Cynamonka 31.01.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 w tej chwili na podłodze jest parkiet, kładziony jakieś 20 lat temujest trochę zniszczony, a w dodatku jeszcze niedawno na ścianach była boazeriajak się tu wprowadziliśmy to robiliśmy remont (w miarę możliwości mieszkaniowymi i finansowych, więc raczej odświeżenie niż remont) - m.in. boazeria została zerwana, a ściany pomalowaneniestety wygląda na to, że najpierw ktoś kładł boazerie a potem parkiet, bo po zdemontowaniu boazerii są duże ubytki parkietu między podłogą a ścianąte ubytki zostały przez nas wyłożone jakimiś kawałkami listewek a szczeliny wypełnione specjalną masą - ogółem efekt jest kijowy i na pewno trzeba coś dalej zrobić z tą podłogą do chwili obecnej była opcja że teść samodzielnie zeszlifuje powierzchnie parkietu i polakieruje - jednak trochę się tego boje bo będzie straszny syf od tego pyłu ze szlifowania i smród przy lakierowaniu (już na samą myśl jestem chora - bardzo odchorowałam remont przy przeprowadzce) a poza tym nie wiadomo czy uda się zatuszować te ubytki parkietu na podłodze (bo listwy przypodłogowe są za wąskie, żeby je w całości zakryć) pozostaje jeszcze możliwość położenia na całości paneli i listew przypodłogowych - byłoby szybko, czysto i bez smrodu kafli nie chce, bo boje się że dzieciaki sobie głowy porozbijają doradźcie co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.bla 31.01.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Jesli juz nie masz siły i weny, to połoz panele. Moi sasiedzi tak zrobili i jest ok, o ile sie lubi panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneet 31.01.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 a ja bym sie zastanowiła nad bezpyłowym cyklinowaniem:) tylko rozumię, ze wtedy juz nie teść tylko ,,fachowiec" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cynamonka 31.01.2010 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 a skąd wziąć dobrego fachowca z dobrym sprzętem żeby robotę zrobił czysto i niesmrodliwie z ogłoszenia to nie wiadomo na kogo się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.01.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 swoja drogą - milony ludzi ma w Polsce i dzieci i kafelki w przedpokojach a szpitale jakoś nie sa pełne kalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.01.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 a skąd wziąć dobrego fachowca z dobrym sprzętem żeby robotę zrobił czysto i niesmrodliwie z ogłoszenia to nie wiadomo na kogo się trafi Ghost34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.02.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 jeżeli sam parkiet jest w dobrej formie, to ja bym przy nim został. Poszukać na rynku dobrego fachowca, który go przeszlifuje i polakieruje. Jak takiego znaleźć - spytać o poprzednie roboty i przejść się do ludzi i popytać. Jak dobry fachowiec będzie, to i jakiś fajny sposób na te ubytki znajdzie. Mi to co przychodzi do głowy, to uzupełnienie na równo i zrobienie jakąś farbą obwoluty dookoła. Może być ciekawy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.02.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 co zrobić, co robić...ja bym odświeżyła parkiet. Zresztą robiliśmy to blokach - małż cyklinował szlifierką, choć fakt - nie było wtedy jeszcze mebli. W domku też sam cyklinował - ale cykliniarkę braliśmy z wypożyczalni. A nie lubisz smrodu - kładź olej. Druga opcja - na klepki położyć panele. Jak lubisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 01.02.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 A może wyciąć te kombinacje przyścienne i wstawić pas z kafli?Powstałby niby dywan z parkietu,odnowionego oczywiście.Jeżeli parkiet jest dobry,to szkoda go zakrywać panelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts