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 29.01.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ludziska przyłącze kablowe jest 100 razy mniej awaryjne od napowietrznego. Że o estetyce już ie wspomnę. a może 1000 razy ? dysponujesz jakimiś danymi czy tylko Ci sie tak zdaje, ze w ziemi się nie kopie ? Wielce szanowny Panie brzoza - jeżeli się na czymś nie znasz to się chociaż wstrzymaj od głupich komentarzy. Badań nie robiłem, ale swego czasu przez lat kilka trochę literatury w temacie budowy sieci elektroenergetycznych dotknąłem. Dotknąłem też fizycznie zakresu budowy i projektowania sieci. Dlatego wierz mi, że wiem o czym piszę i zachowaj swoje porady dla siebie bo z twoich postów widać że dla ciebie - przewód i kabel to to samo i nie ma różnicy pomiędzy siecią WN, SN, czy nn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 29.01.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Szanowni panowie dyskutanci: Przyłączeeee!!!! To jest ono. To przyłacze. Tych przyłączy. Tego przyłącza. Nie ma czegoś takiego, jak przyłącz. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 29.01.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ja osobiście wybrałbym kabel w ziemi. Walczyłem z Enionem 1,5 roku, ponieważ musieli przebić się pod drogą, ale się udało. Teraz nie mam 30m warkocza, który wisiałby mi nad głową. Wybór jednak należy do Ciebie, ponieważ niektórym to może nie przeszkadzać. Jak dokonać powyższego? Co zrobić, jak argumentować gdzie się odwoływać? Chcą nam dać słup na działkę a ja nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 29.01.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ja osobiście wybrałbym kabel w ziemi. Walczyłem z Enionem 1,5 roku, ponieważ musieli przebić się pod drogą, ale się udało. Teraz nie mam 30m warkocza, który wisiałby mi nad głową. Wybór jednak należy do Ciebie, ponieważ niektórym to może nie przeszkadzać. Jak dokonać powyższego? Co zrobić, jak argumentować gdzie się odwoływać? Chcą nam dać słup na działkę a ja nie chcę A jak daleko jest do linii z której ma byc zasilanie waszego domu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts