meg60 19.02.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 A ty znasz swoje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 19.02.2010 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Myślę, że zgasiliście zapał Sławka - a szkoda. Budowa domu to ogromne przeżycie i fajnie jest przelać to uczucie na papier, bloga lub podzielić się nim z innymi (np. w dzienniku) aby w przyszłości móc wrócić do niego i powspominać. Sławku, zaloguj się z nowym nickiem i spróbuj jeszcze raz. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.02.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 (...)Tu zajmujemy sie tematami budowlanymi a nie poprawną polszczyzną - Miodek sie znalazł !!!! Jak ci się nie podoba pisownia slawka to nie czytaj i nie psuj nerw innym. Żegnaj !!!! Dyskusja robi sie ciekawsza, choć wątek istotnie powinien być przesunięty do innej części forum. Ty jesteś z tych co uważają,że np: generał, lekarz, prokurator czy inny prawnik, notariusz - mogą robić błędy w pisaniu liter i cyfr, bo mają zaświadczenie z poradni?? A jakbyś popatrzyła na notariusza który mając dys* zamiast "przedmiotem sprzedaży jest nieruchomość 617/2 AM1" napisał "pżetmiodem spszedaszy jest nie ruchomoźdź 677\1 AN-2" ? bo nie zna zasad pisowni i mylą mu się cyferki ? Co byś zrobiła z takim notariuszem? Zapłaciła za usługe i powiedziała "no tak, pan/pani ma zaświadczenie" to trudno, ja pocierpię, nie dostanę PnB, ale "cusz, tszeba być tolerancyjnym". Zapłaciła byś za fakturę, gdzie 2+2=22 , bo księgowa ma dyskalkulię, ale "no tak pan/pani ma zaświadczenie z poradni"? Powtórzę się: każdy ma swoje miejsce w szeregu. może notariusze czy lekarzem nie zostanie....... ale czy to oznacza, że nie może prowadzić dziennika swojej budowy???? JASNE, że może!!!!!!!!! Sławku do dzieła!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Mnie bardziej wkurza głupota albo ślepota pytającego Albo nie zrozumiał regulaminu, który miał obowiązek przeczytać logujac się na forum albo nie dojrzał przyklejonego wątku o wielce wymownym tytule: "Przyklejony: prosze o pomoc jak założyć dziennik budowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 20.02.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Proponuję założyć towarzystwo adoracji analfabetyzmu na forum muratora. Nie dajcie się, piszcie, tym większy będzie ubaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 20.02.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Powiem jedno.........robi sie nie sympatycznie. Myślałam, że tu na forum, jesteśmy tolerancyjni i nie wyśmiewamy się z ludzkiej niedoskonałości !!! Jakże się pomyliłam To bardzo przykre !!! Czy liczy się tylko kasa i wykształcenie? A gdzie szacunek i klasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 20.02.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 W twoim poście też jest błąd.O wpis Princesa chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 20.02.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Trudno. Nie będę się z tego tłumaczyć, choć owego nie widzę - ale to już drobiazg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 20.02.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 a to przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 20.02.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 sory nie o meg 60 mi chodzi,choć błąd popełniła.Uważam że jak sie komuś zwraca uwagę , a co gorsza wyśmiewa się z popełnianych przez kogos błędów to trzeba być orłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 20.02.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 To otwórzmy okno - może wyleci !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.02.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 meg....jak okna otworzymy to przeciągi sie zrobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 20.02.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Osobiście nie jestem zwolenniczką pisania z błędami ortograficznymi. Uważam, że jest to brak szacunku dla czytającego i ogólna kompletna ignorancja.Natomiast myślę, że czas nastał najwyższy na zakończenie dyskusji nad sławkowymi zdolnościami lub raczej ich brakiem. Nie róbmy sobie z Jego nieudolnej próby założenia dziennika ogólnoforumowej dyskusji na temat poprawnej polszczyzny, pozwólmy Jemu zdecydować co zrobi z tym fantem.Moja propozycja: wywalić ten wątek i zacząć nowy ze słownikiem ortograficznym w "łapkach".Pozdrawiam wszystkich mniej i bardziej zbulwersowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 21.02.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Od Redakcji: Jak ważna jest pisownia? BARDZO WAŻNA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 21.02.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 A pomyślcie wszyscy przedmówcy o tym iż przykładowo jakaś osoba jest obcokrajowcem który szuka pomocy w budowaniu na FM a wy go po łbie za ortografię.O czym to świadczy??O tym, że nie uzyska pomocy w tym do czego zostało stworzone owe forum i tylko będzie wyśmiewany za orto i pisownię.Sami sobie wystawiacie opinię - tylko szkoda, że taką ................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 21.02.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Ja tam wstydziłem się jak do szkoły chodziłem a teraz taki jestem i chcesz to czytaj a jak nie to przeprzaszam bardzo NIE ZAGLĄDAJ i myślę żę po kłopocie mamy?Jeszcze cos? i tak nie zrezygnuję Smutno się zrobiło. Co prawda sam walę byki jak słonie, ale z propozycji skorzystam. Zaglądać nie będę. Co mi się tylko w głowie nie mieści to to, że można mieć pretensje do kogoś kto zauważa ortograficzną niemoc piszącego.... Ale może ja źle wychowany. Albo w szkole mnie mocniej bili. Posypuję głowę popiołem i znikam. Modlę się gorąco, żeby się okazało, że to nie dyslektyk ani obcokrajowiec, bo wyjdę na świnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 21.02.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 A pomyślcie wszyscy przedmówcy o tym iż przykładowo jakaś osoba jest obcokrajowcem który szuka pomocy w budowaniu na FM a wy go po łbie za ortografię. O czym to świadczy?? O tym, że nie uzyska pomocy w tym do czego zostało stworzone owe forum i tylko będzie wyśmiewany za orto i pisownię. Sami sobie wystawiacie opinię - tylko szkoda, że taką ................ dokładnie ludzie skąd w Was tyle jadu. A moze to w ogóle jego pierwsze kroki w internetowym świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 21.02.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 dokładnie ludzie skąd w Was tyle jadu. Ciekawe, gdzie tu ten jad... jak szybko chodząca miłość i dobroć ocenia innych i rozdaje oceny. A moze to w ogóle jego pierwsze kroki w internetowym świecie no fakt... i do szkoły pod górkę było... i to wszystko w Dniu Języka Ojczystego... bez komentarza. (dokładnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 21.02.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Przyznam, że dla mnie bardzo ważne jest, aby pisac poprawnie, zgodnie z zasadami ortografii. Ale człowiek jest zdecydowanie ważniejszy. A już na pewno nie ośmieliłabym się wydawać opinii na podstawie jednego postu... przykre, coraz mniej mi się tu chwilami podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 21.02.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Przyznam, że dla mnie bardzo ważne jest, aby pisac poprawnie, zgodnie z zasadami ortografii. Ale człowiek jest zdecydowanie ważniejszy. A już na pewno nie ośmieliłabym się wydawać opinii na podstawie jednego postu... przykre, coraz mniej mi się tu chwilami podoba... A nie uważasz, że takie anonimowe zwrócenie uwagi może być pomocne dla delikwenta? A może znajomi właśnie nie zwracają mu uwagi bo się znają? I człowiek nie wie, że po cichu z niego kpią? Może lepiej tu przełknąć gorzką pigułkę i zabrać się za naukę? To nie jest trudne. Komputer sam poprawi większość. Ale trzeba chcieć. Tyle, że o lenistwo chodzi i roszczeniową postawę: wy mi dajcie i pomóżcie, bo mi się nie chce. A jak widzę, że ktoś mnie tak lekceważy, że nawet nie stara się coś zrobić ze swoim nieuctwem, to mija mi ochota na doradzanie. Ja jestem zwykłym elektrykiem i to jakoś nie przeszkodziło mi nauczyć się pisać po polsku. Więc niech nikt nie mówi, że to za trudne i "się nie da". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts