Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna za pasem - co tu posadzic? Prosze o rady

Recommended Posts

Ok, przywioze sobie w takim razie sieczke. Jak ja rozloze na wiosne obok swiezo zakupionych i posadzonych roslin wkleje w tym watku.

Tylko czy uda mi sie tak gruba warstwe rozlozyc... gleba jest tam na rowni z podjazdem, 30 cm slomy musialabym czyms odgrodzic... hmm

Z przekopywaniem zobaczymy. Moze wystarczy tylko dac dobrej ziemi w dolki pod rosliny, a rosnaca trawe (raczkujaca tam po zimie) okryc sieczka slomiana? Chyba zgnije/zaniknie pod spodem?

Przekopywalismy z odchodami kurzymi ziemie pod warzywnik przed ubieglym sezonem - warzywa urosly super, wiec zadzialalo ;) No ale Malz sie spocil po tym kawalku ;) Fotke wrzuce ;)

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/FfdAFUex42Uwm3epMX.jpg

Wojtku - za oferte dziekuje. Niestety nie skorzystam, bo okazalo sie ze moj Malz ma jagody, kupil sobie mala paczuszke w klepie ze zdrowa zywnoscia jakis czas temu.. wiec postaram sie wydlubac nasiona i posiac je. Moze na jesien bym wsadzila pare roslinek - ciekawe jak duze by podrosly?

Znalazlam fajna szkolke w Piotrkowie Trybunalskim - maja wszystkie moje zachciewajki oprocz oliwnika, wiec pod koniec marca sie do nich wybiore.

Dziekuje za rady, pozdrawiam.

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku