Hieronim12 19.02.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Już o tym pisałem- ale chyba nie trafiłem na odpowiedni dział forum ( rozpęd i roztargnienie). Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie czy kotłownia na gaz też wymaga okna.Bo z tego co się orientuję to kotłownie na węgiel wymagają okna, co oznacza że muszą być zlokalizwowane gdzieś przy ścianie zewnętrznej. Projektuję dom, i mój architekt nie zawsze od ręki wykazuje się taką wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.02.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 nie, nie wymaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 20.02.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Nie wymaga. Jak będziesz miał kocioł kondensacyjny (zamknięta komora spalania) to możesz go zamknąć nawet w szafie (poważnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 20.02.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Jak projektowałam kotłownię to mój architekt twierdził, że przepisy mówią, że kocioł gazowy musi być w pomieszczeniu z oknem - jednak przypomniałam sobie właśnie, że chodziło o piwnicę. Że niby w piwnicy musi być okno - na wypadek wybuchu - żeby nie naruszyło fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.02.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Jak projektowałam kotłownię to mój architekt twierdził, że przepisy mówią, że kocioł gazowy musi być w pomieszczeniu z oknem - jednak przypomniałam sobie właśnie, że chodziło o piwnicę. Że niby w piwnicy musi być okno - na wypadek wybuchu - żeby nie naruszyło fundamentów. mój piec gazowy z ZAMKNIĘTA komorą spalania wisi w Łazience, zresztą zgodnie z przepisami. Mógłby wisieć też w kuchni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 20.02.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Jak projektowałam kotłownię to mój architekt twierdził, że przepisy mówią, że kocioł gazowy musi być w pomieszczeniu z oknem - jednak przypomniałam sobie właśnie, że chodziło o piwnicę. Że niby w piwnicy musi być okno - na wypadek wybuchu - żeby nie naruszyło fundamentów. Basia ,ja bym biegiem zmienił architekta i niech zbyt długo nie ogląda TV-telewizja kłamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Bzdura - mam kocioł gazowy w łazience bez okna, jak tysiące ludzi w starym budownictwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 21.02.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Zmień architeka i to szybko bo więcej szkód Ci narobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 21.02.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Spokojnie z tym architektem Projekt był gotowy, rozważaliśmy tylko piwnicę. Na szczęście pomysł z piwnicą i ogrzewaniem na węgiel udało mi się wybić mężowi z głowy. Domek już stoi, piec na gaz będzie w kotłowni, architekt dokonał kosmetycznych zmian - szkód nie narobił - ale dzięki za troskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 21.02.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 ... a ja bym zrobił to okno w kotłowni.... nawet w "gazowej"...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 21.02.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 ... i dodatkowy przewód kominowy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts