Bauricho 08.02.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam W nowym mieszkaniu mam naciecia w betonie, czyli taka dylatacje. Na podlodze beda plytki i tu pojawia sie problem. Fachowiec twierdzi ze to w ogole nie potrzebne i teraz trzeba by to zatkac jakas zywica a tu bardzo duze koszta. Budowlaniec twierdzi zeby klasc normalnie i sie nie przejmowac niczym. Tu na forum znalazlem jeden post w ktorym byla tylko informacja ze jezeli taka dylatacja jest to "trzeba ja zachowac rowniez na plytkach". Ale co to znaczy ? Mam miec dziure w plytkach ? Ciac wszystkie ? Inaczej popekaja ? Prosze o pomoc bo z samymi podlogami juz wiele zycia z czlowieka uszlo. Jest to nowy blok mieszkalny, stoi od jakichs 7 miesiecy (?), odbior byl kolo grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turcin 08.02.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Dylatacje trzeba zrobić na płytkach w tym samym miejscu co jest w posadzce a szczelinę wypełnić wypełnieniem plastycznym. Niezły z fachowca fachowiec. Jak zakryjesz dylatację płytkami to mogą popękać z powodu naprężeń. Dylatacja jest po to aby było miejsce potrzebne do kompensacji rozszerzającej się płyty wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.02.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 ile jest tej dylatacji, że masz "ciąc wszytskie" płytki?Zwykle w dylatacje można włożyć pasek korka lub innego elastycznego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bauricho 08.02.2010 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Czyli mam rozumiec ze plytki trzeba podzielic na dwie plaszczyzny ? Do dylatacji i od do sciany. Moglbym prosic o dokladniejszy opis jak to wykonczyc ? ;] Fachowiec to juz wiem... Ale trudno sie mowi, wszystko idzie dobrze i pilnowane ale nerwow sie napsuje. Czy takie wypelnienie plastyczne to cos konkretnego ? Jak fuga ? Kolory tez sa ? @editMam pytanie. Mozna to wykonczyc zwykla fuga ? JEst na tyle elastyczna ze plytki nie popekaja ? Czy kupowac jaka elastyczna ? ps. Nie sa duze bo sa w miejscach na drzwi, u mnie czesci nie ma lub suwane wiec troche dokuczaja, ale to nic. Tylko jedna wkurza -.- ukosna z przedpokoju do kuchni. Zaburzy mi caly bieg plytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts