szczukot 19.02.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam Mam takie pytanko dla uspokojenia nerwow : mam strop typu terriva (czyli w realu zuzlowe/keramzytowe pusatki i belki betonowe). No i prowadnice do bramy segmentowej mam przykrecone do pustakow. Czy to prawidlowo ? Nie powinno sie jednak mocowac wszytskiego do tych belek ? Bo same pustaki to chyba ze 100 razy slabsze sa ? Fantom ps. Jutro zamierzam to przykrecic do belek, wiec czekam na odpowiedzi potwierdzajace moje watpliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 19.02.2010 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 U Nas montowali do belek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 20.02.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Przed tynkowaniem zrobiłem zdjęcia belek i potem wskazałem miejsca ich przebiegu monterom bramy i do nich zamocowali trasę. Pustak może puścić tz. kołek może się poluzować gdy będą drgania od ruchu bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 20.02.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 A masz już wylewke nad stropem?Jeśli nie masz lub masz, ale nie masz ogrzewania podłogowego to przewiert na wylot i montaż na szpilkach M8(10) z dużymi (5cmx5cm) podkładkami od góry. Są specjalne kołki do Terrivy, są też systemy montażu z kotwami chemicznymi.Jednak raz widziałem jak brama dosłownie spadła na montażystów jeszcze w trakcie prób.Drgania i naprężenia + czas zrobią swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 23.02.2010 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Zdjalem te przykrecone listwy. Na 4 sruby juz jedna wisiala w powietrzu - pustak pekniety. To dobrze, ze mnie cos ruszylo Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrys2000.79 23.02.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 u mnie nie chcieli przykręcac do pustaków szukali belek -taki montaż to porządny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 24.02.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Ja mam do belek, niektóre pustaki rozlatywały się przy układaniu więc bałby się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts