jolka2211 01.02.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW CHCIAŁABYM ZASIĘGNĄĆ INFORMACJI NA TEMAT MURÓW. TZN. CZY LEPIEJ JEST STAWIAC MUR POJEDYŃCZY CZY PODWÓJNY, JAKA BĘDZIE POMIĘDZY NIMI RÓŻNICA NO I CO LEPIEJ WŁOŻYĆ POMIEDZY MUR PODWÓJNY STYROPIAN CZY WEŁNE. PROSZE O UDZIELENIE MI INFORMACJI. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 01.02.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 wyłącz caps lock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elmeros 01.02.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 To po pierwsze a po drugie proponuje użyc szukajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 01.02.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Mur pojedynczy, jest pojedynczy, a podwójny jest podwójny i nic miedzy podwójnością nie ma prawa być, bo wówczas jest potrójność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 01.02.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Mur pojedynczy, jest pojedynczy, a podwójny jest podwójny i nic miedzy podwójnością nie ma prawa być, bo wówczas jest potrójność. I tym sposobem doszliśmy do rozwiązania nr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 01.02.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Mur pojedynczy, jest pojedynczy, a podwójny jest podwójny i nic miedzy podwójnością nie ma prawa być, bo wówczas jest potrójność. Pytanie było o mur podwójny, a nie dwuwarstwowy. Niby nic, a jednak różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 01.02.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Człowiek nie zna nazewnictwa a wy się śmiejecie.cóż różnica jest na pewno w kosztach, murowanie drugiego muru w elewacji jest kosztowniejsze, ale za to mamy jego większą wytrzymałość urazową i większe możliwości wykończenia elewacji: tynki tradycyjne, klinkiery, itp.W ścianach trójwarstwowych najchętniej stosowana jest wełna ze względu na łatwość dopasowania do nierównej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokarool 01.02.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 ja juz sie zdecydowałem na sciane 2 warstwową jednakże jeszcze nie wybrałem z jakiego materiału i grubośći;) może doradzicie, dom mam zamiar postawic energoszczędny przechodzący w pasywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.02.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 mam kandydata na warstwę nośną:http://img.iap.pl/_r/800-800/s/464/201162/Galerie/22554/80151_pb-d.jpg /jakiś lokalny pustak betonowy materiał ładny mocny łatwy w układaniunawet przez niskowykwalifikowane ekipy czyli większość/... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 01.02.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Zobacz tu: http://www.google.com/search?hl=pl&rls=com.microsoft%3Apl%3AIE-SearchBox&rlz=1I7RNWN&q=site%3Aforum.muratordom.pl+%22jaka+%C5%9Bciana%22&lr=&aq=f&oq= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kida 29.11.2017 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Proponuję mur 3 warstwowy. Zdecydowanie solidniejsza I wytrzymalsza konstrukcja niż w przypadku muru 1W. Ja mam w środku styropian 5cm ale Tobie proponuję wełnę, jest myślę że słowo znacznie tutaj pasuje, lepsza. Sam jeszcze domu nie odpaliłem więc nie wiem jak trzyma ciepło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.11.2017 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 jaki współczynnik przenikania ciepła ma twoja ściana z 5 cm styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts