Elfir 22.02.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 jak dla mnie jest po prostu za ciemno a nie brzydko Wolę pracować wykorzystując światło słoneczne i popatrując czasem w okno. A w twoim układzie jesteś od okna odwrócona tyłem. Poza tym wiem, ze w domu potrzebna jest ogromna ilość miejsca do przechowywania. Dlatego preferuje wysokie zabudowy po sufit w kuchni i wszelkiego rodzaju schowki. Nie wiem jak to u ciebie, ale ja mam w domu 6 garnków i 2 patelnie (z czego w zasadzie używanych jest 3-4 i 1 patelnia). Mieści mi się to w całkiem niewielkiej szafce miedzy zlewozmywakiem a kuchenką. Do tego mała szafka na talerze i druga na kubki. Meble kuchenne są bardzo drogie - a w zasadzie aż tyle stricte kuchennych rzeczy, codziennie używanych, nie mam do chowania. Dlatego rzadziej używane rzeczy wole chować w skrytkach, schowkach, pawlaczach itp., których budowa jest tańsza od porządnego mebla kuchennego (fornir, Blumy, blat granit) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Uwagi: 1) Dziecięca strefa spania (tymczasowa) - w sypialni na górze, o ile się da. A pokój dziecka na dole zostawić wg planu do wyboru/wykorzystania przez dziecko. Może warto wstawić na górze tylko łóżeczko do spania, a pokój dziecięcy do dziennej zabawy zrobić na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.02.2010 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 No tak to by mniej więcej wyglądąło: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/a6faYE6LrtaRyPC72X.jpg Schowek o głębokości 1m. Od wejście cargo, słupek, płyta, w rogu zlew, dalej blat roboczy i lodówka na końcu. Trochę mało miejsca ale zawsze warto pomyśleć i sprawdzić. Stół mniejszy o 30cm, teraz ma 120cm. W taki układzie kuchnia zmniejszyłaby się o 3,5m2 Widok ze zlewu http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/g3BzfiNaANHoElrjJX.jpg Najśmieszniejsze, że nawet nie wiem czy ten układ w ogóle wchodzi w grę, bo na tym etapie nie wiem na jakiej wysokości są okna ale popróbować można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Miejscowo blat będzie można obniżyć - będzie to wygodne np. przy ugniataniu i wałkowaniu ciasta. Nad stołem można zawiesić jeszcze zamykane, wąskie szafki na rzadziej używane szkło, kieliszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.02.2010 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 No ale jak mysliecie, znośnie to wygląda??? Elfir wałkowanie czy ugniatanie, a co to w ogóle jest????????!!!!!!!!! Ja to jedynie herbatę umiem zaparzyć. Taka to ze mnie kucharka :D:D Od kuchni się trzymam daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 To po ci taka wielka kuchnia? Potrzebujesz jednokomorowego zlewu i kuchenki dwupalnikowej oraz niewielkiego blatu roboczego. natomiast przyda się pewnie kuchenka mikrofalowa. Może zamiast stołu, lepiej zrobić blat z hokerami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.02.2010 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Absolutnie nie! Mam już dość jedzenia i robienia wszystkiego innego przy niskim stole siedząc na kanapie!!! Stół normalny, duży jadalniany musi być. Kuchenka 4 palnikowa musi być. Mikrofala jest. Ja mam małe dziecko i ni emogę sobie pozwolić na odgrzewane jedzenie Jak muszę to pewnie ugotuję ale ciasto/pierogi w życiu Mąż wrócił do domu i zaraz zabieramy się za myślenie Oglądałam już przesuwane drzwi na allegro i są całkiem całkiem i w dodatku tanie np. takie: http://gavronmeble.nazwa.pl/galeria/img/fotos/1/1260479936.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 bo zrozumiałam, że wy jadacie poza domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.02.2010 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Aż tak dobrze nie ma. Jemy w domu, obiady też gotujemy, czasem ciasto ale raczej z paczki ale ugniatanie i wałkowanie to raczej nie my, a ja na pewno, bo mąż to by nawet potrafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 26.02.2010 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Może jeszcze jakieś opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts