lilka.w 14.02.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Mam taki pomysł,aby podłogę w wiatrołapie wylożyć zamiast gresem mozaiką z otoczaków (na siatce).Efekt powinien być ciekawy.Czy to dobry pomysł?Czy mogę z nich zrobić wstawki w drewnianej podłodzę? A może ktoś ma jakiś inny pomysł na ich zastosowanie-bardzo mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.02.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Zajrzyj do Rasi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bauricho 14.02.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Czasami po prostu robi sie rynienki takie w wylewce i wysypuje kamykami. W lazienkach, w duzych salonach, ostatnio widzialem antresole a konkretnie krawedz tj zakonczenie juz za barierka. Dookola okraglej kabiny prysznicowej rowniez widzialem. Ale najbardziej podobaja mi sie kosze wypelnione kamieniami jako ogrodzenie albo scianka na tarasie by uchronic sie przed spojrzeniami sasiadow lub zakryc nie przyjemny widok. Nazywa sie to gabionami i jest coraz popularniejsze. W google mozna znalezc nawet projekty domow z elewacja gabionowa edit user Mauer75 i jego lazienka http://images31.fotosik.pl/446/785e9e838677daaamed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 14.02.2010 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Czym zafugować otoczaki,żeby nie stracily na uroku?Czy powierzchnia ok.3m2 nie jest zbyt duża żeby ppokryć ją otoczakami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sdgn 14.02.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Czym zafugować otoczaki,żeby nie stracily na uroku?Czy powierzchnia ok.3m2 nie jest zbyt duża żeby ppokryć ją otoczakami? Otoczaki można zafugowac żywicą bezbarwną, wydaje mi się że wtedy jest najlepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.02.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Nie będzie śliskie? A co do otoczaków wysypanych luzem, jako dekoracja - zawsze się zastanawiałam jak to się odkurza z paprochów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.02.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 a jak się po takich otoczakach chodzi?? No chyba, żeby zalać wszystko na równo czymś przeźroczystym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 15.02.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Mam otoczaki na czesci podlogi lazienki. Na razie niczym nie zalane. Planujemy je zalac zywica epoksydowa przezroczysta, ale tylko 2 firmy znalazlam, ktorych produkt nadaje sie na ogrzewanie podlogowe ktore mamy. Na razie sa nie zalane i brud lapia Nie powinny byc sliskie - zywica bedzie pelnila role fugi, kamienie wystawac maja (nie chcialam miec samej zywicy na plasko). Fotka-slaba: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/Ftdoq2ks8rtmBbQjWX.jpg to biale to pyl po szlifowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.02.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Nie będzie śliskie? A co do otoczaków wysypanych luzem, jako dekoracja - zawsze się zastanawiałam jak to się odkurza z paprochów Ja mam zalane żywicą otoczaki do połowy. Widać i czuć pod stopami ich fakturę... śliskie nie są. Kamienie wysypane luzem mam w łazience przy wannie... trzeba co jakiś czas zebrać wszystkie, wyczyścić wnękę, kamienie opłukać... ale to jest półka za wanną, po nich się nie chodzi... i może dlatego nie ma problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 15.02.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 o kurczę, to jedno z tych rozwiązan, ktore bardzo mi się podoba, ale ze względu na trudność z utrzymaniem (wyjmowanie kamieni, czyszczenie itd!) bym się nie zdecydowała na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 15.02.2010 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Jakie lepiej kupić kamyki : układane pojedynczo, czy mozaikę na siatce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.02.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Jakie lepiej kupić kamyki : układane pojedynczo, czy mozaikę na siatce? Jeśli będziesz między kamykami fugować, to na siatce, jeśli zalewać żywicą, to i tak oderwiesz z siatki, żeby jej nie było widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 16.02.2010 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Jak się dokladnie nazywa taka żywica i jakiej firmy używałas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.02.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Jak się dokladnie nazywa taka żywica i jakiej firmy używałas? Nie polecę Ci swojej, bo nie nadaje się na ogrzewanie podłogowe za bardzo, bo w kilku miejscach popękała... , czego całe szczęście nie widać, dopiero jak się myje podłogę na kolanach... Musisz pytać w sklepach o żywicę epoksydową nadającą się na ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 16.02.2010 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Ale ja nie mam podłogówki.Tylko w łazienkach i kuchni elektryczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.02.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Tu Ci doradzą: http://www.zywica.eu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franta 01.03.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 WitajcieWidzę że trafiłem na kilka osób które mają takie same problemy z wykończeniem domu i maja podobne pomysły jak ja.Nikt z was nie pisał cz można otoczaki zafugować fugą elastyczną - ja właśnie w taki sposób mam zamiar to zrobić.Jeżeli popełniam jakiś błąd to dajcie znać - może ktoś z was przerabiał już coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 02.03.2010 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Myślę,że Rasi jest tu prawdziwym ekspertem- zajrzyj do jej dzienniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franta 04.03.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Dzięki za poradę Przejrzałem dziennik i nadal nie mam pojęcia czy zafugowanie otoczaków zwykłą fugą do kafelek jest dobrym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.03.2010 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Dzięki za poradę Przejrzałem dziennik i nadal nie mam pojęcia czy zafugowanie otoczaków zwykłą fugą do kafelek jest dobrym rozwiązaniem Jeśli na ogrzewanie podłogowe, to fuga elastyczna sprawdzi się doskonale. Żywica epoksydowa może trochę popękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts