Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drewniana palisada

Recommended Posts

• 1 year później...
Gość Ja Bodex
widze Szanowny Gościu WOWKA ża ty to poplotkowac lubisz sobie jak kobieta... a chociaz butelczyne tego jasia postawisz????? ja tez lubie poplotkować, wypijemy ją razem. tylko ja mam pewną zasade : UZYTECZNE INFORMACJE WYPISUJE I WYPOWIADAM TYLKO WTEDY GDY JESTEM ICH PEWIEN ! więc pewnie nie dogadamy sie... a szkoda... bo poplotkowac jak baba tez lubie..

Panowie.........dajcie spokój -a jeżeli chodzi o palisadę to trzeba ją zrobić z drzewa dębowego lub z akacji i po temacie -zero problemów w utrzymaniu w dobrej kondycji--te kupione gotowe nadają się raczej na opał niż do zakopania w ziemi -nalęży to komuś zlecić lub wziąć się samemu do roboty--podstawowy temat to ----drzewo musi być okorowane!!!!!!--w ten sam sposób można zrobić trwały chodnik drewniany--aczkolwiek droższy od kostki betonowej ale dla odmiany dla wielu znacznie ładniejszy

To nie jest prowokacja, zwroc uwage na date powstania watku - archainczna. Z autopsji odradzam drewno. W obecnej chwili taka palisade betonowa mozna samemu zrobic. Wystarczy kawalek rury spustowej z PCV - odpowiednio wykrojony i stezony.

Drewno nie dosc ze gnije w ziemii (zabezpieczenia sa nietrwale) to jeszcze pod wplywem czynnikow atmosferycznych sie rozsycha i pozwala na penetracje wody, owadow, itp. Betonowa palisada jako zakonczenie kostki betonowej i podbudowa zieleni w moim mniemaniu wyglada korzystnie.

• 10 years później...
o podkładach kolejowych podobnie słyszałem ze są z nimi jakies problemy, ale nigdzie nie znalazłem 100% potwierdzenia czy są ok czy nie :/ odnośnie palisad to jakoś drewno do mnie nie przemawia, kojarzy mi sie to strasznei z takimi palisadami z marketu (takie półwalce) a one nie są atrakcyjne :p wole betonowe a najlepiej z granitu albo czegoś podobnego :)

• 1 month później...