Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Firma która pomoże przy odbiorze mieszkania

Recommended Posts

Witam

Dwa miesiące temu zakupiłem mieszkanie w bloku które ma być oddane do końca marca - niestety dziś wchodząc przeraziłem się ponieważ mój dom stanowi ich warsztat i zastałem w ścianach wbite gwoździe i wiszące brudne ubranie porysowaną całą podłogę i pokruszone parapety i dodatkowo puszki porozwalane po całym mieszkaniu (po piwie) sądzę, że będę potrzebować "speców" którzy pomogą mi znaleźć wszystkie wady w mieszkanie które zostały "ładnie ukryte" będzie które po prostu są bo ja niestety nie mam zielonego pojęcia na ten temat..

Czy istnieją firmy które zajmują się "pomocą w odbiorze" mieszkań?

Interesuje mnie firma z Okolic warszawy - blok znajduje się 25km od wawy.

Oczywiście odpłatnie :)

Z góry dziękuję za pomoc!

U mnie w moim mieście budowlańcy to cwaniacy i wole kogoś całkowicie z innego rejonu...

Serio nie ma żadnych firm które zajmują sie odbieraniem mieszkań?

Czyli sprawdzają czy nie ma uszkodzonych parapetów, czy nie ma dziur zaklejonych gipsem w ścianach itp ?

Nie chce mieć sytuacji takiej, że wbije gwóźdź a On mi cały wpadnie bo będzie za gipsem dziura...

W skrócie potrzebuje kogoś kto ma duże pojęcie..

A czy masz już protokół przekazania?

Jeśli nie to nic nie podpisuj - nawet po zapewnieniach, że wszystkie usterki zostaną naprawione!!

Na kartce daj im to co według ciebie jest zepsute oraz termin realizacji (najlepiej jeśli już minął termin oddania mieszkania)!! Możesz wtedy więcej wyngocjować.

Ja miałem podobną sytuację - wytargowałem od dewelopera piwnice za 4,5tys, oraz 8% wartości mieszkania (za nieterminowość) i za to czego nie poprawiali, czyli krzywo osadzone okna i drzwi oraz przestawiona jedna ścianka o ok. 1,5 cm, natomiast całą reszte poprawili, nawet za darmoche ułożyli płytki na balkonie :p

Edytowane przez kerado28

Problem w tym, że mieszkanie robi już 3 czy 4 ekipa.... dlatego wolę kogoś kompletnie z zewnątrz, nie związanego z tą firmą no i kto ma duże pojęcie...

Mieszkanie znajduje się w Legionowo pod Warszawa

Pozdrawiam