bald61 20.02.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 czy to dobry pomysł na ścieżki i podjazd tłuczeń o różnej granulacji a może bruk drewniany co sądzicie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.02.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Dzięki , ale skoro się mam nie fatygować to nie będę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 20.02.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 w pracy robilem podjazd i paring ztlucznia dosc malego po 1.5 roku to ustrojstwo zlao sie ze soba nie bylo widac juz kamyszkow tylko jenolita masa szew wpadl na pomysl grabienia po 1dniu kupilismy diwetony i na nowo poszlo to na parking jak chcial tak ma u siebie niezsrobil bym tego nawet jak by mi zaplacili bedzie kostka brukowa lub granitowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bald61 20.02.2010 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 poprawiłem ale nie fatyguj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.02.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 czy to dobry pomysł na ścieżki i podjazd tłuczeń o różnej granulacji a może bruk drewniany co sądzicie pozdrawiam Jak dla mnie(bo mam oczywiście z innego materiału) bez nadziei na przyszłość.Bo co, bo tanio?Może w ogóle za darmo?Zresztą ułóż-wysyp-nawieź a zobaczysz jak się to sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 bruk drewniany jest sliski i niezbyt trwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.02.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 bruk drewniany jest sliski i niezbyt trwały nieprawda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bald61 21.02.2010 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 może coś więcej na temat bruku drewnianego pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 niktspecjalny - prawda. I co? będziemy się tak przerzucać? Glony likwidować na bruku, owszem, można, lejąc na niego stężoną solankę. Ale czy to prawidłowe rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 21.02.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 niktspecjalny - prawda. I co? będziemy się tak przerzucać? Glony likwidować na bruku, owszem, można, lejąc na niego stężoną solankę. Ale czy to prawidłowe rozwiązanie? Na ścieżki w ogrodzi to może i się nadaje. Ale na pewno nie na podjazdy. Ślisko jak sam surczybyk będzie, poza tym jeżdżąc autem wyślizga się w ciągu jednego sezonu. Kiedyś pisałem o bruku drewnianym bo układałem 240 m2 czegoś takiego, ale powiem wam że układane było dla ludzi, a nie dla samochodów. Niestety tanich podjazdów nie ma. Chyba że takie angielskie pseudoutwrdzone, z pseudotłucznia, Ale to też czasowe rozwiązanie, chcesz mieć dobrze, układaj, kostkę, granit, kamień polny, asfaltuj, betonuj, układaj kamień górski, ale średnio się da tutaj kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 21.02.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 czy to dobry pomysł na ścieżki i podjazd tłuczeń o różnej granulacji a może bruk drewniany co sądzicie pozdrawiam podjazd i ściezki mam wysypanec i tłuczniem . Krawężniki betonowe 25 cm wysokości, metr długości. Podłoże mam przepuszczalne , pod humusem żwir , wystarczyło ubić i tyle, gorzej jak jest glina , musisz wtedy zrobić podsypkę. Ruch nieduży- 2 auta, na razie nawierzchnia wygląda ok. Warstwa tłucznia na podjeździe dosyć spora 30 cm, ale na ścieżkach wystarczyło 10cm. Ścieżki zrobione samemu i raczej nie znajdziesz firmy , ktora zrobi tylko tyle, chyba że zajmują sie ogrodami i zrobią to w ramach kompleksowego zamówienia, ale można kombinować przy okazji "transakcji wiązanych", u mnie przy okazji przyłącza wody koparka wybrała humus i wyrównała grunt na podjeżdzie, ubijarką utwardzili podłoże (jest żwir) wysypali i ubili kliniec - wszytko trwało godzinę. Podsumowując wybór zależy od finansów, od podłoża , od czasu którym dysponujesz, od gustu i od sztuki negocjacji. Dla mnie wygląda fajnie, robiłem dla siebie a nie dla sąsiadów, koszt - niestety nie udało się za darmo- koparka 200 z ubijaniem , krawężniki kosztowały 1200PLN, kliniec- 1200PLN, praca - 3 bite dni. poziomica, paliki, sznurek, taczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2010 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Na ścieżki w ogrodzi to może i się nadaje. Ale na pewno nie na podjazdy. Ślisko jak sam surczybyk będzie, poza tym jeżdżąc autem wyślizga się w ciągu jednego sezonu. ja nawet na ścieżkach ludziom odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.02.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 http://www.complex-partner.pl/category/bruk-drewniany niktspecjalny - prawda. I co? będziemy się tak przerzucać? Glony likwidować na bruku, owszem, można, lejąc na niego stężoną solankę. Ale czy to prawidłowe rozwiązanie? Nie chcę nic przerzucać.Nieprawdą jest to ,że śliskość można zwalczyć.Jakie jest prawidłowe rozwiązanie wytłumaczy producent z linku wyżej. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 producent przede wszystkim chce sprzedać towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.02.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 producent przede wszystkim chce sprzedać towar. Bardzo ogólnikowe stwierdzenie ale niech tam. Jak zachowa się drewniany bruk w warunkach skrajnych? Jakie to warunki skrajne?Owy bruk będzie się zachowywał normalnie gdy będzie w dali od promieni słonecznych w zaciemnieniu.Mniejszą szkodę zrobi brukowi deszcz jak padające centralnie słoneczko.Zostaje jeszcze impregnowanie i olejowienie.Kształt jest także ważny te kwadratowe są bardziej ustawialne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Kwadratowe jeszcze ok, ale po okrągłym kobieta w butach na obcasach ma problem Bruk nie jest trwałym ani wygodnym w eksploatacji materiałem. IMHO jest to materiał dla hobbystów, którzy przekładają walory wizualne nad użytkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.02.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 A IMHO przecież napisałem ,że kwadratowe są bardziej ustawialne.IOW te okrągłe są do pu.y i są PITA ponieważ trudno do nich dobrać obrzeża.NTYMI to dodam ,że jak widzę kobietę idącą w szpilkach po dziwnym podłożu to patrzę LMAO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 22.02.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 niktspecjalny moze i bruk drewniany OK .... ale bald61 chyba po taniosci chce isc (ten tluczen) .... a taki bruk wcale tani nie jest ! 35 PLN / 0,45 m2 to wyjdzie drozej niz kostka granitowa ... bald61 Moje zdanie TLUCZEN WADY - brzydki, ostry, pylacy, rosliny zaczna przerastac, stwarza wrazenie tymczasowosci, wtopi sie w ziemie i trzeba bedzie dosypywac, dasz gazu albo ostrzej zakret wezmiesz i juz trzeba rozgarniac, mam zrobiona opaske ze zwiru gruboziarnistego i nielatwo po tym chodzic (chodniki) a jazdy samochodem nie wyobrazam sobie (podjazdy) ZALETY - tani .... chociaz jak porzadnie chcesz zrobic - podsypka, folia, krawezniki to ta roznica w cenie zaczyna sie zacierac. BRUK DREWNIANY Nie uzytkuje ...nie mam doswiadczen .... ale tani nie jest .... i jakos nie pasuje mi na podjazd dla samochodow. Na chodniki jak najbardziej OK. Ladny i oryginalny. Pozdrawiam, Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 27.02.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 niktspecjalny moze i bruk drewniany OK .... ale bald61 chyba po taniosci chce isc (ten tluczen) .... a taki bruk wcale tani nie jest ! 35 PLN / 0,45 m2 to wyjdzie drozej niz kostka granitowa ... bald61 Moje zdanie TLUCZEN WADY - brzydki, ostry, pylacy, rosliny zaczna przerastac, stwarza wrazenie tymczasowosci, wtopi sie w ziemie i trzeba bedzie dosypywac, dasz gazu albo ostrzej zakret wezmiesz i juz trzeba rozgarniac, mam zrobiona opaske ze zwiru gruboziarnistego i nielatwo po tym chodzic (chodniki) a jazdy samochodem nie wyobrazam sobie (podjazdy) ZALETY - tani .... chociaz jak porzadnie chcesz zrobic - podsypka, folia, krawezniki to ta roznica w cenie zaczyna sie zacierac. BRUK DREWNIANY Nie uzytkuje ...nie mam doswiadczen .... ale tani nie jest .... i jakos nie pasuje mi na podjazd dla samochodow. Na chodniki jak najbardziej OK. Ladny i oryginalny. Pozdrawiam, Y Byłem prawie zdecydowany zrobić podjazd 40 m z tłucznia / szutrowy . Przekonałeś mnie , że nie warto . Będe dłużej czekał ale położę granit . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bald61 27.02.2010 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 spytałem tylko czy to dobry pomysł. nie było mowy o kasie. pracowałem 8 lat w norwegi i zdecydowana większość domów ma podjazdy z tłucznia o różnej granulacji. inaczej CZY ktoś wie czy można taki tłuczeń kupić i za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts