Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mysle, ze bez podniesienia ścianki kolankowej umeblowanie poddasza będzie masakra. Spójrz, ze nawet na rzutach wstawionych przez projektanta, meble sa odsunięte od ścian, bo jest tam zbyt nisko!

Troche dziwne proporcje na parterze - ogromna łazienka. A tam gdzie sypialnie, łazienka nie dośc ze jest mniejsza, to jeszcze pod skosami.

Ja bym troszkę zmniejszyła łazienke na dole i powiekszyła wiatrołap, by nie była to waska klitka.

Zwróc uwage na powierzchnię holu - jest większy niż pokój gościnny i pokoje na piętrach.

Sprawdz też wielkośc mebli (wyrysuj dom w skali na papierze milimetrowym i meble w tej samej skali) - architekci zmniejszają meble na rzutach, by pokoje wydawały się przestronniejsze. Ja sobie wstepnie rozrysowałam i jakoś mi się nie mogło pomiescić :)

Poniżej wrzucam rysunek po zmianach - oczywiście to luźna propozycja :)

Acha, przesunęłam też komin, by to kominek oddzielał pokój od holu.

http://images40.fotosik.pl/253/bab7ee86ab65eba9.jpeg[/img]

• 1 year później...
  • 1 month później...

Witam, ratunku, co robić woda w wykopie pod fundament.

Dreny? Jak? Obok jest rów, działka z lekkim spadkiem względem innych w stronę tego rowu. Koparka zdjęła humus i woda stoi miejscami nawet kałuże!!. Co robić? Czekać, czy odwadniać. Niech ktoś doradzi.