Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ucieczka na Wieś :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 419
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nelli jezeli planujesz cos takiego to moge podeslac Ci foty jak wygladja przed pomalowaniem - bo zapomnialem jeszcze dodac, ze gdzieniegdzie trzeba je podszpachlowac - na laczeniach, rogach itp...

:jawdrop:A mogłabym???

Bo właśnie miałam Cię pytać, czy wyraziłabyś zgodę na "odgapienie" od Ciebie tych listew.

Wiesz, mój P mógłby kupić taniej takie płyty i mogłabym mieć w domu wymarzone białe listwy. Po tym, jak napisałaś, jak to zrobiłaś, posiadanie takich listew stało się bardzo realne (bo kupienie takich gotowych nie wchodziło w grę niestety :( )

I na dodatek jeszcze chcesz mi fotki podesłać.

Ojejuniu, stopy Ci wycałuję, jak Cię spotkam, a tymczasem ogroooooooooooooomnie proszę o te zdjęcia :yes::hug:

A mogłabym???

Bo właśnie miałam Cię pytać, czy wyraziłabyś zgodę na "odgapienie" od Ciebie tych listew.

...

A czy ja też mogłabym?

Ale gdzie moje maniery??? :oops: Przywitać się najpierw należy, dzień dobry zatem, melduję się jako oglądaczka i czytaczka od jakiegoś czasu. I co zdjęcie to szczene zbieram... Cudnie!!! A na dodatek gdzie się nie obejrzysz to DIY. Podziwiam! Będę niewątpliwie zaglądać regularnie i się ślinić ;)

I jeżeli będziesz tak miła to ja też poproszę fotki listw niepomalowanych, plissss.

Pozdrawiam i kłaniam się nisko.

malgosza, świetnie

masz wyczucie i żyłkę do nietypowych połączeń - łazienka mnie zachwyciła, połaczenie umywalki i WC - genialne, absolutnie przepięknie

na listwy też zwróciłam uwagę, tu wszyscy chyba rąbnięci hehe

na stolik też :D ale jakoś zgadłam, że zdłubałaś go sama, z taką wyobraźnią jakoś podejrzewam Cię o rożne DIY - nie pomyliłam się jak widać

w zasadzie tyko jedna rzecz mi zgrzytnęła - sama w sobie piękna - upolowana rozgałęźna lampa

no jakoś mi nie pasuje tam gdzie jest, ale to są właśnie niuanse bardzo subiektywne

wklejaj trochę fotek, choć po kilka, ja lubię czasem dla relaksu wątek przewinąć i popatrzeć na znajome wnętrza, podejrzewam, że tu sporo takich nałogowców

Witam

Domek świetny, bardzo mi się podoba układ pomieszczeń na dole (prawie identyczny mam u siebie w domku tylko schody obrócone o 90st). Mam pytanie czym jest wyłożony ten filarek z lewej strony schodów? Coś takie chcę u siebie zastosować? (acha i jeżeli można to co to za rodzaj drewna na schodach)?

Pozdrawiam Aśka

UPS doczytałam na wcześniejszej stronie .... (bo ja tak od tyłu idę)

FANTASTYCZNY DOM I GRATULUJE POMYSŁÓW

Edytowane przez Konieczki

:jawdrop:Matko, ale pięknie!!!

już sama nie wiem co mi się najbardziej podoba...chyba taki ogólny bardzo spojny klimat. Architektura - rewelacja. Super na luzie wnętrza, takie uwielbiam. Lampy w łazience - bossskie! A jak jeszcze doczytałam że to tak sami...no to już całkiem odpadłam... i zdjęcia takie ładne...

Listwy są przebojem, nie do zastapienia innym :D

Czym szpachlowaliscie? Jaka szpachla? Zwykła do drewna czy moze akryl? Przyznam, że jak oglądałam zdjecia w galeri to zastanawiałam się, czy śladów po cięciu nie widać. Tam zazwyczaj jest najbardziej chropowato ale skoro piszesz, ze lateks ładnie zaślepił to wierzę :D Musi być dobra farba, gęsta pewnie.

Podoba mi sie beton ale to juz norma pewnie.

Co to za stół? Duży. Czy rozkładany?

To co zrobiliscie z tego starego domu zasługuje na wyróżnienie. Piekna przebudowa, udany projekt. Przyznam, ze zazdroszczę nieco takiego przedsięwziecia, choć wiem, ile Was to pewnie kosztowało. Ale cały ten proces, dochodzenie do ostatecznego efektu, tworzenie, zmiany..... no zazdroszcze i już. Ekscytujace są takie budowy :D Pozdrawiam!!!

Tez mysle o stylowym zyrandolu do przedpokoju...

Malgosia polecam !

Mam pytanie czym jest wyłożony ten filarek z lewej strony schodów? Coś takie chcę u siebie zastosować? (acha i jeżeli można to co to za rodzaj drewna na schodach)?

Pozdrawiam Aśka UPS doczytałam na wcześniejszej stronie ....

Asia na schodach to olejowane debowe stopnie i podstopnice z castoramy. A co do scianki to moze jeszcze dzisiaj wrzuce kilka fot w galerii bo mam juz zrobiona scianke od garderoby z takich plyt jak robilam listwy, ale z hdf robi sie dokladnie tak samo

:jawdrop:Matko, ale pięknie!!!

już sama nie wiem co mi się najbardziej podoba...chyba taki ogólny bardzo spojny klimat. Architektura - rewelacja.

Irma dzieki za super mily wpis bo ja juz od dawien dawna podgladam takze Twoj dziennik i komentarze, i strasznieeeeee mi sie podoba - cudny caly. Wiec

bede wdzieczna za kazda uwage, sugestie :)

Cudnie cudnie cudnie i bryla i wykonczenie, rewelacyjne pomysly, chyle czola

Markotko milo goscic, a gdzie ja moge zobaczyć Twoj domek? prosze zaspokoj moja ciekawosc, bo mam juz dziure wywiercona w brzuchu na wylot ;)

nie będę ściemniał elegancja francja no muszę to pokazać MM

hehehe dzieki Kamyk

Listwy są przebojem, nie do zastapienia innym :D

Czym szpachlowaliscie? Jaka szpachla? Zwykła do drewna czy moze akryl?

...

Co to za stół? Duży. Czy rozkładany?

Mayland szpachlowac w sumie najlepiej taka szpachla dwuskladnikowa 'finish' jak do karoserii - akryl probowalismy i kiepsko to wychodzilo, w sumie nie probowalam takiej do drewna a ro moze byc super rozwiazanie... a co do tej chropowatosci od strony ciecia to staralam sie ja przed malowaniem delikatnie (palcem) smarowac akrylem, gdy zniecierpliwienie bralo gore to juz tylko gruba warstwe lateksu malowalam...

---

stol z ikea - jest olbrzymi i ciezki.... przestal mi sie podobac na drugi dzien po zakupie na szczescie udalo mi sie zglosic reklamacje, bo rozeschla mu sie noga i pekla na przez cala wysokosc... mam na oku inny stol i tylko czekam na wolne fundusze :cry:

Małgosza poprostu cudnieeeee! naczekaliśmy sie na kolejne zdjęcia Twojego domku ale warto Było!!!

Aneta dzieki:) takze za zdopingowanie hehehe

Hej, piękne wnętrza, jeszcze raz mówie, bo az szkoda tego nie powtarzać.

Mam pytanie, tak z ciekawości. Czy te przeszklenia sa czymś zasłaniane np. podczas burzy? czy wszystko błyska i widać każdą błyskawicę a w domu jasno jak w dzień? ;)

Wiolasz slusznie zauwazylas , ze 'szkoda nie powtarzac...' hehehe bo ja od pewnego czasu dzieki temu inaczej patrze na moja chalupke :)

co do przeszklen to w sumie do tej pory nie pojawila sie u nas jaks powazniejsza burza, wiec nie potrafie odpowiedziec na to pytanie... ale musze zaznaczyc, ze nie mam obaw bo w sumie to bardzo bezpiecznie sie tam czuje.

Pięknie tuuu. Tak spokojnie, na luzie, bez nadęcia. Uwielbiam taki styl. Bosko!!

Lampy świetne, ogród zimowy rewelacja, i ten stół!!

Echhhhhhh

Kasia dzieki wielkie! mi tez sie u Ciebie baaaardzo podoba i Twoj stol jest o niebo piekniejszy :)