lilka.w 14.02.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Mam na parapecie ładnie kwitnące żonkile,hiacynty i szafirki pędzone na walentynki (przemysłowe).Cz warto przechowywać ich cebulki,aby wysadzić je potem do ogródka?Jak je wysuszyć i kiedy posadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.02.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 podlewaj i dawaj nawóz jak pod normalne roślinki. Gdy przekwitną i zaczną obsychać liście, możesz wysadzić na miejsce stałe. Albo ograniczać stopniowo podlewanie, zaczekać aż zaschną i cebulki posadzić we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirawoj 15.02.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Mam na parapecie ładnie kwitnące żonkile,hiacynty i szafirki pędzone na walentynki (przemysłowe).Cz warto przechowywać ich cebulki,aby wysadzić je potem do ogródka?Jak je wysuszyć i kiedy posadzić? A te żonkile, to masz faktycznie żonkile , czy inne narcyzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszaA 15.02.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Po przekwitnięciu wystawiam do piwnicy, nie podlewam. A na wiosnę wysadzam do ogródka. Mam takich kilka i kwitną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 15.02.2010 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Mira,ja się nie znam,ale zauwazyłam,ze zonkile nazywa się teraz często narcyzami .Jak byłam mała i moja mama miala rózne kwiatki w ogródku,które pomagalam jej hodowac.Żonkile były zawsze żółte lub cytrynowe , a narcyzy bardziej delikatne,mocniej pachnace i takie..."koronkowe".i tego podziału prywatnie się trzymam.Ale zdaje się nie ma to zadnego wpływu na przechowywanie cebulek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.02.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 żonkil to spolszczenie nazwy pewnej grupy narcyzów zwanych mieszańcami jonquilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 15.02.2010 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Uffff.Oddycham z ulgą. Wszystko zostało w rodzinie.Narcyzów oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts