Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

j-j i jareko !

Nie zmieniajcie tematu bo zaraz wyjdzie że z nami na imprezy jeździcie ! :o

I wtedy d.... !

Nici z podpuchy !

Może czas już wydać że ten cały wątek to żart !?

qwert i Adam_mk !

Przyznajcie się do podpuszczenia nas wszystkich :wink:

No co qwert, przyznaj się! Nigdy w życiu nie miałeś tylu emocji za jedyne 20000. Co nie ?

• Odpowiedzi 502
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

DariaIMichu - No tak ..... więc podsumujmy .....

Na pierwszych stronach czepiłam się jak rzep braku umowy - i tu napiszę, ze jeśli wypowiadam się podobnych wątkach to robię to zawsze z automatu .... w podobnych sytuacjach pytam co jest zawarte w umowie .... czyli czy obie strony umowy się trzymają. Więc ten wątek nie jest jakimś nie wiadomo jakim wyjątkiem.

Następnie wyraziłam swoją niechęć z powodu załatwiania swoich osobistych spraw (czytaj : potyczek z wykonawcą) przez forum - już wyjaśniam -

również nie pierwszy raz to nastąpiło .... od zawsze mam takie poglądy i je wyrażam jeśli jest to według mnie uzasadnione .

Następnie wyraziłam niesmak z powodu ferowania wyroków przed poznaniem wersji drugiej strony - no nie wiem , jeśli to według Ciebie niesprawiedliwe - trudno.

Następnie wypowiedział się Adam .... z czego się ucieszyłam, bo w perspektywie oznacza to , iż żyje i sprawę postara się załatwić.

Następnie uzyskałam dostęp do wersji zdarzeń Adama . I dopiero w tym momencie - mając obraz sprawy drugiej strony porównałam, powiedziałam swoje zdanie - wszak to forum publiczne i mam do tego prawo.

Jesli się to komuś nie podoba - trudno .... ale nie zarzucajcie mi czegoś czego nie zrobiłam. Wstępnie wytykałam rzeczy ważne gwertowi - ponieważ qwert też nie dopilnował do końca swoich spraw i nie ustalił wszystkiego - i nie na piśmie. Wykorzystałam wątek , aby uzmysłowić jak ważna jest dobrze i szczegółowo sporządzona pisemna umowa w każdej sytuacji.

Teraz też nie sądzę , że Adam jest całkiem bez winy . Załatwił sprawę według swoich standardów .... nie biorąc pod uwagę , że nie każdy myśli Jego kategoriami .

Czy jeszcze coś niejasne?

j-j i jareko !

I wtedy d.... !

Nici z podpuchy !

qwert i Adam_mk !

No co qwert, przyznaj się! Nigdy w życiu nie miałeś tylu emocji za jedyne 20000. Co nie ?

Piczman

teraz widzisz na jakim poziomie należy prowadzić "konwersację", warto mieć tego świadomość :-?

gdzieś się znowu zgubił główny temat wątku...

może coś przeoczyłem, ale Adam zabrał głoś, a niczego konkretnego nie powiedział. oczywiście nie ma(sz) obowiązku się tłumaczyć, ale może warto co nieco wyjaśnić, szczególnie qwertowi?

czy to qwert samodzielnie, bez uzgodnienia z wykonawcą, zmodyfikował instalację ze zrównoważonej na niezrównoważoną?

i co z kwestią tych nieszczelności? chyba także wydajności skoro nie daje rady z tą kuchnią?

jestem żywo zainteresowany - bo także jestem Twoim klientem Adamie. nie chcę się narazić (do czego to doszło, po tym wątku to strach się odezwać i napisać to wszystko co bym chciał) i także chciałbym pogadać niedługo na temat mojego reku. ale szczerze, to teraz po tym wątku, chciałbym wiedzieć czy to ma sens.

j-j i jareko !

I wtedy d.... !

Nici z podpuchy !

qwert i Adam_mk !

Piczman

teraz widzisz na jakim poziomie należy prowadzić "konwersację", warto mieć tego świadomość :-?

Ciach następny pościk. Licznik+1.

Starajcie się towarzyszu, starajcie. Zewrzyjcie szeregi i śrubujcie normy, bo inaczej 20000 postów osiągnięcie dopiero za 3 lata. Wierzę, że dacie radę szybciej. W końcu macie tyle ważnych i mądrych rzeczy do przekazania.

Następnie wyraziłam swoją niechęć z powodu załatwiania swoich osobistych spraw (czytaj : potyczek z wykonawcą) przez forum - już wyjaśniam -

również nie pierwszy raz to nastąpiło .... od zawsze mam takie poglądy i je wyrażam jeśli jest to według mnie uzasadnione .

Zlituj się... To forum było ostatnią deską ratunku vel ostatnim straszakiem inwestora przed kompletnym wkurzeniem się i oddaniem sprawy do Sądu.

Po co zakłada się na forum tematy w stylu "Biała/czarna lista wykonawców"? Żeby ostrzec lub polecić. Zakłada się również tematy opisujące przejścia z wykonawcami. Dlaczego odmawiasz qwert prawa do opisania swoich doświadczeń? Dlaczego odmawiasz innym użytkownikom poznania jego opinii o wykonawcy?

Ty dostałaś pełny obraz sytuacji opisany przez Adama. Pytanie - dlaczego nie inwestor pierwszy je otrzymał? A jeśli je otrzymał to chyba go nie uspokoił, skoro nie zdjął wątku i zarzuty podtrzymuje nadal.

Zlituj się... To forum było ostatnią deską ratunku vel ostatnim straszakiem inwestora przed kompletnym wkurzeniem się i oddaniem sprawy do Sądu.

Rozumiem ..... to Twoje zdanie ..... wyraziłaś je , przyjęłam .....

Ja mam swoje zdanie - takie samo od zawsze ..... możesz się z nim nie zgadzać ... ale takie jest .....

Ostrzec - tak

oświadczam , że Adam spierd..... mi instalację , nie róbcie u niego ...

to było ostrzeżenie ..... np. w wątku "czarna lista....."

ale było tak:

Ktoś spierniczył mi instalację ... nie piszę kto bo ten ktoś ma się odezwać i mi ja naprawić ... inaczej napiszę kto to ....

a to - według mnie podpada pod szantaż .... i załatwiania swoich spraw przez forum ....

to jest moje zdanie - nie każdy musi się z nim zgadzać i proszę - zakończmy ten temat , bo zdania które podtrzymuję na tym forum od lat czterech i już niejednokrotnie to stanowisko zajmowałam - nie zmienię .... mam do niego prawo ....

i tyle ...

Odpowiedziałam na zielono

DariaIMichu - No tak ..... więc podsumujmy .....

Na pierwszych stronach czepiłam się jak rzep braku umowy - i tu napiszę, ze jeśli wypowiadam się podobnych wątkach to robię to zawsze z automatu .... w podobnych sytuacjach pytam co jest zawarte w umowie .... czyli czy obie strony umowy się trzymają. Więc ten wątek nie jest jakimś nie wiadomo jakim wyjątkiem.

Wg mnie miał do tego prawo. cytując twoje słowa z poniższego tekstu "wszak to forum publiczne i mam do tego prawo". Sprawa dotyczy 20000zł, a nie 200zł, które zapłącił. Gdyby Adam-mk wykonał jakiemuś popularnemu forumowiczowi instalacje wartą 20 tys a ten mu nie zapłącił to tez miałby prawo róznymi sposobami dochodzić swojego. na zasadzie cel uśwęca środki

Następnie wyraziłam niesmak z powodu ferowania wyroków przed poznaniem wersji drugiej strony - no nie wiem , jeśli to według Ciebie niesprawiedliwe - trudno.

A może to nie wyroki a opinie. I były one wygłaszane bo Adam-mk bardzo długo się nie wypowiadał. Za długo. Temat o wentylacji w działę o wymianie doświadczeń a on przez kilka dni do niego nie zajrzał? To budziło podejrzenia. i słusznie

Następnie wypowiedział się Adam .... z czego się ucieszyłam, bo w perspektywie oznacza to , iż żyje i sprawę postara się załatwić.

ja też sie z tego ucieszyłam, mimo, ze znam go tylko jako forumowego speca od wentylacji

Następnie uzyskałam dostęp do wersji zdarzeń Adama . I dopiero w tym momencie - mając obraz sprawy drugiej strony porównałam, powiedziałam swoje zdanie - wszak to forum publiczne i mam do tego prawo.

I to jest włąśnie podejrzane i dalekie od cywilizowanych standardów. Publicznie powiedział jedno, a prywatnie tylko tobie drugie. Czemu tego drugiego nie powiedział publicznie? Stronniczo wygląda to, że dałaś wiare informacjom, których publicznie adam-mk nie ogłosił, co do których nikt, przede wszytskim qwert nie mógł sie ustosunkować

Jesli się to komuś nie podoba - trudno .... ale nie zarzucajcie mi czegoś czego nie zrobiłam. Wstępnie wytykałam rzeczy ważne gwertowi - ponieważ qwert też nie dopilnował do końca swoich spraw i nie ustalił wszystkiego - i nie na piśmie. Wykorzystałam wątek , aby uzmysłowić jak ważna jest dobrze i szczegółowo sporządzona pisemna umowa w każdej sytuacji.

Qwertowi pozwoliłas sobie wytknąć rózne rzeczy, mimo, że on jest generalnie ofiarą -powiedzmy- nieprofesjonalizmu adama-mk. Adamowi-mk, chyba nic nie wytknęłaś, albo ja nie pamiętam. Mysle, że adam-mk i qwert wszytsk miedzy sobą ustalili tyle, ze nie na piśmie, ale jak to mówią u niektórych słowo droższe od pieniędzy-widać u niektórych

Teraz też nie sądzę , że Adam jest całkiem bez winy . Załatwił sprawę według swoich standardów .... nie biorąc pod uwagę , że nie każdy myśli Jego kategoriami .

Czy jeszcze coś niejasne?

gdzieś się znowu zgubił główny temat wątku...

jestem żywo zainteresowany - bo także jestem Twoim klientem Adamie. nie chcę się narazić (do czego to doszło, po tym wątku to strach się odezwać i napisać to wszystko co bym chciał) i także chciałbym pogadać niedługo na temat mojego reku. ale szczerze, to teraz po tym wątku, chciałbym wiedzieć czy to ma sens.

dlatego nie ma sensu dalej tego ciągnąć , czemu miałby służyć dyskusje o cycusiach i d...e maryny ,jak żywo jestem zainteresowany rozwiązaniem problemu przez p. Adama. I bez owijania w bawełne przez forumowiczów o zlotach forumowych , poklepywaniach ,nowych nickach itp dyrdymałach wypisywanych przez mniej lub bardziej zainteresowanych tematem , proponuje dla dobra sprawy zakończyc temat wpisywaniem w/w postów . Wielu chce tutaj zajac stanowisko sędziowskie a po co jak sprawa w toku?? niech się dogadaja napiszą w jaki sposób został rozwiązany problem i tyle w tym temacie powinno byc moim zdaniem jeszcze zawarte , a jeżeli p.Adam z całej sytuacji wyjdzie z nowym doświadczeniem oraz w pełni zadowolonym qwertem to tylko będzie dobrym finałem i oczekiwanym przez wiekszośc zakonczeniem tej historii.

DariaIMichu ... nie będę po raz pięćdziesiąty powtarzać tego samego .... jesli masz ochotę znaleźć moje odpowiedzi na Twoje pytania - znalazłabyś je czytając co napisałam wcześniej na poprzednich 6 stronach ... wszystko jest w tym wątku ...

DariaIMichu ... nie będę po raz pięćdziesiąty powtarzać tego samego .... jesli masz ochotę znaleźć moje odpowiedzi na Twoje pytania - znalazłabyś je czytając co napisałam wcześniej na poprzednich 6 stronach ... wszystko jest w tym wątku ...

Ok, nie powtarzaj, bo ja o wozie a ty o kozie- bez urazy. Możesz mieć poglądy jakie chcesz-twoje prawo. tylko stwierdziłam, że jesteś stronnicza. Elfir też ci zarzucił/a zbytnie ataki na qwerta a ty dalej swoje.

Jest taki, żart, alegoria-tylko nie bierz zbytnio tego do siebie

Jak ci jedna osoba mówi, że jesteś koń - to się możesz zasmiać. Jak druga osoba ci to mówi-to się nad tym zastanów. Jak trzecia osoba ci powie, ze jesteś koń-to sobie siodło kup.

Nie no normalnie nie wytrzymałem zaraz zaczniecie się na tym forum zabijać!!! Ludziska opanujcie się :lol:. Bo jak nie to kuny które złapie wam poporzucam i zamiast siedzieć i się wzajemnie obrażać będziecie mieli inne zajęcie :).

Adam kurcze weź obiecaj na forum, bo masz tu wielu wielbicieli, że szybko i skutecznie koledze qwert naprawisz to na czym dałeś ciała, forumowicze na pewno się ucieszą, a kolega qwert uspokoi. Daj jakiś termin i na dokończenie tego co musisz naprawić a my wszyscy forumowicze będziemy świadkami i na pewno będziemy z niecierpliwośćią czekali na pozytywne załatwienie tej sprawy. I jeżeli dasz plamę to niestety ale stracisz swoja wiarygodność jeżeli będzie ok to na pewno sie troszkę oczyścisz. I powiem jedno to przez was chłopy dotyczy to zarówno Adama i qwert forum jest podzielone :-?, a tak być nie powinno. Wiec dogadajcie się jakoś i dajcie znać jak najszybciej czy sprawa idzie w dobrym kierunku.

A wszystkim radze się zastanowić czy warto się bluzgać wzajemnie.

Amen :wink: .

dagulka, przestan pitolic o tej umowie. czy to ona tu jest problemem?NIE!

problemem jest najpierw brak reakcji na telefon z 13 listopada 09. (p.Adam zjawil sie po 1,5 mca, po kolejnych telefonach i obiecywanych terminach), potem jak zabral reku. i obiecal,ze odda szczelne po tygodniu, minelo kolejne 1,5 mca, bez odbierania tel. bez oddzwaniania, bez odpisywania na maile i reakcji na info na poczcie gl., do tego pechowo w styczniu byly mrozy ; )

co tu qwa ma umowa do rzeczy?

zaczynam watpic w twoja umiejetnosc czytania ze zrozumieniem.

oczywiscie, w wyniku mojej irytacji, wytknalem dodatkowe ''niedociagniecia'', ale zasadnicza sprawa dalej jest nieszczzelne reku i slaby ciag w kuchni.

czy umowa byla na pismie,czy ustnie, to kazda zaklada, ze zabawka za 20kpln bedzie dzialac. a jak, to mnie g. obchodzi. nie znam sie na tym i nie musze sie znac.

poniewaz p.Adam zapowiedzial wczoraj,ze zrobi nowe szczelne reku (z odprowadzaniem skroplin) i wentylatory wymieni na mocniejsze, to uznaje ze przyznaje sie do bledu, che go naprawic, to w sumie dyskusje mozna by zawiesic.

watku kasowac nie chce, bo mam powazne obawy co do terminu zakonczenia sprawy w zwiazku z w.w doswiadczeniam.

ps co do rozrywek za 20tys, to znam lepsze , duzo tansze ; )

...dlatego nie ma sensu dalej tego ciągnąć , czemu miałby służyć dyskusje o cycusiach i d...e maryny ....
temu samemu o czym teraz się dyskusja toczy, ten powiedział to mając tamto na mysli, drugi odwrotnie, powoli dyskusje niezainteresowanych zniżają sie niepotrzebnie do poziomu karczemnej wymiany poglądów.

Podobnie myślę ze trzeba dać czas i później na spokojnie przeczytać to co ma do dodania qwert i adam jak w jakiś tam sposób sprawę zamkną.

a póki co można porozmawiać o wyższości świąt jednych nad drugimi ;) bądź na inny, zastępczy temat.

W głównym wątku już wszystko zostało powiedziane - w ten czy inny sposób