wierzch 18.02.2010 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 aniaitomek, opinie forumowiczow na temat m.in. mopow firmy Leifheit znajdziesz w watku:http://forum.muratordom.pl/proza-zycia-mop-do-podlog,t63781.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 15.11.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Dla mnie najlepszym urządzeniem jest obecnie parownica Karchera, ale taka zwykła, bez bajerów typu zelazko. Ma szeroką szczotkę, na którą można założyć szmatę (do dużych powierzchni podłóg) oraz wąskie końcówki do mycia fug i zakamarków. Rewelacja. Używam od roku i już nie chce mi się myć podłóg mopem. Wcześniej w ruch szedł tylko mop + woda ze środkiem do mycia (Loba), ale odkąd pożyczyłam od teściowej Karchera, to się w nim zakochałam. Ogromny plus jest taki, że wskutek mycia parą podłogi przestały się tak szybko brudzić. Jednak płyn zostawia jakąś warstwę, która szybciej łapie brud. Dzięki parze podłogi lśnią (mam sporo gresu, ale parownicy używam też do parkietu i paneli - wtedy jednak nie walę parą prosto na podłogę, ale naparowuję szmatę i dopiero wtedy jadę). Przestały tak brudzić się fugi oraz brud przestał wchodzić w nierówności w płytkach. Poza tym bardzo ważne dla mnie jest to, ze w końcu nie mam na podłogach chemii, a gorąca para zabija wszelkie zarazki. Mam małe dzieci, więc to istotne. Muszę kupić takie urządzenie, bo głupio tak ciagle pożyczać od teściowej. Kupię na bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 16.11.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 a ja jak na razie, przy trzech psach jestem najbardziej zadowolona z odkurzacza dyson.W porównaniu do electroluxa, oraz jakiegoś no-name budowlanego, wciąga wszystko bez zastanowienia, a na dodatek nie trzeba zastanwiać się czy są jeszcze worki itp, filtry też można czyścić.Drugą rzeczą z której jestem zadowolona to mop vileda ultramax (plus?), w każdym razie płaski, chociaż do mycia paneli nie jest najlepszy, ciężko go wycisnąć do "prawie" suchego za pomocą wyciskacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HSB 19.09.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam, jeśli chodzi o parownicę to macie na mysli taką: ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.09.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 ten karcher do zmywania okien o którym była mowa jest na prawdę dobry. Nie wiem tylko jak się będą zachowywać akumulatorki. To moim zdaniem jedyny szkopuł. Bo okien co tydzień nie myje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HSB 19.09.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 ale jakiego karchera macie na myśli? na all.. są rózne modele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Propin 09.10.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Najlepszym urządzeniem do sprzątania domu jest żona a tak poważnie, to jaki karcher jest najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grigorios 13.09.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Potwierdzam opinię na temat Karchera do mycia okien. Urządzenie składa się z dwóch elementów: ściągaczki z odkurzaczem i spryskiwacza z mopem. Pryskamy szybę ze spryskiwacza, przecieramy mopkiem, a potem ściągamy ściągaczką z włączonym odkurzaczem. Płyn ze spryskiwcza i mopik doskonale usuwają brud, ściągaczka świetnie ściąga wodę, a odkurzacz ładnie ją zasysa. Okna myje się naprawdę szybko i bez wysilku. To potężna ulga w porównaniu do metody: ściereczka z mikrofibry lub papier. Żeby nie było wątpliwości o czym mówię, to chodzi mi dokładnie o to urządzenie:http://www.youtube.com/watch?v=qK_8WVumx2w Rzecz się naprawdę sprawdza i przynosi ulgę w sprzątaniu domu. Z całą pewnością nie jest gadżetem. Polecam:) Jedyny minus to czas działania akumulatora: 20 minut. Przy odrobinie wprawy w ciągu tych 20 minut udaje się umyć wszystkie okna na parterze: 12 sztuk. Potem muszę wstawić maszynę na ładowarkę. Po dwóch godzinach ładowania przystępuje do mycia okien na piętrze: 11 sztuk. Na tych dwóch ładowaniach myję wszystkie okna w domu. Na oknach nie pozostają żadne smugi. Czasem jedynie mogą pozostać jakieś resztki wody w kątach okna (odkurzacz może ich nie ściągnąć). Wtedy wystarczy tylko przetrzeć ściereczką w tych miejscach i jest super. Teraz nosimy się z zamiarem zakupu parownicy do podłóg. Jednakże na razie nie jesteśmy do końca przekonani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-ownik 19.09.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Ja bym się nie odważył karcherem myć okien, szczególnie okolic uszczelek. Chyba, że mowa o jakimś specjalnie przystosowanym modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 14.10.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 T-ownik, w poście Grigoriosa masz link do urządzenia, o które chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezarywinnicki 06.02.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 (edytowane) Zgadzam się, że coraz mniej czasu jest na sprzątanie domu, samochodu i najłatwiej byłoby wynająć sprzątaczkę lub firmę sprzątającą. Ja osobiście zainwestowałem w sprzęt sprzątający i w soboty wstajemy rano z żoną, żeby do południa posprzątać. Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez Tomaszs131 reklama jest nie zgodna z regulaminem Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raine 21.10.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Ja tam pozostaję przy mopie, miotle i bez żadnych wynalazków Zastanawiam się jedynie nad myjką parową, bo ona może się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopij28553 29.10.2021 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2021 wszystkie wymienione urządzenia spełniają swoją funkcję - polecam zapoznanie sie ze szczegółami w celu wyboru odpowiedniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marks9 14.12.2021 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 Jak dla mnie na na pierwszym miejscu jeśli chodzi o urządzenie, które używamy do sprzątania w domu to jakiś irobot. Natomiast na budowie to powtórzę po koledze - odkurzacz przemysłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 20.12.2021 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Robot sprzątający z funkcją mopowania. Teraz wziąłbym dodatkowo z stacją wysysającą brud. Na budowie - odkurzacz przemysłowy z workiem z tkaniny. Poza tym odkurzacz wodny - coś a alergików. Żadnego odkurzacza workowego, nawet z filtrami. Myjka do okien automatyczna albo robot myjący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts