kryskart 08.02.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam!Wpisujcie, komentujcie, radźcie, odradzajcie, chwalcie i gańcie. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 08.02.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam! Wpisujcie, komentujcie, radźcie, odradzajcie, chwalcie i gańcie. Zapraszam Witam. Ładna przerwa. Pierwszy post w listopadzie 2008 ? Powodzenia w planach budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 08.02.2010 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Cóż był czas na ostre starcie wizji wymarzonego miejsca na ziemi z twardą rzeczywistością. Krótko mówiąc 2 lata szukania działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 08.02.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Ale teraz pójdzie już gładko czego życzę zachęcił mnie tytuł bo ja z tego samego powodu buduję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes3677 19.02.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam! A może tak jakieś fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 zrób wyjście z garażu przynajmniej na tę zadaszoną część przy wejściu, jeśli nie chcesz przejścia w budynku. Mała zamiana a ułatwia życie. Zamierzasz ogrzewać gazem? Jeśli tak - nie ma sensu robić drzwi do ogrodu z kotłowni.Jeśli paliwem stałym (pellet, węgiel, miał) to połączenie kotłowni z łazienką jest bardzo złym pomysłem. Kotłownia na paliwo stałe wymaga wentylacji grawitacyjnej - moim zdaniem będzie wiało zimnym powietrzem w łazience.IMHO wówczas lepiej do kotłowni wchodzić przez garaż a nie przez łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 25.02.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Dom ogrzewany będzie gazem. Nad tymi drzwiami z kotłowni na zewnątrz sama się zastanawiałam, bo zawsze to następny punkt do sprawdzania przy wychodzeniu z domu no i zastanawiam się dalej. A drzwi z garażu będą właśnie tam gdzie to małe okienko wychodzące na podcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.02.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Nie rób drzwi na zewnątrz z kotłowni - niepotrzebny mostek cieplny, a i tak zimą regulować kocioł będziesz z domu.Ja też mam łazienkę przechodnią do kotłownio-pralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.02.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Zdecydowanie zlikwiduj ten długi wąski korytarzyk w kotłowni i powiększ dzieciom pokój (przesuwając okno w tym niżej na obrazku położonym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.02.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 na wilgotnej glebie urośnie dobrze brzoza czarna (betula nigra, ang. Riverbirch). Ma kilka fajnych odmian, w tym krzaczaste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marysia550 11.11.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Mam podobne warunki glebowe, tyle, że moja działka jest ze spadkiem. Derenie rosną fantastycznie, mam wsadzone w żywopłocie to prześcignęły o drugie tyle liguster, który miał tak ponoć fantastycznie rosnąć ( obydwa były sporo przycinane). Ja już kończę budowę, zastanawiam się dużo nad podwórkiem, bo chciałabym mieć ładne krzewowo-trawiaste. Ale teraz to czekamy do wiosny- trzeba wywieźć zgromadzone kamienie, zrównać, zrobić podjazdy i dopiero...kupa roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar.d 27.11.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Witam, rozpoczęliśmy w tym roku budowę bardzo podobnego domu: Walencja II DCB49a, jest to inna wersja Waszego domu. w projekcie są 4 słupy podtrzymujące strop. Na zdjęciach z fundamentów widzę ze są wylane stopy pod te słupy, na ostatnich zdjęciach nie widać tych słupów, zrezygnowaliście z nich? Czy zmienialiście coś w konstrukcji dachu? pozdrawiam,Mariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 09.12.2012 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Witam!Słupy będą ale z powodu błędu pani architekt , która wykonywała adaptację trzeba było obciąć zbrojenie, dozbroić podłogę i dopiero teraz będą stawiane ale w innym miejscu. Pani architekt przesunęła nam ściany działowe ale słupy zostały na starym miejscu. Dobrze że chłopaki zauważyli bo jeden wypada na środku drzwi. Ot, taka historia słupów. W dachu przedłużyliśmy krokwie bo po założeniu 20 cm styropianu nie byłoby okapu. Dach ma 30 stopni bo inaczej mój mąż na strychu nie mógłby się wyprostować.PozdrawiamKrysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 09.12.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Witam!Derenie kocham odkąd w ręce wpadła mi angielska książka Ogrody zimą. Mam ambicje posiadać je we wszystkich dostępnych kolorach. W marzeniach ogród wygląda pięknie, tylko ta kupa roboty-zgroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leigif 10.12.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Rynny to tak będą wygladać ? http://ekodachstal.firmy.net/rynny.htmlładnea jaki będzie kolor elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar.d 10.12.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Witam, jak szeroki macie okap po przedłużeniu krokwi? U mnie w projekcie krokwie wystają 64cm poza ścianę, po dociepleniu będzie 44cm okapu. zastanawiam się czy to nie za mało? U Was to już super wygląda, ja mam dopiero fundamenty, wiosną walczymy dalej. pozdrawiam,Mariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 14.12.2012 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Rynny właśnie te ale na zdjęciu wyglądają bardziej rudo. Na dachu w słońcu bardziej wpadają w stare złoto . A elewacja będzie kremowa ale jeszcze nie wiem jaka i ajakiej firmy więc dokładnie nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzenio20007 19.02.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 piesio jest przesłodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcyk 02.06.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Czyżby przestoje na budowie, myślę, ze nie, tylko brak czasu na aktualizację, prawda ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 07.08.2013 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Przestojów nie było, strasznie dużo działo się na raz ale z braku okien nie robiłam wpisów bo bałam się wyczyszczenia domu. Póki co nic mi nie zginęło ale przez miesiąc stelaże, płytki i dwa grzejniki leżały w otwartym domu. Nie mogłam spać. Zgroza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts