anikka 17.02.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Podobają mi się bardzo szklane ściany prysznicowe, takie wolnostojące, przymocowane do podłogi czy ściany, no ale .... tylko na ekspozycjach. Bo gdy oglądam je u kogoś w codziennym użytkowaniu, to już trochę mi słabo na widok złogów kamienia nie do doszorowania. Mieszkam w Gdańsku i mamy tu okropnie twardą wodę, po której na wszystkim pozostają ślady. A że nie zamierzam reszty życia spędzić na szorowaniu prysznica, stąd pytanie do użytkowników: jak sobie radzicie z tymi szybami? Bo mam alternatywę: zamiast szklanej ściany - murowana, w dodatku w jasnych kafelkach (nie widać na nich kamienia). Anikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.02.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Ja wybieram alternatywę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 17.02.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Anikka - murowana w jasnych kafelkach też nie jest "bezobsługowa" - pomyśl o szorowaniu fug! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anikka 17.02.2010 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 No tak, ale te jasne kafelki to nie znaczy - białe. Będą w piaskowym kolorze i fuga też pewnie będzie beżowa, więc ten kamień, który się osadzi, nie będzie tak widoczny. Nie chodzi mi o to, żeby nie sprzątać całymi tygodniami, tylko żeby nie ścierać ścianek po każdym prysznicu. Na forum "wystarczająco dobra pani domu" gazeta.pl kobiety piszą o jakichś specjalnych środkach, o przecieraniu ścianek po każdym wzięciu prysznica, czyli generalnie - lekka obsesja! To nie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 17.02.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 No tak, to fakt, wszystko trzeba myć ale chodzi o to, żeby nie być niewolnikiem we własnym domu. Myślę, że z płytkami będzie mniej kłopotu niż ze szkłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts