Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz pomysł na wnętrze - porady i opinie mile widziane

monikaa13

Recommended Posts

jak dla mnie jest po prostu za ciemno a nie brzydko :) Wolę pracować wykorzystując światło słoneczne i popatrując czasem w okno. A w twoim układzie jesteś od okna odwrócona tyłem.

Poza tym wiem, ze w domu potrzebna jest ogromna ilość miejsca do przechowywania. Dlatego preferuje wysokie zabudowy po sufit w kuchni i wszelkiego rodzaju schowki.

Nie wiem jak to u ciebie, ale ja mam w domu 6 garnków i 2 patelnie (z czego w zasadzie używanych jest 3-4 i 1 patelnia). Mieści mi się to w całkiem niewielkiej szafce miedzy zlewozmywakiem a kuchenką. Do tego mała szafka na talerze i druga na kubki.

Meble kuchenne są bardzo drogie - a w zasadzie aż tyle stricte kuchennych rzeczy, codziennie używanych, nie mam do chowania. Dlatego rzadziej używane rzeczy wole chować w skrytkach, schowkach, pawlaczach itp., których budowa jest tańsza od porządnego mebla kuchennego (fornir, Blumy, blat granit)

Uwagi:

1) Dziecięca strefa spania (tymczasowa) - w sypialni na górze, o ile się da. A pokój dziecka na dole zostawić wg planu do wyboru/wykorzystania przez dziecko.

:)

Może warto wstawić na górze tylko łóżeczko do spania, a pokój dziecięcy do dziennej zabawy zrobić na dole?

No tak to by mniej więcej wyglądąło:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/a6faYE6LrtaRyPC72X.jpg

Schowek o głębokości 1m. Od wejście cargo, słupek, płyta, w rogu zlew, dalej blat roboczy i lodówka na końcu. Trochę mało miejsca ale zawsze warto pomyśleć i sprawdzić. Stół mniejszy o 30cm, teraz ma 120cm.

W taki układzie kuchnia zmniejszyłaby się o 3,5m2

Widok ze zlewu :D

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/g3BzfiNaANHoElrjJX.jpg

Najśmieszniejsze, że nawet nie wiem czy ten układ w ogóle wchodzi w grę, bo na tym etapie nie wiem na jakiej wysokości są okna ale popróbować można.

Absolutnie nie! Mam już dość jedzenia i robienia wszystkiego innego przy niskim stole siedząc na kanapie!!! Stół normalny, duży jadalniany musi być. Kuchenka 4 palnikowa musi być. Mikrofala jest.

Ja mam małe dziecko i ni emogę sobie pozwolić na odgrzewane jedzenie :) Jak muszę to pewnie ugotuję ale ciasto/pierogi w życiu :D

Mąż wrócił do domu i zaraz zabieramy się za myślenie :)

Oglądałam już przesuwane drzwi na allegro i są całkiem całkiem i w dodatku tanie np. takie:

http://gavronmeble.nazwa.pl/galeria/img/fotos/1/1260479936.jpg